Yeni KCK operasyonları BDP'yi kızdırdı

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan KESK Başkanı Lami Özgen ve sendika yöneticilerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirterek, “Bu hukuk dışı operasyonu kınıyoruz” dedi.

Yeni KCK operasyonları BDP'yi kızdırdı

Demirtaş ile Kışanak yaptıkları yazılı açıklamada, KCK soruşturması kapsamında sendikalara yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Türkiye’nin bu sabah hükümetin “faşizan-darbeci” operasyonlarından bir yenisiyle güne uyandığını ifade eden eş başkanlar, demokratik muhalefeti sindirmeye yönelik aralıksız sürdürülen operasyonlar kapsamında KESK ile KESK’e bağlı bulunan sendikaların merkezlerine haksız ve hukuksuz baskınlar düzenlendiğini belirtti.

BDP FENA KIZDI

Bu operasyonların her şeyden önce hukuk dışı ve siyasi olduğunu ifade eden Demirtaş ile Kışanak, “AKP’nin Türkiye’yi kendi faşizan uygulamaları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye yönelik gerçekleştirdiği darbeci bir operasyondur. Yüz binlerce üyesi bulunan ve emek alanında demokratik direnişin sembolü olan KESK’e baskın yapılıp, onun Sayın Genel Başkanını ve çok sayıda sendika yöneticisinin gözaltına alınmış olması çok açık bir darbe girişimidir. AKP Hükümeti kendisi gibi düşünmeyen, muhalefet eden, demokratik örgütlenme içerisinde olan bütün kurum ve yapıları hukuk dışı operasyonlarla tasfiye etmeye çalışmaktadır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz