Görüş Bildir

Yerel basında Dijtale dönüş

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Doğan "Yerel basınımızın ayakta kalmasının önemini özellikle 15 Temmuz'da daha iyi anladık" dedi.

Yerel basında Dijtale dönüş

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, yerel basının ayakta kalmasının öneminin özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Basın İlan Kurumunca "Erasmus+" kapsamında düzenlenen "Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayı"nın ikincisi Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

YEREL BASININ GÜÇLENMESİ

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Doğan, çalıştayda yaptığı konuşmada, yerel basının önemine vurgu yaptı. Doğan, "Yerel basınımızın ayakta kalmasının önemini özellikle 15 Temmuz'da daha iyi anladık. Çünkü basınının tarafsız bir şekilde hareket etmesi lazım. Basın İlan Kurumu 1961 yılından bu yana görevini icra ederken, birçok sosyal sorumluluğu da aynı zamanda yerine getirmektedir." dedi.

Her bölgede 25 gencin katılımıyla yapılan çalıştaylarda, Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasa Tasarısı'nın oluşturulması sürecinde, gençlerin fikir ve görüşlerini alınıyor.

İç Anadolu Bölgesi Çalıştayı 21 Mart'ta Ankara'da, Karadeniz Bölgesi Çalıştayı 11 Nisan'da Trabzon'da, Akdeniz Bölgesi Çalıştayı 25 Nisan'da Antalya'da, Ege Bölgesi Çalıştayı 9 Mayıs'ta İzmir'de, Doğu Anadolu Bölgesi Çalıştayı 16 Mayıs'ta Erzurum'da yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi