Zuğurli gitti Başak geldi!

Lice Belediye başkanı Zuğurli, İçişleri Bakanı Soylu tarafından açığa alınırken, yerine Kaymakam Başak kayyum olarak atandı. Başak, "Lice halkının yasadıkları mağduriyetlere son verme fırsatı yakalamış bulunuyoruz" dedi.

Zuğurli gitti Başak geldi!

DBP'li Diyarbakır Lice Belediyesi'ne dün sabah itibariyle İlçe Kaymakamı Sinan Başak kayyum olarak atandı. Mevcut Belediye Başkanı Rezan Zuğurli ile görevinden alınırken, Şırnak'ın Silopi Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Kaymakam Savaş Konak, Görümlü Belde Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirildi.

LİCE BELEDİYE BAŞKANI

Alınan bilgiye göre, Lice Belediyesi çevresine önceki akşam polis tarafından bariyeler yerleştirilmesinin ardından dün sabah saatlerinde belediye binasında polis ekipleri tarafından genel arama yapıldı. Belediye çalışanlarının alınmadığı Belediye binasında polis ekiplerinin arama çalışması sürerken, Lice Belediye  Başkanı Rezan Zuğurli, görevinden alınarak yerine Lice Kaymakamı Sinan Başak'ın görevlendirildiği bildirildi. Zuğurli'nin, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevinden alındı.

FIRSAT YAKALAMIŞ OLDUK

Buarada, öğleden sonra Başak, belediye binasına gelerek çalışmalara başladı. Başak, ilçede Kaymakam olarak görev yaptığı süre içerisinde halk ile hep iç içe olmaya çalıştığını, Lice halkının sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını bildiğini söyledi.

Lice'ye hizmet etmek için kendisine belediyedeki görevin de tevdi edildiği dile getiren Başak, "Lice halkı hizmetin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bu vesileyle değerli Lice halkına daha fazla hizmet etme, bugüne kadar yasadıkları mağduriyetlere son verme fırsatı yakalamış bulunuyoruz." dedi.

GÜRÜMLÜ BELDESİ

Öte yandan, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, DBP'li Belediye Başkanı İbrahim Karahan'ın görevden alınmasının ardından yerine, İçişleri Bakanlığının onayı ile valilikçe Kaymakam Savaş Konak, getirildi. Konak, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile Silopi Belediyesi ile Başverimli Belde Belediyesi Başkan Vekili olarak da görev yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz