Yalova’ya ikinci kadın vali

Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Ankara’nın Akyurt İlçesi Kaymakamlığı'ndan Yalova Valiliği'ne atanan Tuğba Yılmaz, Türkiye'nin 4’üncü, Yalova’nın da 2’nci kadın valisi oldu. Aynı kararname ile Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise merkeze alındı.

Yalova’ya ikinci kadın vali
Türk bürokrasisinde 4’üncü kadın vali atandı. İlk kadın vali Lale Aytaman ve 2. kadın vali Esengül Civelek ve 3’üncü kadın vali Yasemin Özata Çetinkaya’nın ardından şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin 4’üncü kadın valisi Tuğba Yılmaz oldu. Türkiye’nin 2’nci kadın valisi Esengül Civelek de valilik görevine ilk olarak 1995 yılında İstanbul’dan ayrılarak il olan Yalova’da başlamıştı. Şimdi de kararname ile atanan Tuğba Yılmaz için valilikte ilk görev yeri Yalova olacak.
'YILIN KAYMAKAMI' SEÇİLMİŞTİ
Yeni kadın Vali Tuğba Yılmaz, Yozgat Yerköy doğumlu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Aksaray Gülağaç, Sivas Altınyayla, Eskişehir Günyüzü ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Üç yıl süreyle Iğdır Vali Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne Kaymakam olarak atandı. 2014’de Türk İdareciler Derneği tarafından 'Yılın Kaymakamı' seçildi. Yılmaz 27 Temmuz 2015 yılından bu yana Akyurt Kaymakamlığı görevine getirilmişti.

Kaynak: DHA