Görüş Bildir

Yıldırım can aldı

Tarlada çalışan iki kadına yıldırım çarptı. Hava Bozkurt hayatını kaybederken, diğer kadın ise ağır yaralandı. Valilik kuvvetli yağış için, uyardı.

Yıldırım can aldı

DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'nde tarlada çalışan  2 kadın yıldırm çarpması sonucu ağır yaralandı. Hava Bozkurt, hastanede yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü, ancak kısa süre sonra hayatını kaybetti. Durumu ciddi olan Emine Bozkurt ise ambulans helikopterle kaldırıldığı Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İl Valiliği, vatandaşları kuvvetli yağış konusunda uyardı.

2 KADINA YILDIRIM ÇARPTI

Çermik-Siverek karayolu üzerindeki  Marho mevkisinde tarlada çalışan kadınların üzerine dün öğlen saatlerinde yıldırım düştü. Akraba olan 44 yaşındaki Havva Bozkurt ile 33 yaşındaki Emine Bozkurt ağır yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Çermik Devlet Hastanesi'ne getirilen yarılardan kalbi durmuş olan evli 1 çocuk annesi Havva Bozkurt, yarım saat süren kalp mesajı ile hayata döndürüldü.

YAŞAMA TUTUNAMADI

Havva Bozkurt Çermik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak kısa süre sonra yeniden fenalaşan ve hayata tutunamayan Hava Bozkurt tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Emine Bozkurt ise durumunun ciddi olması nedeniyle ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın kuzeyinde Ergani, Eğil, Dicle, Hani, Hazro ve Silvan ilçeleri ile çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışın etkisini arttıracağı belirtildi. Açıklamada, "Yerel olarak kuvvetli olması ve dolu yağışı ihtimali tahmin edildiğinden ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

BALÇIKLARA KARŞI UYARI

Siirt İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, yağışlardan dolayı su depolarının dibinde oluşan balçıklara ilişkin vatandaşları uyardı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, aşırı yağışlarla beraber su depolarının dibinde balçıklar oluşmakta olup, bu olayın suların kalitesini düşürmekte olduğu bildirildi.

Fert ve toplum sağlığının korunması amacıyla, tüm kamu kurum ve meskenlere ait su depolarının iyice yıkanıp temizlettirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Kirli ve şüpheli görülen suların derhal bildirilmesi, kendi ailenizin sağlığı ve hastalıklardan korunabilmeniz için önerilere uymanız rica olunur." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi