Yetimlere akın ettiler

Diyarbakır'da yetimler yararına düzenlenen konser yoğum bir katılımla gerçekleşirken, konsere katılan vatandaşlar bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini belirterek "yetimlerin sahiplenilmesini istedi?"

Yetimlere akın ettiler

Yetimler Vakfı tarafından Diyarbakır'da dünya yetimleri yararına konser düzenlendi. Konsere akın eden hayırsever vatandaşlar, bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini belirterek yetimler için bu tür etkinlerin devam etmesini talep ettiler.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Seyrantepe Spor kompleksinde dünya yetimleri yararına yapılan konser Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması yapan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Yeni Zelanda'da yaşanan katliamı dile getirerek yaşanan olayların tesadüfi olmadığına dikkat çekti.

Karavil, "Bugün İslam coğrafyasında yaşanan acıların, katliamların, sıkıntıların ve çekilen çilelerin hiçbiri yeni olmadığı gibi tesadüfi de değildir. İslam düşmanları dün haçlı kisvesiyle İslam beldelerini ve kutsal mekânları ateşe verirken aynı ateşi bugün farklı şekillerde gerçekleştirmektedirler. 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda'da Cuma namazı esnasında haçlı zihniyetinin pekiştirip büyüttüğü vahşi caniler Nur camisine saldırıp 50 Müslüman kardeşimizi şehid etti, onlarcasını da yaraladı. Vahşi batını bu saldırıları ilk olmadığı gibi son da değildir. Fakat inanıyoruz ki bu son saldırıyla vahşi batının sonu olur inşallah." dedi.

İSlam birlikteliği

Son yıllarda batıda Müslümanlara yönelik yapılan saldırıların perde arkasında Avrupalı siyasilerin Müslümanlara yönelik şiddet içerikli açıklamaları olduğunu belirten Karavil, "Yeni Zelanda'da son saldırıyı da bunlardan ayrı düşünmemek gerek. Batıda bu fiili saldırılara rağmen İslam ülkelerindeki idarecilerin batı ile ilişkilerini sürdürmeleri kabul edilir bir durum değildir. İslam ülkeleri idarecileri modern haçlı zihniyetine karşı birleşmedikçe bu saldırılar bitmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Duygulu anlar yaşandı

Birbirinden farklı albümlerin seslendirildiği konserde okunan şiirlerle duygulu anlar yaşandı. Programa katılan Diyarbakırlılar etkinliğe ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Hüseyin Korkutan, "Yetimlere yardım bazında program oldu. Biz de buna katılım sağladık. Şu anda İslam coğrafyasında zulüm terörü esiyor. Sadece Suriye'de 600 bin kadar yetim kardeşimiz var. Onları ve bütün yetim kardeşlerimizi düşünen bu tür kuruluşlara yardım sağlamak boynumuzun borcudur. İyi ki de böyle bir program düzenlenmiş. Allah emeği geçen herkesten razı olsun, organizatörlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Yetimleri sahiplenmeliyiz

"Yetimler vakfının düzenlemiş olduğu dünya yetimleri yararına olduğumuzu düşündüğümüzden ve yetim kardeşlerimize yardım etmek için katıldık." diyen Muhammed Ata ise, "Allah Yetimler Vakfı'ndan razı olsun. Onlar sayesinde dünya yetimlerine bizim de yararımız dokundu. Bu tür yardımların, programların devamını diliyoruz. Allah-u Teala sürekli yetimlere yardım etmemiz gerektiğini buyuruyor. Bu tür yardımlarda elimizden geldiği kadar vakıflara yönelsek çok iyi olur. Özellikle tek başımıza yapmış olduğumuz yardımlarda pek fazla bir ilerleme kat edemiyoruz. Lakin bu tür vakıfların yardımlarıyla diğer yetimlere de ulaşma şansımız olabiliyor." diye konuştu.

"Yetimler, Allah resulünden bize kalmış mirastır"

Müslüm Kaya da şunları söyledi: "Bu etkinlik dünya yetimleri yararına ve gelirinin tamamının onlara bağışlanmak üzere yapılan bir etkinliktir. Şüphesiz bizler de Allah rızası için geldik. Gelirinin yetimlere bağışlanması, en azından dünyanın herhangi bir yerinde yetim varsa bir nebze de olsa faydamızın dokunması için geldik. Bütün Müslümanlar bu konuda duyarlı olmalıdır. Yetimler, Allah resulünden bize kalmış mirastır. Biz bu mirasa her konuda sahip çıkmamız lazım."

Sait Aktaş, "Yetimler vakfının düzenlemiş olduğu yetimler yararına olan konsere bizim de bir faydamızın olmasını istedik. Yetim, fakir, öksüzlere yetimler vakfı yardım ediyor. Bizler de burada bir katkımız olsun diye geldik. Bizler de onların yerinde olabilirdik. Allah bizleri o duruma getirmesin. Çok üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe ailesiyle katıldığını dile getiren Abdulkadir Gülsün, "Ailece, on kişiye yakın geldik. Dünya yetimlerine faydamız olsun. Allah onları yalnız bırakmasın. Peygamber efendimiz de bir yetimdi. O'nun yüzü suyu hürmetine tüm ümmetin kurtuluşuna vesile olsun inşallah." Program yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz