Görüş Bildir

Yetimler Vakfı da Arakan'a gidiyor!

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara Türkiye'de toplanan yardımları ulaştıracak.

Yetimler Vakfı da Arakan'a gidiyor!

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamından kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik Türk yardım kuruluşlarının yaptığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı)  da, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara Türkiye'de toplanan yardımları ulaştırmak üzere yola çıkıyor.

Vakfın Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Yetimler Vakfı Genel Başkan Fikri Karavil, son günlerde Arakanlı Müslümanların büyük bir vahşetle katledildiğini belirtti. Müslümanların zulüm nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Karavil, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını aktardı.

Yetimler Vakfı olarak Banladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında 19 Ekim Perşembe Günü Diyarbakır’dan Banladeş’e gitmek üzere yola çıkacaklarını belirten Karavil, “Oradan da Arakanlı kardeşlerimizle buluşacağız. Oraya gittiğimizde ihtiyaçlara yönelik bir araştırma yapacağız. Orada gerçekleştireceğimiz projeleri tamamladıktan sonra 26  Ekim’de dönmeyi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Arakanlı Müslümanlar için 10 su kuyusu”

Karavil açıklamasında, “Toplanan yardımlarla öncelikle 10 su kuyusu açacağız. Su kuyuları açılmaya başlandı. Biz gidene kadar inşallah açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bununla beraber barınabilmeleri için çadır evler oluşturulmasına yönelik hazırlıklar var. Onlarla kaldığımız süre boyunca sıcak yemek programımız olacak. Eğitimlerine katkı sunabilmek adına kırtasiye malzemeleri giderilecek.” şeklinde konuştu.

Karavil, “Adak ve akikalarımız olacak. İnşallah orada malını mülkünü eşyasını her şeyini bırakıp hicret edenlerin giydirme programımız olacak. On su kuyusu, yüz çadır, bin 750 gıda paketi, bin 750 giyim olarak planlamıştık. Allah hayırseverlerden razı olsun.” açıklamalarında bulundu.

“Tüm dünyanın gözleri önünde!”

Karavil konuşmasında “Demokrasi, barış, adalet, insan hak ve hürriyetlerini koruma/ kollama(!) adına bu zulümlerin tamamı yapılmaktadır.” derken bu zulülm ve katliamların ise gizli bir şekilde değil, aksine tüm dünyanın gözü önünde açık-seçik bir şekilde yapılmakta olduğunu ifade etti.

“Arakan, vahşetlerin yaşandığı bir coğrafya”

Karavil konuşmasının devamında, “İnsan onurunun ayaklar altına alındığı; can, mal ve nesil güvenliğinin hiçe sayıldığı; vahşi hayvanların bile yapmakta imtina ettiği vahşetlerin yaşandığı zulüm coğrafyalarının biri de Arakan’dır. Arakan’da her gün binlerce Müslüman, Budist çetelerin işkencelerine maruz kalmaktadır. Açlık, sefalet ve çaresizliğin zirveye çıktığı bir dönemde bütün dünya adeta üç maymunu oynamaktadır.” dedi.

“Vahşete imza atanlara Nobel ödülü verildi”

Dünya liderlerinin tamamının yaşanan bu vahşeti görmezden geldiğini söyleyen Karavil, “Bugüne kadar Arakanlı kardeşlerimiz için dünya kamuoyunun ciddi bir çaba ve gayreti olmamıştır. Bırakın bu vahşetin giderilmesi için çaba göstermeyi, bu vahşete imza atanlara Nobel barış ödülü vermektedirler. Duyarlı birkaç sivil toplum kuruluşu dışında devlet düzeyinde Arakanlı kardeşlerimiz için hiçbir çaba ve gayret gösterilmemektedir. Diplomatik olarak hiçbir etkiye sahip olamayan “kınamalardan” başka hiçbir şey yapılmamaktadır.” dedi.

“Arakanlı Müslümanları yalnız bırakmayacağız”

Vakıf olarak; Arakanlı Müslümanları yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Karavil, “Elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Bütün dünya Arakan’a karşı duyarsız olsa bile biz bu vahşete duyarsız kalmayacağız. İslam kardeşliğinin bize yüklemiş olduğu kardeşlik hukukunun bütün gerekliliklerini yerine getirmeye çalışacağız.  Maddi ve manevi olarak kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi