Yazıklar olsun size!

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Nafaka sistemi adil hale gelecek” açıklamasının ardından Barolar Birliği ve Mor Çatı gibi Feminizm yanlısı STK’lar, süresiz nafaka mağduriyetinin giderilmesine yönelik yasa değişikliği teklifinden rahatsız oldu.

Yazıklar olsun size!

Türkiye’de aile birliğini ve bütünlüğünü temelden sarsan, yuvaları yıkan 6284 sayılı kanunun yol açtığı süresiz nafaka zulmüne tepkiler gün geçtikçe artıyor. bdurrahman Dilipak, “Sorun kadın erkek olarak cinsiyet temelinde çözülemez.” derken Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, “Barolar Birliği ve Mor Çatı adı verilen sözde STK‘lar insanların mağduriyetlerini kullanıp menfaatçilik yapıyorlar. Yazıklar olsun.” dedi.

“CİNSİYET AYRIMI EŞİTLİĞE AYKIRIDIR”

Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, süresiz nafaka konusunda milyonlarca insanın mağdur edildiğini ve acilen çözüm bulunması gerektiğine işaret ederek, “Anayasanın 10. maddesi kadın, erkek, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın insanları eşit kabul eder. Cinsiyet ayrımı gözetmez. Yasa önünde kadın erkek eşit olduğuna göre neden erkek nafaka ödüyor? Türkiye’de hangi erkeğin nafaka aldığını gördük, duyduk? Bu uygulama emansipasyon, yani eşitliğe aykırıdır.” dedi.

KAVAKLI: BAROLAR BİRLİĞİ EKMEK TEKNESİ OLARAK GÖRÜYOR

Kavaklı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Barolar Birliği nafakayla ilgili ‘yasal bir düzenleme yapmaya gerek yok’ demiş. Toplumdaki geçimsizlikleri huzursuzlukları kadın-erkek anlaşmazlıklarını ‘Ekmek Teknesi’ olarak görüyorlar, iş alanı olarak görüyorlar ve mağduriyetler üzerinden çıkar sağlıyorlar. Hukukçulardan adalet beklenirken menfaatçilik yapıyorlar. Yazıklar olsun.”

DİLİPAK: DÜZENLEMELER YAPILIRKEN GELECEĞİN ENDİŞESİNİ TAŞIMAK GEREK

“Kadınların nafaka hakkına dokunmayın” diyerek milyonlarca kadını mağdur eden süresiz nafakayla ilgili yasanın değişmesine karşı çıkmanın, sorunu umursamamak anlamına geldiğini belirten Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ise, şöyle konuştu:

“Düzenlemelerin efradına cami ağyarını mani olması gerek. Düzenlemeler yapılırken din ve gelenek yanında sadece bugünün sorunlarını çözmeye dönük değil geleceğin de endişesini taşımak gerek. Kadının mağduriyetini giderelim derken erkek mağdur edildi. Erkeği mağduriyetten kurtaralım derken kadının mağduriyetine kapı aralanmamalı. Sorun kadın erkek olarak cinsiyet temelinde çözülemez. Hak merkezli düşünmemiz gerek. Bakın kadının beyanını tek başına esas alırsanız olacağı budur. Bunun adı kaş yapayım derken göz çıkarmaktır. Sonuçta, Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan olunmuştur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz