Görüş Bildir

Yine aile içi infaz

Diyarbakır'da kayıp ihbarı yapılan kadın evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Melike Demirok'u eşi G. Demirkol'un öldürdüğü belirlendi.

Yine aile içi infaz

Diyarbakır'da tartıştığı eşi Melike Demirok bıçaklayarak öldüren G.D., olaydan sonra kaçarak kayıplara karıştı. Öte yandan, Melike Demirok'un yakınlarının 8 Ocak'ta polise kayıp müracaatında bulunduğu, önceki gün Melike Demirok ile eşi G. Demirok'un polis merkezine giderek kayıp kaydının düşürülmesi için başvurduğu ortaya çıktı. Buarada, Diyarbakır'da 22 yıl önce, kan davası nedeniyle işlenen 13 cinayetin faillerinden biri olan K.İ., evinin salonunda kazdığı ve üzerini karyola ile kapattığı kuyuda yakalandı.

KARI-KOCA KAVGASI

Olay, önceki gün gece saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesindeki bir apartamanda meydana geldi. Binanın 4'üncü katındaki dairede tartışma sesi duyan apartman sakinleri, 155 Polis imdat hattına, ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri ve polis ekipleri, olayın yaşandığı evin kapısını kimse açmayınca itfaiyeden yardım istedi.

İTFAİYE İÇERİYE GİRDİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye erleri, ihbarın yapıldığı dairenin kapısını açmasıyla sağlık görevlileri ve polis ekipleri eve girdi. Kapının açılmasıyla ekipler, evde ikamet eden Melike Demirok'u kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri, yaptığı incelemede Melike Demirok'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Demirok'un cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi işlemleri için hastane morguna götürüldü.

POLİSİN SORUŞTURMASI

Yapılan incelemede polis, Melike Demirok'un eşi G. Demirok tarafından öldürüldüğünü belirledi. Katil koca Demirok'un yakalanması için çalışma başlatıldı.

KAYIP İHBARI YAPILMIŞTI

Öte yandan, Melike Demirok'un yakınlarının 8 Ocak'ta polise karakoluna giderek, kayıp müracaatında bulunduğu belirlendi. Cinayetin işlendiği gün, Melike Demirok ve Eşi'nin birlikte polis merkezine giderek kayıp kaydının düşürülmesi için başvurduğu öğrenildi. Cinayet masası dektifleri, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı.

BİR ÇUKURDA YAKALANDI

Buarada, Diyarbakır'da 22 yıl önce, kan davası nedeniyle işlenen 13 cinayetin faillerinden biri olan K.İ., evinin salonunda kazdığı ve üzerini karyola ile kapattığı kuyuda yakalandı.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yaşayan İpek ile Yüksekkaya Aileleri arasında, 1987 yılında Abbas İpek'in ölümüyle başlayan kan davasında çeşitli tarihlerde 12 kişi daha öldürüldü.  İpek hakkında, 1998 yılında "kasten adam öldürme " ile "ruhsatsız ateşli silah taşıma veya bulundurma" suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. İpek, aradan geçen süreye rağmen yakalanamadı.

22 YILDAN BUYANA ARANIYOR

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürüttüğü istihbari çalışmalar sonunda, 22 yıldır aranan K.İipek'in ailesiyle birlikte Çınar ilçesine bağlı Çalıtepe Mahallesi'nde yaşadığını belirledi. Hemen harekete geçen jandarma, tespit edilen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda İpek, evin oturma odasında, üzeri karyola ile kapatılmış, 2 metre derinliği, 6 metrekare genişliği olan özel yapılmış kuyuda yakalandı.  İpek'in jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi