Görüş Bildir

Yasaklı ilçeler Sur ve Cizre'de 2 acı haber geldi! Şehit ateşi Erzincan ve Eskişehir'e düştü

Diyarbakır’ın ve Şırnak’ın yasaklı ilçeleri Sur ve Cizre’de PKK’ya yönelik devam eden operasyonlarda 2 asker teröristler tarafından Kanas silah ile vurularak şehit edildi. Şehitlerin Erzincan ve Eskişehir’deki baba ocaklarına ateş düştü.

Yasaklı ilçeler Sur ve Cizre'de 2 acı haber geldi! Şehit ateşi Erzincan ve Eskişehir'e düştü

Diyarbakır’ın ve Şırnak’ın yasaklı ilçeleri Sur ve Cizre’de PKK’ya yönelik devam eden operasyonlarda 2 asker teröristler tarafından Kanas silah ile vurularak şehit edildi. Şehitlerin Erzincan ve Eskişehir’deki baba ocaklarına ateş düştü.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 astsubay şehit oldu.

Diyarbakır'ın 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor. Dünkü operasyonlar sırasında Fatihpaşa Mahallesi'nde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan 1 astsubay kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

 "29 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.55’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

CİZRE'DEN YÜREK BURKAN HABER

Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah sularında yaptığı açıklamada Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıklamıştı.

Genelkurmay'ın resmi intenet sitesinden yapılan açıklama, şu şekildeydi:

 "29 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"

ERZİNCAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin suikast silahı Kanas'la şehit ettiği Jandarma Astsubay Tamer Meriç'in Erzincan'daki evine ateş düştü. Tamer Meriç’in Erzincan’da bulunan eşi Hülya Meriç’e acı haberi Vali Vekili Dede Musa Baştürk verdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında PKK’lı teröristler kanas tüfeği ile açtıkları ateş sonucu 36 yaşındaki Astsubay Başçavuş Tamer Meriç ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Tamer Meriç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Tamer Meriç’in acı haberi Erzincan’da bulunan eşi Hülya Meriç’e Vali Vekili Dede Musa Baştürk tarafından verildi. Ziyarette İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Emniyet Müdürü Doğan İnci de hazır bulundu. Vali Vekili Dede Musa Baştürk, "Şehadet hiçbir zaman bizim terörle mücadelede olan azmimizi kıramaz. Şehitlerin kanı vatanın değerini arttırır, bayrağında rengini canlandırır. Şehidimizin acılı ailesine sabırlar, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Merkez İnönü Mahallesi 14 nolu sokak üzerinde bulunan Tamer Meriç’in kayınpederi İbrahim Akarca’nın evi acı haberin ardından ziyaretçi akınına uğradı. Sokakta askeri ambulanslar hazır bekletilirken, şehit Tamer Meriç’in kayınpederi İbrahim Akarca’nın evinin balkonu ile sokağa Türk Bayrağı asıldı.

ÜÇ HAFTA ÖNCE TUNCELİ’DEN SUR’A GİTMİŞ

Erzincanlı olan ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Başçavuş Tamer Meriç’in 3 hafta önce Diyarbakır’a geçici görevle gittiği bildirildi. Okulların tatil olması nedeniyle eşi Hülya Meriç’in 13 yaşındaki oğlu Mert ve 8 yaşındaki kızı Miray’ı yanına alarak memleketi Erzincan’a geldiği belirtildi.

ŞEHİT ARKADAŞI İLE AYNI TÜRKÜYÜ SESLENDİRMİŞ

Şehit Tamer Meriç’in sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta 15 Şubat 2012 tarihinde paylaştığı bir görüntüde, bu tarihten bir gün önce Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan arkadaşı Astsubay Üstçavuş Murat Bayram ile birlikte türkü söylediği video için “Dün şehit olan hemşehrim Murat Bayram ile birlikte geçirilen keyifli dakikalar. Yerin cennet olsun kardaşım" yazılı mesajı dikkat çekti.

CİZRE ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Eskişehir'e uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının 14 Aralık'tan bu yana sürdüğü Cizre'de dün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu için cenaze töreni düzenlendi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Tören, şehidin cenazesinin katafalka konulması ile başladı. Duaların da okunduğu törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Eskişehir'e gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

ŞEHİTLER SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde defnedildi.

PKK'YA AİT MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Siirt'te bir sığınak içerisinde yapılan aramada terör örgütüne ait mühimmat ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 28 Ocak'ta merkez Meydandere köyü Gülbeyaz tepesi mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak içerisinde yapılan arama 2 adet savunma el bombası, 5 adet piknik tüpü, 1 adet 12 amperlik akü, 30 adet Kaleşnikof fişeği, 150 metre elektrik kablosu ve 4 adet koli bandı ele geçirildi.

2 PKK'LI TUTUKLANDI

Siirt Emniyet Müdürlüğü, 19 Ocak'ta yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 teröristin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını duyurdu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 19 Ocak'ta terör örgütünün kent merkezinde başlatması planlanan sözde öz savunma faaliyetlerini gerçekleştirecekleri ve yapacakları eylemlerde faaliyet gösteren milis/işbirlikçi yapılanmalarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan M.A ve H.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını bildirdi. Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"15 Ocak 2016 günü il genelinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik olarak yapılan operasyonlarda 5 terörist öldürülürken, yaralanarak kaçan veya yerleri tespit edilemeyen diğer terör örgütü mensuplarının, silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen komutanlarının sözde intikamını almak maksadıyla güvenlik güçlerine yönelik olarak silahlı eylem hazırlığı içerisinde bulundukları öğrenildi. Örgüt mensuplarının tespit edilen adreslerine geçtiğimiz pazar günü planlı ve eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İcra edilen operasyonlarda 6'sı suça sürüklenen çocuk olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, diğer 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.”

SUR'DA ÇOK SAYIDA PATLAYICI VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonlarda tarihi evlere gizlenmiş PKK'lı teröristlere ait, aralarında zırh delici Zagros silahın da bulunduğu çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 15 mahallesinden Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyonlar devam ederken sokağa çıkma yasağı 27 Ocak günü Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'ni de kapsayacak şekilde genişletildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi