Görüş Bildir

Yargı herkese lazım!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, büyük kumpaslar sonucunda yargının, devletin ve halkın nazarında büyük yara aldığını belirterek, "Bu yaraları kapatmanın devletin ve halkın inancını en üst seviyeye çıkaracak şekilde bir yargı hizmeti sunmaktan geçtiğini biliyoruz" dedi.

Yargı herkese lazım!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, adli yıl açılışına ilişkin, "Geçtiğimiz yıllarda büyük kumpaslar sonucunda yargı, devletin ve halkın nazarında büyük yara almıştır." dedi.

Diyarbakır Adliye Sarayı bahçesinde düzenlenen adli yıl açılış töreni, Başsavcı Güre, İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Ceren ve Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende konuşan Güre, darbe girişiminden sonra yeni adli yıl açılışının birçok farklı anlamı olduğunu söyledi.

Güre, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ülkesiyle, devletiyle, milletiyle ve yargısıyla büyük bir direniş gösterme sonucunda bastırıldığını anımsatarak, bu sürecin hem ülke hem de yargı için büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Büyük bir sınav verildiğini vurgulayan Güre, bu sınavdan tüm kurumlar ve halkın başarılı şekilde çıktığını dile getirdi.

"YARGI HERKESE HER ŞARTTA LAZIM"

Güre, yargının herkese her şartta lazım olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz yıllarda çok büyük yaralar açılmasına neden olan büyük kumpaslar sonucunda yargı, devletin ve halkın nazarında büyük yara almıştır. Bize düşenin, yeni dönemde el birliğiyle bütün devletin ve halkın inancını en üst seviyeye çıkaracak şekilde bir yargı hizmeti sunmaktan geçtiğine inanıyoruz. Yargının milletine yüzünü döndüğü sürece alnının akıyla bu hizmeti layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz."

Konuşmanın ardından verilen kokteyle Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ile İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi