Zana'ya karşı çıktılar

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin yankıları sürerken, yazılı açıklama yapan Demokratik Özgür Kadın Haraketi, "Leyla Zana'nın bağımsız milletvekili sıfatı ile AKP hükümeti ile geliştirdiği diyalog gayrimeşru ve antidemokratik" dedi.

Zana'ya karşı çıktılar

Leyla Zana'nın da içinde yer aldığı ve PKK çizgisine yakın olduğu belirtilen Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nden yapılan açıklamada, hükümetinin oluşturmaya çalıştığı çözüm algısının bir zihinsel yozlaşma ve demokrasiye tecavüzden başka bir anlam ifade etmediği ileri sürüldü. Açıklamada, "Unutulmamalıdır ki, Kürt halkı ve Kürt kadınları devrimci bir halktır ve son derece ciddidir. Bu ciddiyeti dikkate almayanlar bunun sonuçlarını da hesaplayabilmelidirler"denildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi:

 

ÖZGÜR KADIN HAREKETİ

"PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmadan ve siyasi önderi olarak çözümün tek adresi olarak muhatap alınmadan, özgürlük hareketi Kürt halkının siyasi organizasyonu, kendini yönetme hakkının resmi temsili olarak görülmedikçe Kürt kadınları ve Kürt halkının hiçbir girişimi, tutumu onaylamamakta ve bu tür tutumları itibarsız görmektedir. AKP hükümetinin kendi Kürdünü yaratma projesine ve sömürgeciliği güncelleme oyunlarına alet olmak, günümüzde bir trajedi değildir, gülünç bir hal almaktır. DÖKH, Sayın Leyla Zana'nın 'bağımsız milletvekili' sıfatı ile AKP hükümeti ile geliştirdiği diyalogu gayri meşru ve antidemokratik bulmaktadır. Binlerce kadının ağır bedeller ile kazandığı yüzde kırk cinsiyet kotası, seçim sürecinde esas emek sahibi olan ve şuan kck operasyonları sonucu cezaevinde bulunan binlerce parti kadrosunun iradesi ve halkın meydanlarda oyladığı siyasi talep ve doğrultusuna aykırı bulmaktadır. Halkın, demokratik siyaset kadrosunun ve kadın hareketinin siyasal teslimiyetçi seçkinci tasarrufa açık değildir. Bu zemin ile tartışılmadan, halkın onayı alınmadan elit siyaset alışkanlıklarını tüm Kürtleri ilgilendiren konularda devreye sokmak Kürt sorununun çözümünü bilmemektir."

Açıklamada, "Kürt halkının duyguları ile oynanmasın" ifadesine de yer verildi. Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nde eleştirdiği Leyla Zana da görev alıyor. Zana, bu hareketin Diyarbakır'da gerçekleştirdiği Kürt Kadın Konferansı'nın sonuç bildirgesini de okumuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz