Yeter ki yatırım yapın!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, iş adamlarına çağrıda bulunarak, "İş adamlarının önündeki her türlü engelli kaldırmaya hazırız. Yeter ki yatırım yapın" dedi.

Yeter ki yatırım yapın!

Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türkiye-Suudi Arabistan İş Dünyası Buluşması" kapsamında Diyarbakır'a gelen Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreynli iş adamlarıyla buluşan Vali Hüseyin Aksoy, iş adamlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşen buluşmada konuşan Vali Aksoy, böyle görüşmelerin ticaretin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Aksoy, "Bütün konuklarımıza Diyarbakır'a geldikleri için hoş geldiniz diyorum. Böyle geniş bir heyeti Diyarbakır'da görmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyduk. Bu ziyaret hem fuar sebebiyle bir araya gelmeye hem de ürünlerin tanıtılmasına ve karşılıklı olarak iş adamlarımızın görüşmeler yaparak ticaretin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.

HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ

Diyarbakır'ın tarım ve hayvancılık bakımından sağlam bir konumda olduğunu belirten Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Diyarbakır Türkiye'nin tarım ve hayvancılık bakımından potansiyeli en yüksek illerinden birisidir. Tarım sektörüne baktığımızda mercimek, pamuk ve buğday üretiminde Diyarbakır ön sıralarda yer almaktadır. Önemli bir hayvancılık potansiyeline sahiptir. Hem büyükbaş hem küçükbaş hem de manda varlığı itibariyle önemli bir hayvan potansiyeline sahiptir. Türkiye'de ilk defa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Diyarbakır'da kurulmuştur."

ENGELLERİ KALIRMAYA HAZIRIZ

İş adamlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine değinen Aksoy, "Bu salonda iş dünyasından çok sayıda temsilcimiz var. Bize düşen iş adamlarımızın ticaretinde engeller var ise onları kaldırmaya gayret göstermek. Her ülkedeki iş adamlarımızın ticaretini yapması konusunda engeller varsa bunları bilmemiz ve bu engellerin kaldırılması yolunda gerekli bakanlıklar ve kurumlarla ortaklaşa çalışma yürütmesini sağlamaktır. Biz Diyarbakır olarak bu ticaretin gelişmesinde her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyoruz. Herhangi bir sorun varsa bu sorunları kaydetmek ve ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşerek çözüm üretmek adına çalışmalar yapacağımızı belirtmek isteriz. Bu ziyaretin bundan sonra da ticaretin gelişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

SUUİDİ ARABİ STAN

Cidde Ziraat Odası Ziraat Takım Başkanı Fahed Sulemi “Suudi Arabistan yönetimi, biz iş adamlarından aynı kaderi paylaştığımız ve gönül bağımızın güçlü olduğu Türkiye ile ekonomik ilişkilerimizi artırma talimatı verdiler. Suudi Arabistan olarak yılda 10 Milyon adet koyun ve keçi ithal ediyoruz. Bunun önemli bir bölümü Sudan, Somali ve Avustralya’dan sağlıyoruz. Komşunuz Gürcistan’dan bile ithalatımız devam ediyoruz. Türkiye’den ithal etmeyi Gürcistan’dan ithal etmeye tercih ederiz. Bu konuda ok umutluyuz. Diyarbakır’ın gelişmişlik düzeyi, sıcak insanları, başta hayvancılık olmak üzere tarımdaki potansiyeli heyetimizi çok memnun etti. İkili görüşmelerde önemli mesafeler alacağımıza inanıyoruz” dedi.

İŞ DÜNYASININ İŞBİRLİĞİ

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Başbakanlık Yatırım Ajansı olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları işbirliği ile Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinden gelen 50 iş dünyası temsilcileri için sektörel tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki tarım ve hayvancılık sektörlerine ve bu alanlarda muhtemel yatırım ve işbirliği imkânlarını misafirlerimize tanıtmaktayız. Misafirlerimiz,  bölgede bu konularda büyük bir ticaret ve yatırım potansiyelinin mevcudiyetini ilk elden gözlemleme imkânı elde ediyorlar. Aynı zamanda, bölgenin iş dünyası temsilcileri ile yakından tanışma imkânı buluyorlar. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz bu kapsamlı ve önemli etkinliğimiz ile son dönemde hız kazanan ve süratle gelişmekte olan ülkemiz ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilere katkı sağlamayı hedefliyoruz"

Konuşmanın ardından Aksoy iş adamlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz