Zenginleşerek büyüyeceğiz!

Bakan Soylu Diyarbakırlılara böyle seslendi; "Hep beraber kardeşçe, zenginleşerek, büyüyeceğiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, hep beraber bir büyük Türkiye olacağız"

Zenginleşerek büyüyeceğiz!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan merkez Yenişehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Kartal tarafından inşa edilen ve kısa sürede tamamlanan Hamdiye Yatılı Kız Hafızlık Kursu, Rabia-tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Aliya İzzetbegoviç Gençlik Merkezi, Nureddin Mahmud Zengi Parkının aralarında bulunduğu 100 milyon liralık yatırımların toplu açılış töreni düzenlendi.

Üçkuyu Mahallesi'ndeki Hamidiye Külliyesi önünde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanvekili ve ilçe Kaymakamı Serdar Kartal, yatırımların Yenişehir halkı ve hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirterek, "Halkın parası Kandil'e değil, halka hizmet olarak, dönmesini sağladık." dedi.

AK Parti Milletvekilleri ile İl Valisi'nin kısa konuşmalarından ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uzun süre halk tarafından alkışlandı. Büyük ilgi gören Bakan Soylu, bu yatırımlar ve inşası süren Ayşe Hafsa Sultan Yetim Evlerinin tamamlanmasıyla ilçeye 100 milyonun üzerinde devasa projenin kazandırılmış olacağını söyledi.

BÜYÜK BİR MEDENİYETİN EVLATLARIYIZ

"Büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Terör örgütüne ne bu medeniyeti, ne vilayetleri, ne  de çocuklarımızın geleceğini teslim etmeyeceğiz." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakırlı gençlerimize namus ve şeref sözümüzdür. Size kimseyi musallat ettirmeyeceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize pürüzsüz bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Başkalarının talimatıyla paraları dağa gönderiyorlardı. Milletin hizmetine girdi mi, böyle güzel eserler yapılıyor. Parklar, bahçeler, içme suları, kanalizasyonlar, su depoları, yollar, asfaltlar ve halkımızın istifade edeceği birçok hizmetler...Peki onlar ne yaptılar? 507 kez Yüksekova'daki havalimanına saldırı yaptılar. Yüksekova'da esnaf esnaf gezip, 'sakın bu uçaklara binmeyin' diye broşür dağıttılar. İlk, PKK'nın siyasi kolu olan partinin şu anda Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bindi. İlk önce onlar bindiler."

"ONLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEYİN"

Soylu, terör örgütü ve uzantılarına istismar alanı bırakmadıklarını dile getirerek, "Hiç merak etmeyin, biz bu terör örgütünü ezer geçeriz, endişeniz olmasın. Ama sizden istediğimiz şudur; bunlara yüz verilmemesi. Bunlardan güya partiymiş gibi yanınıza gelenlere 'Siz Doğu ve Güneydoğu'nun geri kalmasının sebeplerinden birisisiniz. Sizi affetmiyoruz, siz başkalarının oyuncağısınız' deyin. Onlara müsamaha göstermeyin. Bilmenizi isteriz ki; etrafımızdaki coğrafyanın yıldızı haline geleceğiz." şeklinde konuştu.

Bu güzel eserlerin gölgesinde Diyarbakırlılarla bir arada olmaktan şeref duyduğunu ifade eden Soylu, "Hep beraber kardeşçe, zenginleşerek, büyüyeceğiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, hep beraber bir büyük Türkiye olacağız." diye konuştu. Soylu, konuşmaların ardından sahneye davet ettiği çocuklarla açılış kurdelesini kesti.

ERDOĞA'IN DİYARBAKIR SEVGİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a duyduğu sevgiyi anlatan Soylu, "Onun yüreğinde Diyarbakır bambaşka bir yerde. Onun sevgisi Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için bambaşka. 31 Mart'a kadar çok çalışmaya, mücadele etmeye, samimiyetle, gayretle, bu hizmetkarlık bayrağını Diyarbakır ile buluşturmaya hep beraber hazır mıyız? Bu hizmetkarlık, bu samimiyet, bu muhabbet bayrağını Diyarbakır'da hep birlikte 31 Mart akşamı Diyarbakır Surlarına asmaya hazır mıyız?"

Törene, Sur, Bağlar, Kayapınar Belediye Başkanvekilleri, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altındağ, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, STK Temsilcileri, Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yoğun bir halk kitlesi katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz