Yusuf için özel ekip

Kayıp çocuk kervanına yeni isimler eklendi.

Yusuf için  özel ekip

Silvan'da üçgündür kendisinden haber alınamayan Yusuf Yılmaz için, 81 kişilik özel arama ekibi oluşturuldu. Baraj kapakları kapatılırken,  Odun toplalaya çıkan Siirt'teki Oral'dan ise haber alınamıyor.

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde önceki gün hayvan otlatmak için meraya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ı arama çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediyesi ve güvenlik korucularından oluşan ekip, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

ÜÇGÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Silvan ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Malabadi Mahallesi'nde oturan Mehmet Şah Yılmaz (45), önceki gün hayvanları otlatması için oğlu Yusuf'u meraya gönderdi. Yusuf Yılmaz, akşam eve gelmeyince, yakınları aramaya çıktı, sonuç alamayınca da jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediyesi ve güvenlik korucuları sevk edildi.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

81 kişilik ekip, çalışmaları önceki akşam saatlerinde Batman Barajı çevresinde yoğunlaştırdı. Belediyeye bağlı dalgıçlar, debinin yüksek olması nedeniyle suda arama yapmakta zorlanınca baraj kapakları kapatıldı. Saat 23.00'e kadar su kanallarında yapılan çalışmalardan sonuç elde edilemedi.

KAÇMA İHTİMALİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Dün günün ağarmasıyla birlikte ekipler, Yusuf'un kaybolduğu bölgede yeniden çalışmalara başladı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında da bazı kişilerin ifadelerinin alındığı belirtildi. Arama çalışması devam ederken, yetkililer daha önce ailesiyle İstanbul'da yaşayan Yusuf'un kaçma ihtimalini de değerlendirdiklerini söyledi.

YUSUFU'UMU BİR ANCA BULUN

Yusuf'un babası Mehmet Şah Yılmaz, oğlunu gören ya da yerini bilenlerin haber vermesini istedi. Köy muhtarı Kasım Turan ise, son olarak su kanalının ızgaralarında yapılan çalışmalardan sonra yapılacak herhangi çalışma kalmadığını belirterek, “Şehir merkezlerinde arama yapılmalı. Hayvanların otlandığı yer en az 5 bin dönümlük alan, AFAD tarafından didik didik arandı, alay komutanı, il jandarma komutanı ve askerler de yardımcı oldu. Yetkililerden ricam Yusuf’u bir an önce bulsunlar. Bugünlerde çocuk kaçırma olayları çok oluyor, Bu da bunlardan biri olabilir" dedi.

 DERYA 10 GÜNDÜR KAYIP

Ağrı, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan kayıp çocuk olaylarının ardından Van'da da 16 yaşındaki Derya Gül'den 24 Haziran'dan beri haber alınamıyor.

Olayın olduğu gece 2 Nisan Polis Karakolu'na başvuruda bulunduklarını söyleyen Derya Gül'ün kuzeni Pınar Kaya, "Annesinin okuma yazması yok. Gelen bir ihbar olunca direk karakola gidiyor. 'Kızım şurada görülmüş' diyor ama polis bir ekip gönderip, oraya bakmıyor. Polis bu olaya çok müdahil olmuyor. Bizim de sinirimizi bozan bu. Kentte yüzlerce MOBESSE var ama buradan bir takip söz konusu değil. Gerekli alaka yok. Yani Derya'nın da sonu Leyla'nın ki gibi mi olsun?” diyerek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Karakoldan öğrendikleri bilgilere göre, kaybolduğu gece E.Ş. isimli bir çocuğun Derya'yı bir parkta görüp, amcasının evine götürdüğünü paylaşan Kaya, yine E.Ş’nin anlatımlarına göre darp edilip, yüzü çizilmiş olan Derya’nın sabah uyandıktan sonra evden çıktığı bilgisini verdiğini kaydetti.

SON OLARAK RUS PAZARI'NDA GÖRÜLMÜŞ

Kaya, Derya'nın son olarak ise kentin en işlek pazarlarından birisi olan Rus Pazarı'nda görüldüğünü belirtti. Kaya, "Yani Derya zorla mı alıkonuluyor ya da başına bir şey geldi de ailesine dönmeye mi korkuyor? Belki il dışına da çıkmıştır. Bilmiyoruz. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Derya'nın fotoğrafının yer aldığı kayıp ilanlarını kentin dört bir yanına asan aile, çocuklarını görenlerin kendilerine ulaşmasını bekliyor.

ODUN TOPLAMAYA GİDEN ORAL

Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünde yaşayan zihinsel engelli Salih Oral, önceki gün eşekle yakacak odun toplamak için yakınlardaki ormanlık ve dağlık alana gitti. Akşam eve dönmeyince Salih Oral'ın yakınları ve köylüler, bölgeye gidip arama yaptı. Ancak sonuç alınamayınca, jandarmaya haber verildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. Salih Oral'ı arama çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz