Görüş Bildir

"Yargı iktidarın arka bahçesine dönüştü"

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü'nde yargı bağımsızlığına dikkat çeken Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumda" dedi.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve yargı önüne çıkarılması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü”nün 111'inci haftasını gerçekleştirdi. Etkinlikte Elçi'nin fotoğrafının da bulunduğu "Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacağız" yazılı pankart açıldı. Birçok avukatın katıldığı etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Elçi cinayetinde cezasızlığa karşı adalet taleplerini her koşulda dile getireceklerini, yerinde sayan soruşturmanın üzerindeki sis perdesini kaldırma çabasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

'YARGIYA GÜVEN ORTADAN KALKTI'

Önceki gün Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan bir askeri personelin beraat ettirilmesiyle birlikte tahliyesine karar veren mahkemenin dağıtıldığını hatırlatan Aydın, mahkemelerin verdiği kararlara göre dağıtıldığını, üyelerinin sürgün edildiğine defalarca tanıklık ettiklerini ifade etti.  "Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı meselesi ortadan kalkmıştır" diyen Aydın, "Hakimlerin, savcıların bağımsız kararlar vermesinin koşulları ortadan kaldırıldı. Yürütme elini yargı üzerinden çekmezse, demokratikleşme konusunda daha çok geriye gideceğiz. Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumdadır. Yurttaşların yargıya olan güveni tümüyle ortadan kalktı. Bu kötü uygulamalardan vazgeçilmesi lazım.  Aksi takdirde hukuk devletinin son kırıntılarını da kaybetmiş olacağız. Başka bir yola savrulacağız. Bu Türkiye'deki hiçbir yurttaşın yararına olmayacaktır" diye ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi