Görüş Bildir

Yeğen Öcalan gözaltına alındı!

İngiltere'ye gitmek üzereyken havaalanında gözaltına alınan HDP Milletvekili Dilek Öcalan, gözaltına alındı. Öcalan, Bakırköy Adliyesi'nde, SEBGİS'le verdiği ifade üzerine serbest bırakıldı. Öcalan'a yurtdışı yasağı getirildi.

Yeğen Öcalan gözaltına alındı!

HDP'li Dilek Öcalan Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Öcalan, Bakırköy Adliyesi'nde, SEBGİS'le verdiği ifade sonrasında serbest bırakıldı.

MİLANO'YA GİDERKEN

Alınan bilgiye göre, dün saat 16.55'de Türk Hava Yolları'nın TK 1875 sefer sayılı uçağıyla Milano'ya gitmek için Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na gelen Öcalan, pasaport işlemlerinin yapıldığı sırada hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı ve buradan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

BAKIRKÖY ADLİYESİ

Dilek Öcalan polislerin eşliğinde Bakırköy Adliyesi'ne getirildi. Bu sırada Osman Baydemir'in de Öcalan'ın yanında olduğu görüldü. Dilek Öcalan'ın Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt propagandası yapmak" suçundan açılan dava kapsamında Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunma yapmayan Öcalan, mahkemedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

“SAVUNMA DA VERMEYECEĞİM"

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Öcalan, “Mahkemeniz suç işlemektedir. Mahkeme kaçakçılıkla görevli olan mahkemedir ve konuya hakim değildir. Bir tiyatronun sahnesinde rol alıyorsunuz. Milletvekilinin yargılanamayacağını avukatımız dile getirdi. Biraz önce okumuş olduğunuz tüm hususlar aslında milletvekilinin yapması gereken görevlerdi. Bu ülkede demokrasi ve düşünce özgürlüğünden bahsedilecekse bunu hiç kimsenin sorgulamak gibi hakkının olmadığını düşünüyorum. Hukukun herkese lazım olduğunu düşünüyorum. Hukuku hiç kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğim. Bu uygulamanın normalleşmesi, milletvekili statüsünün bu şekilde yargılanmasını da kabul etmeyeceğim. Hiç birşekilde size bir ifade ve savunma da vermeyeceğim" diye konuştu.

MAHKEME SERBEST BIRAKILMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı çıkartılan şüpheli Dilek Öcalan'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

ŞANLIURFA'DA DAVA AÇILMIŞTI

Dilek Öcalan hakkında Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt propagandası yapmak" suçundan dava açılmıştı. Dava kapsamında Dilek Öcalan hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Serbest bırakılan Dilek Öcalan, adliye çıkışında gözaltına alınmasını eleştirdi ve mahkemede ifade vermediğini söyledi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi