Görüş Bildir

Yüzbinler Bekleniyor

Siyonist İsrail'in lanetleneceği "Büyük Kudüs Mitingi" bugün yapılacak. Saat 16.30'da İstasyon meydanında yapılan mitingi yüzbinlerin katılması bekleniyor.

Yüzbinler Bekleniyor

Kudüs'ün fethinde Selahattin Eyyubi'nin konakladığı Diyarbakır'da bugün, Siyonizm ve Emperyalizmin hegemonyası altına aldığı Filistin'de yürüttüğü soykırım ve Kudüs'ün işgal edilmesini, telin edecek. Yüzbinlerin katılım göstermesi beklenen tarihi güne Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Dünden itibaren, bölge illerinden Diyarbakır'a insanlar akın ederken, kent merkezinde ve mitingin yapılacağı alana giden bir çok yol trafiğe kapatılacağı açıklandı.

BÜYÜK GÜN GELDİ

Diyarbakır Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen İslami STK'lar başta olmak üzere AK Parti, Hüda-Par gibi muhafazakar partilerin yansıra bir çok oluşumun tam destek verdiği "Büyük Kudüs Miting'i" bugün saat 16.30'da, İstasyon meydanında yapılacak. Günler öncesi yapılan hazırlıklar dün sabah sahur vaktinde tamamlanırken, mitinge katılmak için çok sayıda kişi önceki günden itibaren Diyarbakır'a akın etmeye başladı.

YÜZBİNLER TELİN EDECEK

Yüzbinlerin katılımı beklenirken, buradan verilen mesajların Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu ve Dünya ülkelerine, özellikle Siyonist İsrail ve ona bel çıkan Emperyalist ABD için, büyük anlam içerecek. Kudüs'ün fethinde Selahattin Eyyubi'nin konaklandığı Diyarbakır'da bu büyük buluşmanın gerçekleşmesi anlam kazanırken, mitinge Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet kabinesinden çok sayıda bakan ile bölge milletvekillerinin katılması bekleniyor.

MİTİNG ALANINA GELİŞ

Mitingin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekeşmesi için, kent merkezinde bir haftadan buyana yoğun güvenlik ve asayiş uygulamalarında bulunurken, tertip komitesi miting alanına vatandaşların belirlenen güzergahları kullanarak, ulaşmalarını tavsiye etti.

YOLLAR KAPATILACAK

Öte yandan, mitin nedeniyle şehir trafiğinde önemsi aksamaların yaşanacağı tahmin edilirken, Diyarbakır valiliği vatandaşlar ile sürücüleri, kapatılacak oyllar konusunda uyardı. Açıklamada şöyle denildi. “20 Mayıs 2018 Pazar Günü Saat:16.30’da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetin katılımıyla İlimiz Yenişehir İlçesi İstasyon Meydanında düzenlenmesi planlanan “Büyük Kudüs Mitingi” nedeniyle vatandaşların, etkinliğin yapılacağı alana yakın yollarda giriş ve çıkışlarda mağdur olmaması adına etkinlik süresince trafiğe kapatılacak olan yollar ve alternatif güzergâhlar ile araç depolama alanları şöyle olacaktır.

“Akkoyunlu Caddesinde; Ofis kavşaktan kapanacaktır. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi-Hintlibaba Caddesini takiben Ali Emiri Caddesine verilecektir.

Mehmet Arif Ersoy Caddesinde; Sezai Karakoç Kavşağından kapanacaktır. Alternatif olarak Cemiloğlu Caddesi, Klavuz Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesine veya Şehitlik Kavşağı-Ali Emiri Caddesi takiben Elazığ Caddesine verilecektir.

Cemiloğlu Caddesinde; Bağlar Polis Merkez Amirliği önünden kapanacaktır. Alternatif olarak Klavuz Caddesi ve Gürsel Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesine verilecektir.

İstasyon Caddesinde; İstasyon Caddesi-İnaloğlu Caddesi kesişiminden kapanacaktır. Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi takiben Elazığ Caddesi veya Ekinciler Caddesine verilecektir.

Kışla Caddesinde; İstasyon Caddesi-Kışla Caddesi kesişiminden kapanacaktır. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi takiben Elazığ Caddesine verilecektir.

İstasyon Meydanında platform kurulacağı için bu alanın 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat23.00’ten itibaren kapatılacağı belirtildi.

ARAÇLARIN TOPLANMA ALANLARI

Açıklamanın devamında; “İlçelerden toplu taşıma aracı ile; Silvan ve Elazığ Yolu üzerinden gelecek olan vatandaşlarımız (Silvan, Kulp, Hani, Lice, Kocaköy, Hazro, Dicle, Eğil, Ergani, Çermik ve Çüngüş) Seyrantepe Köprülü Kavşağından, Elazığ Caddesi üzeri ve bu cadde üzerinde yer alan Yıldız Park yanında bulunan boş alanda konaklama yapacaklar.  Mardin Yolu üzerinden gelecek olan vatandaşlarımız, (Bismil ve Çınar) Yeni Mardin Yolu üzerinden, Kılavuz Caddesinden Cemiloğlu Caddesi üzerine kadar araç trafik akışını engellemeyecek şekilde konaklama yapacaklar.  Büyükşehir Belediyesi ring otobüsleri; Elazığ Caddesi üzerinde bulunan Yıldız Parkından başlamak üzere Kışla Caddesi, Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesi üzerinde mitinge en yakın arama noktasına ulaştıracak şekilde ring seferleri yapacaktır.” bilgileri paylaşıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi