Zararlar karşılanacak!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar, Bağlar ilçesinde PKK'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iş yerleri hasar gören esnafı ziyaret etti.

Zararlar karşılanacak!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hasar gören iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Akar, merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Burada açıklama yapan Akar, vatandaşın beklentilerini rapor haline getireceklerini, sorunların çözümü konusunda yetkilileri bilgilendireceklerini söyledi.

Akar, saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve terörü lanetlediklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Millet zaten sıkıntılar içerisinde, Bağlar ilçemiz Irak ve Suriye'den gelen mültecileri bağrına basmış, onların yükünü taşımaya çalışıyor. Sur'daki terör mağdurları da Bağlar ilçesine yerleşti. Bu nedenle Bağlar'ın yükü bir hayli ağır. Biz de elimizden geldikçe Bağlar ilçemize ve bölgemize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Millet ve halkımız ile el ele verip bu meseleyi halletmeye gayret ediyoruz."

ZARARLARIN KARŞILANMASI

Zararların karşılanması konusunda çalışmaların ivedi yürütüldüğünü belirten Akar, "Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümet yetkililerimiz ve Valimiz zarar, ziyanın tazmini konusunda gereken çalışmaları yürütmektedirler. Bizler de teşkilat olarak halkımızın emrindeyiz, hiçbir şekilde endişeleri olmasın, biz AK Parti teşkilatı olarak vekillerimizle beraber halkımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Sorunları yakından takip edeceklerini, halkın müsterih olması gerektiğini belirten Akar, devletin güçlü olduğunu, terör belasının atlatılacağını bildirdi.

Akar, zararların ve mağduriyetin giderilmesini el birliğiyle sağlayacaklarını vurgulayarak, halkın yanında olduklarını dile getirdi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit oldu, 9 sivil yaşamını yitirdi, 100'ü aşkın kişi de yaralandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz