Görüş Bildir

Yine tapu şebekesi

Diyarbakır'da "örgütlü olarak rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçunu işleyen suç örgütü çökertildi. Tapu Müdür Yardımcısının bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Yine tapu şebekesi

Diyarbakır'da suç örgütüne yönelik operasyonda, gözaltına alınan ve aralarında tapu müdür yardımcısının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 TAPU MÜDÜR YARDIMCISI

Adliyeye çıkarılan savcılık sorgusunun ardından, tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden, "örgütlü olarak rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından aralarında tapu müdür yardımcısı ile suç örgütü kurucusu ve yöneticisi olan Ş.A'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

4 TAPU İLÇESİNDEKİ GÖREVLİ

Soruşturmada, suç örgütü kurucusu ve yöneticisi olan Ş.A'nın, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar İlçe Tapu Müdürlüklerinde görevli memurlardan rüşvet karşılığında taşınmazların ve sahiplerinin bilgilerini temin ettikten sonra anlaştıkları noter ve tapu müdürlükleri huzurunda sahte vekaletname ile sattıkları belirlenmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi