Görüş Bildir

Zabıta değilmiş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: sosyal medyada bir çocuğa şiddet uygulayan kişinin zabıta memuru olmadığını bildirdi. Şahıs hakkında polis soruşturma başlattı.

Zabıta değilmiş

Yenişehir ilçesinde zabıta kıyafetli bir kişinin kâğıt toplayan bir çocuğa tokat attığı görüntüleri sosyal medyada yer almasının ardından Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak, çocuğa tokat atan kişinin zabıta olmadığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

ZABITA KIYAFETLİ KİŞİ

Zabıta kıyafetli bir kişinin kâğıt toplayan bir çocuğa tokat attığı görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yapılan incelemede tokat atan kişinin zabıta olmadığını belirterek, çocuğa uygulanan bu şiddetin ‘kabul edilemez’ olduğu ifade edildi. Şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı da belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Birtakım sosyal medya hesaplarında Diyarbakır’da, kâğıt toplayan bir çocuğa tokat atan ve zabıta olduğu iddia edilen bir şahsın görüntüsünün paylaşıldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda kişinin zabıta görevlisi olmadığı, önceki dönemlerde ‘toplum yararına çalışma programı’ kapsamında Büyükşehir Belediyemizde geçici olarak çalıştığı ancak hâlihazırda Büyükşehir Belediyemizle herhangi bir ilişiğinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Bir çocuğa uygulanan ve kabul edilemez olan bu şiddetin sorumlusu kişi hakkında emniyet birimlerimizin tahkikatı başlatılmış olup gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖZALTINA ALINDI

Buarada kağıt toplayan çocuğa tokan atan kişi yakalanarak, gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltına ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi; "Bazı sosyal medya hesaplarında Diyarbakır’da kağıt toplayan bir çocuğa tokat atan şahsın görüntülerinin paylaşılması üzerine, görüntüde yer alan şahsın tespiti amacıyla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin F.C. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş ve 9 Ekim 2019 günü saat 11.00 sıralarında ekiplerimizce yakalanarak Yenişehir Polis Merkez Amirliğimize intikal ettirilerek şahıs hakkında gerekli adli işlemlere başlanılmıştır"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi