Görüş Bildir

Yoğun bakımda olan Deniz Baykal öldü mü? 1 günde 3 ameliyata dayanamadı iddiaları

Deniz Baykal öldü mü sorusu şu sıralar Sosyal medya da en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. Deniz baykal sağlık durumu, deniz baykal öldü mü iddiaları akabinde sosyal medyayı adeta kasıp kavurdu.

Yoğun bakımda olan Deniz Baykal öldü mü? 1 günde 3 ameliyata dayanamadı iddiaları

Deniz Baykal öldü mü sorusu şu sıralar Sosyal medya da en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. Deniz baykal sağlık durumu, deniz baykal öldü mü iddiaları akabinde sosyal medyayı adeta kasıp kavurdu. Deniz Baykal öldü mü sorusu şu sıralar Sosyal medya da en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. CHP Genel başkanlığı görevinden sonra CHP Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal, geçtiğimiz gün aşırı yüksek ateş ve kalp ritimlerinde bozukluk sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Baykal2ı ziyareti akabinde 'Durumunun kritik olduğunu' öğrendim açıklamsıda bulunmuş ve gözler kendisini ameliyat hastane ve doktorlara çevrilmişti. Şu sıralar 3 ameliyatı bir günde geçiren Deniz Baykal'ın Sağlık durumu hakkında bilgiler merak edilmekte.

İLK GÜN AÇIKLANMIŞTI

 Deniz Baykal'ın hastaneye kaldırıldığı haberi sonrasında herkes Deniz Baykal sağlık durumunu merak ediyor. Eski CHP Başkanı Deniz Baykal geçirdiği rahatsızlık sonrasında hastaeye kaldırıldı.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum tıkanıklığı, yüksek ateş şikayetler ile son dakka hastaneye kaldırıldığı ve anjio yapıldığı açıklandı.

Hastane ziyareti sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu da "Kendisiyle konuştum, bilinci yerinde. Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor" dedi. Hastenden yapılan açıklamada, "08.00'de anjiyo ünitesine ilk müdahale için alınıyor. Beyne giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Bu süreçte hiçbir komplikasyon oluşmuyor. Yoğun bakıma hastamızın tedavisi sürüyor. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, elindeki de iyileşme sürecinde. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak." İbiş, "Hafif bir hasardan bahsediliyor, bu büyük bir şans. İyileştikten sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok" diye eklendi.

GEÇTİĞİMİZ GÜN UYUTULUYOR DENİLMİŞTİ

Beyninde ödem ve kanama görülen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçtiğimi gün apar topar hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Ameliyata alınan Deniz BAykal'ı ziyarete giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,' durumunun kritik olduğunu öğrendim' şeklinde açıklama yapmıştı. Ankara üniversitesi Rektörü Erkan ibiş, Deniz BAykal'ın uyutulduğunu açıkladı.

Hastaneden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

Her şey doktorlarımızın kontrolünde. Bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karışılabilir miyiz bilmiyoruz.

Deniz Bey’e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz.

Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor.

Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir.

Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı.

Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır.

Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo.

Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı.

CHP AÇIKLADI

Öte yandan, Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı. Özel açıklamasında şunları söyledi:

"Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır."

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sayın Deniz Baykal'ın durumunda bir değişiklik yok. Şu an yoğun bakımda. Sabah 08.00'de tomografi çekilecek. (23.59)"  dedi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş açıklama yaptı. İbiş, Baykal'ın bilincinin kapalı olduğunu ve uyutulduğunu söyledi. "Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylaşıyoruz." ifadelerini kulllandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Deniz Baykal'ın ameliyata alınmasıyla ilgili bir flaş açıklama da Sağlık Bakanı'ndan geldi. Bakan hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Yeni bir müdahale gerekti. Müdahaleyi yapıyor arkadaşlar. İnşallah sağlığına kavuşacak."

BEYİN ÖLÜMÜ NEDİR?

Beyin ölümü tablosundaki hastanın sadece kalbi atmaktadır, bir başka deyişle sadece  nabzı ve kalp atımları alınabilmektedir. Dışardan izlenebilen tek yaşam işareti kalp atımlarıdır. Diğer yaşamsal fonksiyonları tıbbi destek ve solunum cihazıyla sağlanmaktadır. Öyle ki bu hastaların kendiliğinden solunumları da olmadığı için yaşam destekleri kesilir kesilmez kaybedilirler.

Beyin ölümü tıbbi ölüm hali olarak kabul edilir. Yani “ölüm” ile eşdeğer olarak kabul edilir. Serebral fonksiyonların  kaybının işaretleri derin koma ve ağrılı uyaranlara tam cevapsızlık halidir.

"Beyin ölümü" denildiğinde "beyin sapı" ölümü kastedilir. Beyin sapı ölümü tanımı somatik (bedeni) ölüme eşdeğerdir. Hukuken kişinin varlığının sona ermesi anlamına gelir ve ancak bu durumda, hukuken organ ve doku transplantasyonu olanağı doğar.

Beyin ölümünde hasta makineye bağlıdır ve hiçbir yaşam belirtisi yoktur. Bitkisel hayatta ise solunum devam eder.

Beyin ölümü kararını dört kişiden oluşan uzman doktor ekibi verir. 2238 sayılı yasanın 11. maddesine göre bu uzman ekip kardiyalog, anestezi uzmanı, nörolog ve nöroşirurjiyenden oluşur. Ekipten hiçbiri hastayı yatıran, durumunu takip eden doktorlardan olamaz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir