Yapıcıoğlu: Bizi kışkırtıyorlar

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Aramızdaki çekişmeleri kullananlar bizleri birbirimizin aleyhine kışkırtıp eskiden kendi askerlerini gönderip işgal ettikleri ülkelerimizi şimdi bizden birilerinin eliyle karıştırıyorlar, bizim kanımızı bizim çocuklarımızla döktürüyorlar." dedi.

Yapıcıoğlu: Bizi kışkırtıyorlar

Yapıcıoğlu, partisince merkez Yüreğir ilçesindeki bir restoranda vatandaşlar ve partililer için düzenlenen iftar programında, ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın pek çok köşesinde İslam beldelerinin acı içinde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Rabbim bütün şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Mavi Marmara saldırısının yıl dönümünde Kudüs ve Filistin toprakları kuşatma altında. Dünyanın pek çok köşesinde islam beldeleri benzer acılar yaşamakta. Kudüs, siyonistlerin işgali altındayken pek çok beldede Müslümanlar birbirlerine silah doğrultmakta." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, gücün Batı'nın dayattığı gibi silahtan değil de birlik ve beraberlikten alınması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

HELİKOPTERLERİN DÜŞMESİ

"Aramızdaki çekişmeleri kullananlar bizleri birbirimizin aleyhine kışkırtıp eskiden kendi askerlerini gönderip işgal ettikleri ülkelerimizi şimdi bizden birilerinin eliyle karıştırıyorlar, bizim kanımızı bizim çocuklarımızla döktürüyorlar. Gücümüzü Batı'nın bize dayattığı gibi silahtan değil de birlik ve beraberliğimizden almış olsaydık, biz bu halde mi olacaktık? Silah gücünü ellerine geçirenler, bizi gücün silah olduğuna inandırdılar. Dayanak noktasının güç olduğunu, hakkın birşey ifade etmediğini, haklı olanın güçlü olduğunu söylediler. Yani 'güç kimdeyse o haklıdır' dediler."

Gücü elinde tutanların istedikleri zaman helikopterleri düşürebildiğini anlatan Yapıcıoğlu, "Bu gücü elinde tutanlar bütün dünyaya ve bize verdikleri helikopterlere, uçaklara yerleştirdikleri çiplerle istedikleri zaman uzaktan bilgisayar başında uydudan müdahale ile uçakları ve helikopterleri düşürebiliyorlar. (Şırnak Şenoba daki helikopter kazası) 'Kazadır' dediler, bilemiyorum belki kazadır ama biz enerjimizi birbirimizle uğraşmakla geçirdikçe onlar da silah ve uçak yapacak bize satacak ve o sattıkları silahları da birbirimize karşı kullanmamıza izin vercekler. Rabbim bu halden çıkmayı bizlere nasip etsin." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz