Görüş Bildir

Yeni Operasyon Geliyor

Bakan Ala, "Cizre'de yüzde 99, hatta daha üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Yeni Operasyon Geliyor

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Doğu ve Güneydoğu'daki terör operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, "Cizre'de yüzde 99, hatta daha üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe’yi ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Ala, terörle mücadelede çok önemli mesafeler alındığını söyledi. Ala, “Cizre'de yüzde 99, hatta daha da üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha ettiğimizi söyleyebilirim. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler kat edildi. En kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii bu konularda öngörülemeyen olaylarla karşılaşmak mümkün. Hesap bazen uymayabilir çünkü sahada bire bir göğüs göğüse arkadaşlarımız mücadele ediyor. Bunun nedeni de vatandaşlara zarar vermeden meseleyi çözmek, tamamen teröristle vatandaşı ayırmak. Bu bakımdan bazen vatandaşın aklına 'Neden uzun sürüyor' gibi bir soru geçebilir. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir" ifadelerini kullandı.

HDP'nin sık sık gündeme getirdiği ve bir binada 7 yaralı olduğu iddiasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Ala, “Oraya kaç kez ambulanslar gönderildi. Biz bir ihbar geldiğinde o ihbarı kim yapmış, zihninin arkasında ne var, bunlara bakmıyoruz. Ambulanslar buraya da defalarca gitti, anonslar yapıldı. Giderken kameraya da alındı, yapılan işler. Ne gelen var, gelen kimse olmadı. Tam oraya ulaşılacağı zaman, biliyorsunuz barikat ve çukurlar var, onlar doldurularak gidiliyor. Oraya gidecek ambulansa da ateş etti teröristler. Bunlar gidemiyorsa güvenlik birimleri zaten orayı da alacak tabi. Oraya doğru hareket edip hem çukurları doldurmak, hem bombalı tuzakları ortadan kaldırmak, hem de ambulansa yol açmak üzere giden güvenlik birimlerimize ateş ettiler. Durum böyle. Bunlar algı operasyonları, bir iddianın ortaya atılıp arkasının doldurulamaması. Bizim için fotoğraf berrak. Terörle mücadele ediliyor. Yaralı varsa onu almak da, orada mücadele etmek de devletin görevi, yaralıyı alacak da devletin ambulansı, tedavi edecek de devletin milletin doktorları" diye konuştu.

"KURNAZ DİLDEN VAZGEÇMEK, SAMİMİ OLMAK LAZIM"

Doğu ve Güneydoğu ile ilgili HDP’nin tutumunu eleştiren Ala, “En önce kurnaz dilden vazgeçmek, samimi olmak lazım. Samimi bir biçimde vatandaşın huzur ve güvenini temin edecek bir dil kullanmak lazım. Böyle çukur kazanların arkasında durduğunu söyleyenlerin sonra da, 'Çukur var, ambulans gidemiyor. Orada yararlılar var' diye bağırmalarının anlamı yok. Çukur varsa açanlar kapatsın, derhal ambulans gitsin, alsın, gelsin. Belediyenin ambulansını da gönderdik, yine aynı şeyi yaptılar. 'Yaralıları getirin', getirmiyorlar. 'Ateş etmeyin, çukuru kapatıp gidelim', ateş ediyorlar. Böyle kurnazlıklarla kazanılacak hiçbir şey yok. Yazıktır memlekete, millete, orada yaşayan vatandaşlara, huzur ve güveni sağlamak için gitmiş güvenlik birimlerimize. Bundan zarar görüyorlar, şehit oluyorlar. Yaralanıyorlar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi