Görüş Bildir

Zeytin Dalı Harekatı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu hareket oradaki uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş terör örgütlerine karşı yapılıyor.

Zeytin Dalı Harekatı

O terör örgütlerinin bertaraf edilmesiyle hem orada yaşayan kardeşlerimiz hem de ülkemiz ve sınırımız daha güvenli hale gelecek." dedi.

Yılmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'na değindi. Yılmaz, Türk ordusunun Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilen hususta harekete geçtiğini belirtti.

"Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz." diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'da birçok hadise cereyan ediyor. Çok uzaklardan gelip bu bölgeye şekil vermeye çalışanlar var. Ama Türkiye Cumhuriyeti güçlü liderliği, ordusu ve milletiyle bu bölgenin kaderinde, geleceği ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa adım adım bunları hayat geçiriyor. Dün gece itibariyle ordumuz harekata başladı. Ordumuza Cenabı Allah'tan muvafakat diliyorum. Cenabı Allah Mehmetçik'e yardım etsin, ordumuz mensur ve muzaffer olsun."

TSK'nın Afrin'e, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve o bölgelerde yaşayan insanların huzuru için gittiğini aktaran Yılmaz, harekatın ne Arap, ne Kürt ne de başka bir etnik yapıya karşı yapılmadığını bildirdi.

Yılmaz, Türkiye'nin başka ülkelerin topraklarında gözü olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu hareket oradaki uluslar arası güç odaklarının maşası haline gelmiş terör örgütlerine karşı yapılıyor. O terör örgütlerinin bertaraf edilmesiyle hem orada yaşayan kardeşlerimiz hem de ülkemiz ve sınırımız daha güvenli hale gelecek. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı da saygılıyız. Türkiye Cumhuriyeti olarak hiçbir şekilde bir başka ülkenin topraklarında gözümüz yok. Sadece oradaki huzuru, emniyeti sağlamak için oradayız."

- "Elinde silah olan değil, kalem olan gençlik istedik"

AK Parti'nin geçlerin partisi olduğunu aktaran Yılmaz, partisinin kurulduğu günden itibaren gençlere büyük önem verdiğini bildirdi.

Yılmaz, sağlıklı bir gençliğin yetişmesi için sağlığa yatırım yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bebekliğinden başlayarak, insanımızı çok daha sağlıklı bir şekilde geleceğe yetiştiriyoruz. Eğitime büyük önem verdik. Okul öncesinden başlayarak, üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında hiçbir fedakarlıktan çekinmedik. Gençlere yapılabilecek en büyük destek budur. Biz elinde silah, pala, bıçak olan bir gençlik istemedik. Elinde kalemi, bilgisayarı olan eğitilmiş donanımlı, geleceğe güvenle yürüyen bir gençlik istedik."

Kongreye, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, MHP İl Başkanı Nurettin Varol, Saadet Partisi İl Başkanı Nusrettin Tunç, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi