Yenişehir Kaymakamlığından "makam aracı" açıklaması

Yenişehir Kaymakamlığı, "Kayyum, belediyenin makam aracını kendisine tahsis etti" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yenişehir Kaymakamlığından

Diyarbakır'da, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Serdar Kartal'ın, "belediyenin makam aracını kendisine tahsis ettiği" iddialarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yenişehir Kaymakamlığından iddialara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, haberlerde iddia edilen bahse konu aracın, belediyenin makam aracı olarak değil, hizmet aracı olarak kullanıldığı belirtildi.

MAKAM ARACI İDDİASI

Açıklamada, "Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmak, yardım faaliyetlerini daha etkin ve verimli yürütebilmek amacıyla araç tahsis edilmesini talep etmesi üzerine, kamu yararı gözetilerek belediye meclis kararı ile sosyal yardım ve inceleme işlerinde kullanılmak amacıyla aracın tahsisi gerçekleştirilmiştir." denildi.

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

Bahse konu olan aracın mevcut durumu bilgilerinin paylaşıldığı açıklamada, "Ancak 21 AE 584 plakalı Volkswagen Passat marka hizmet aracı; bakım maliyetlerinin yüksek olması, araçta kronik servis tespitli bazı arızaların mevcut olması ve araç yakıt tipinin benzin olması nedeniyle vakıfa yüksek maliyetler doğuracağından vakıf hizmetlerine uygun olmadığının anlaşılması üzerine ilgili vakıf tarafından tahsisin iptali iştenmiş ve iptal edilmiştir. Bu nedenle makam aracı olarak addedilen bu aracın herhangi bir kuruma tahsisi gerçekleşmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Ayrıca kanunen belediye başkanlarının makam aracı kullanması mümkün değildir. Belediyelerde belediye başkanlığı bir hizmet pozisyonu olduğundan belediye araçları sadece hizmet aracı olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca haberlerde makam aracı olarak kullanıldığı iddia edilen 21 AE 584 plakalı bu hizmet aracı hiçbir zaman makam aracı olarak kullanılmamış, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye görevlendirme yapıldığı tarihte aracın belediyenin kapalı otoparkında atıl ve çalışmaz vaziyette bulunduğu görülmüş olup, tamiratı yaptırılarak hizmet aracı olarak belediyemize kazandırılmıştır." diye belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler