Görüş Bildir

Zeynebiye Camisi İmamı Turan, son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yardımcısı ve Halkalı'daki Zeynebiye Cami İmamı Hamit Turan, son yolculuğuna uğurlandı.

Zeynebiye Camisi İmamı Turan, son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat eden 66 yaşındaki Turan için Zeynebiye Camisinde öğle namazından sonra cenaze töreni düzenlendi.

Kalabalık nedeniyle sokakta cenaze namazını kıldıran Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz, helallik istedikten sonra yaptığı açıklamada, Turan'ı iyi bir İslam alimi olarak bildiğini ve 50 yılı aşkın dostluğunun olduğunu belirtti.

CENAZESİ KALDIRILDI

Acıların paylaşılarak azaldığını ifade eden Özgündüz, "Acımızı bir nebze olsun teşriflerinizle dindiriniz. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Özgündüz, cenazeye katılanlar ve mesaj gönderenlere teşekkür etti. Özgündüz'ün arkadaşını son yolculuğuna uğurlarken gözyaşlarına hakim olamadığı da görüldü. Hamit Turan'ın naaşı, okunan mersiyeler eşliğinde bir süre el üstünde taşındı.

Cenaze aracına konulan Turan'ın naaşı Kanarya Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Turan'ın yakınlarının yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı ile İran ve Irak'tan gelenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi