Yürüdüler!

Açlık grevlerine dikkat çekmek için oturma eylemi yapmak istedikleri Koşuyolu Parkı'na girişleri günlerdir engellenen tutuklu anneleri, bu ısrarlarından dün de vazgeçmeyerek, yürümek istediler.

Yürüdüler!

Merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda açlık grevindeki çocuklarına dikkat çekmek için oturma eylemi yapmak isteyen tutuklu anneleri ve yakınları, Valilik yasağı ve Polisin izin vermeyişine rağmen bu ısrarlarından vazgeçmeyerek dün yine parka girmek istedi. Ancak aileler yine polis engeli ile karşılaştı. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel de yer aldığı kadın tutuklu yakınları, parka doğru yürüdükleri esnada Batıkent Kavşağı’nda çembere alınıp, parka girişleri engellendi.

TEPKİ GÖSTERİNCE GÖZALTINA ALINDI

Annelerin kimliklerini toplayan polisler, Genel Bilgi Taraması (GBT) yapmak istedi. Polisler, bu duruma tepki gösteren tutuklu annelerle aralarında gerginlik yaşandı.

Bulundukları noktada bir süre oturma eylemi yapan aileler, daha sonra Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binası önüne yürüdü. Polisler, yol boyunca “Anneler çözüm istiyor” sloganları atan tutuklu yakınlarını yürüyüş esnasında, kordon altında tutması dikkat çekti

‘MÜCADELEMİZE DESTEK OLUN’

Dernek binası önüne varılması sonrasında tutuklu anneleri adına kısa bir açıklama yapan Meymenet Boz, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan oğlu Yusuf Boz’un 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olduğunu iddia ederek, "Bu güneşin altında oruçlu oruçlu geliyoruz. Biz artık yemek yiyemiyoruz. Kendimi sürekli dışarı atıyorum, çünkü çözüm ve çare bulabilirim diye. Daha nereye kadar sürecek. Çocuklarımız gözümüzün önünde gün be gün eriyor" diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

CAMİ ÖNÜNDE TOPLANDI

Anneler öğleden sonra da, Merkez Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii’nin önünde buluşarak tutuklular için duyarlılık çağrısında bulundu. Çevrede bulunan kadınlar ve yurttaşlar tutsak yakınları da alkışlarla destek verdi.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Yapılan açıklamada konuşan tutuklu annesi Hızal Yıldırım, çocuklarının talebi yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Anne Yıldırım, “Barış istiyoruz.  Çocuklarımızın cenazeleri cezaevinden çıkmasın. Tüm anneler bize el uzatsın. Çocuklarımız kan kusuyor artık. Her gün gözlerimizin önünde eriyor. Bir damla kanımıza kadar çocuklarımızın peşindeyiz ve vazgeçmeyeceğiz. Gelin birlikte el ele vererek barışı sağlayalım." diye konuştu.

‘BEN ANNEYİM’

Bir diğer tutuklu annesi Aysel Ateş de, “Çocuklarımız ölmesin diye burada toplandık. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanına, sivil toplum kuruluşları ve insanım diyen herkese sesleniyorum. Ben çocuğumu yaşatmak için ölmeye hazırım. Sabah evden çocuklarımı yaşatmak için çıkıyorum. Herkes açlık grevlerine sahip çıksın” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz