Yapıcıoğlu oyunu kullandı

Oyunu Diyarbakır’da kullanan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, referandum oylamasının bir milat olduğunu ifade etti.

Yapıcıoğlu oyunu kullandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği için Diyarbakır’da sandık başına giderek oyunu kullandı.

Eşiyle beraber merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokuluna saat 10.30’da gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, oyunu 2274 numaralı sandıkta kullandı. Burada sandık görevlileriyle selamlaşan Yapıcıoğlu, sandık görevlilerine ve müşahitlere kolaylıklar diledi. Oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, seçim gününün bir milat olacağını belirtti.

HALKA RAĞMEN HALK İÇİN

Bugünün, "Halka rağmen halk için" anlayışının bittiği gün olacağına vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Sakin bir gün, katılım ne kadar olur bilemiyorum ama ben her şeyden önce kazasız, belasız, kavgasız, gürültüsüz ve olaysız bir gün olmasını diliyorum. Her şeyden önce İnşallah sandık başına herkes gelerek, özgür iradesiyle elini vicdanına koyarak memleketin geleceği için en iyi olanın ne olduğu yönünde oy kullanır ve kazasız belasız bu süreç tamamlanır. İnşallah bugün bir milat olacaktır. ‘Halka rağmen halk için’ anlayışının bittiği bir gün olacaktır. Tarih de bunu kaydedecektir diye ümit ediyorum.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise oyunu Bağlar ilçesindeki Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz