Yapı sektörü buluşuyor!

Ortadoğu İnşaat Fuarı, bugün Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde start alıyor. 82 firmanın katılacağı fuara, Ortadoğu ülkelerinden ziyaretci beklendiği bildirildi.

Yapı sektörü buluşuyor!

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak,“Fuar kapsamında Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odaları ile ticari işbirliğini geliştirmek için somut projelere imza atacağız” dedi.

YAPI SEKTÖRÜ FUARI

Fuar hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayınlamak, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri inşaat fuarının bu yıl dokuzuncusunu düzenlediklerini, inşaat sektörüne girdi sağlayan ürünlerin ilimizden ve bölgemizden ziyaretçilere sunulacağını belirtti. Diyarbakır ilinin her yıl en az 6 fuara ev sahipliği yaptığını belirten Tayınlamak, fuarların organizasyonu için yerelde ilgili kurumlar ile işbirliği içinde çalıştıklarını, yerel kurumların fuar çalışmalarını sahiplendiklerini aktardı. Fuar organizasyonlarının ilimizde diğer sektörler için de önemli katkılar sunduğunu ifade eden Tayınlamak, 2019 yılı fuar programlarına inşaat fuarı ile başlayacaklarını, nisan ayında tarım fuarının düzenleneceğini aktardı.

ORTADOĞU'DAN ZİYARETCİ

TÜYAP organizasyonu ile düzenlenecek olan fuarı bu yıl Irak, İran, Mısır ve Almanya’dan yaklaşık 200 kişinin ziyaret edeceğini söyleyen Tayınlamak, Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul Ticaret Odalarını davet ettiklerini ve her bir odanın oluşturduğu heyetlerle katılacağını ifade etti. Tayınlamak, Ulusal düzeyde de Gebze Ticaret ve Sanayi Odası’nın fuara heyet organizasyonu düzenleyeceğini belitti.  Tayınlamak sözlerini şöyle sürdürdü, “Fuara şu ana kadar 82 firmanın katılımı kesinleşti. Fuarda mermer, doğaltaş, yapay taşlar, yapı kimyasalları, izolasyon malzemeleri, güneş enerji sistemleri, 3d yazıcı ve yapım robotları, cam işleme, kapı, pencere ve mutfak ürünleri, iş güvenliği, hırdavat, vinç sistemleri, istifleme makineleri, iç dekorasyon, üst yapı firmaları, ısıtma soğutma sistemleri, depolama, trafo üreticileri, sıvı depolama sistemleri, peyzaj sistemleri, aydınlatma sistemleri, taşıyıcı iş makineleri, tavan sistemleri, yüzey kaplama firmaları, strafor ve söve üreticileri, boya üreticileri, prefabrik yapı elemanları, yeni teknoloji ahşap kapı pencere sistemleri, güvenlik teknolojileri, soğuk hava depoları üreticileri yer alacak. Ayrıca mimar ve mühendis odaları, üniversite ve fuara destek sunan diğer kurumlar da stant açarak, çeşitli etkinlikler düzenleyecekler.”

KUZEY IRAK'TAKİ ÇALIŞMA

Tayınlamak, geçen yıl düzenlenen fuara 70 firmanın katılım sağladığını ve 20 bin 568 ziyaretçi aldığını vurgulayarak bu yıl 82 firmanın katılım sağlayacağını ve hedeflerinin önceki yıllardaki ziyaretçi sayısının üzerine çıkmak olduğunu belirtti ve fuara katılan ve katkı sağlayan tüm işletmelere ve kurumlara teşekkür etti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile geliştirdikleri işbirliğinden de bahseden Tayınlamak, “Kasım ayında Erbil, Duhok ve Süleymaniye Ticaret Odaları ile işbirliği protokolleri imzaladık. İşletmelerimizin ihracatının geliştirilmesi ve ticari işbirliğinin yanında karşılıklı ticaret odalarının katılabileceği yatırım projeleri konusunda da görüşmelerimiz oldu. Fuar kapsamındaki ziyarette yeniden odalarımızın başkanları ve yetkilileri ile bir araya geliyoruz. Ortak yatırımlarımız ve işbirliğini geliştirmek için somut adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz