Görüş Bildir

Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Diyarbakır'da 6-8 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı.

Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Diyarbakır'da Hüda Par tarafından 6-8 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenlendi. Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen etkinliğe Hüda Par Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz, Hüseyin Yılmaz, Börü ve arkadaşlarının aileleri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, ötekiyle beraber yaşama vurgusu yaptı.

6-8 Ekim’e dikkat çeken Yavuz, “6-8 Ekim 2014 bu topraklarda medeniyet ile bedeviyetin ayrıldığı tarihtir. Medeniyet öteki ile beraber yaşamaktır. İslam anlayışının esası buna dayanır. Medine’de bir adalet devleti kuran Peygamberimiz kendisinden çok farklı hayat tarzına, ideolojik yapıya, farklı millet ve aidiyetlere ait olan insanlarla bir ortak yaşam alanı geliştirmiş, bir medeniyet ufkunu biz Müslümanlara miras bırakmıştır. O mirasın sahipleri bugün kanlarını bu kurak, çorak, mazlum coğrafyaya dökerek o medeniyeti tekrar yeşertmeye ve filizlendirmeye çalışmışlardır. Zira Yasin ve arkadaşları et dağıtmak için, iyilik yapmak için çalmış oldukları kapıların arkasında hangi milliyetin, hangi aidiyetin, hangi ideolojik yapının olduğunu asla sormamış, sorgulamamışlardır. Çünkü onlar bu medeniyet tasavvurunun birer kahramanıydılar. Onlar seçkin insanlardı. Bedeviyet sahipleri ise tarihteki rollerini uygun bir karakter ortaya koymuşlardır barutla, kanla, kinle, ölümle ve en nihayetinde insanlığa karşı ağır bir suç işleyerek bedenlere ve cesetlere işkence yapmak suretiyle medeniyet tasavvurundan uzak olduklarını, medeniyetle yönetilmeyi hak eden bu sahipsiz ve değerli kavmin yönetimine talip olamayacaklarını ispat etmişlerdir” dedi.

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise, amaçlarının bir daha 6-8 Ekimlerin yaşanmaması olduğunu belirtti. Yılmaz, “Bugün bizlerin buraya toplanmasının bir sebebi de bundan böyle bir daha 6-8 Ekimler yaşanmasın, Yasinler şehit olmasın, katledilmesin diye tüm dünyaya duyurmak. Bu zalimin tüm dünyada duyulması lazım ki zalimler bir daha buna teşebbüs etmesinler. Bir daha böyle bir zulmü işlemeye cesaret edemesinler” diye konuştu. Etkinlik okunan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi