Zümrüt: YSK kararını tanımıyoruz

HDP'nın Bağlar Adayı Zeyyat Ceylan'ın KHK'dan ihraç olduğu için, enfazla oy alan ikinci sıradaki Ak Parti adayı Hüseyin Beyoğlu'na Bağlar Belediye Başkanlığı mazbatasının verilmesine HDP'den tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. HDP'li Zübeyde Zümrüt, YSK’nin verdiği kararı meşru görmediklerini ve kararı tanımayacaklarını iddia etti.

Zümrüt: YSK kararını tanımıyoruz

Bağlar Belediyesi önünde yapılan açıklamaya, mazbataları verilmeyen Bağlar Belediyesi eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt ve Zeyat Ceylan ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

 ‘TARAFSIZ OLMADIĞINI GÖSTERDİ’

Polis ablukası altında partililer adına açıklama yapan Zübeyde Zümrüt, YSK'nin adaylık sürecinde başvurularını kabul ettiğini, ancak belediyeyi kazanmalarının ardından aynı YSK'nin aldığı kararla mazbatalarını vermediğini hatırlatarak, YSK'nin aldığı kararla tarafsız olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

'TANIMIYORUZ'

Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığını ifade eden Zümrüt, "Eğer devletin hukuk ilkesinden bahsediyorsak YSK kendi kanunlarına uymak zorundadır. Bu böyle gitmez, kabul edilir bir durum değil. Sen seçme ve seçilme hakkını tanıyacaksın, ancak Türkiye'deki yenilgiyi hazmedemeyeceksin, yenilgiyi getirip Amed gibi bir yerde eşbaşkanın ve meclis üyelerinin seçme seçilme hakkını tanımayacaksın. Verilen bu kararı meşru olarak görmüyoruz. Bu kararı da tanımıyoruz" dedi.

'TALİMAT BEKLİYOR'

Demokrasi ilkelerini kendine ilke edinen her kesime çağrıda bulunan Zümrüt, "Bu hukuksuzluğa herkes karşı çıkmalıdır" dedi. Belediye meclis üyelerine de mazbataların verilmediğinin ifade eden Zümrüt, "Buna ne kılıf uyduracaklar. YSK, yeni bir usulsüzlük yapıyor.  İktidardan yeni bir talimat bekliyor. Biz bu talimatı ve usulsüzlüğü kabul etmiyoruz. Bu meşru değildir. Yüzde 25 oy olan biri, bu halka belediye başkanlığı yapamaz. Bu belediyede oturamaz. Meşru değildir. Bu halk da bunu çalıştıramaz. Bu bir gasptır, kurumu taciz etmektir. Bu tacizi asla kabul etmiyoruz. Bu talan mantığıdır. Bu yeniden kayyumun alt yapısını hazırlama mantığıdır" ifadelerini kullandı.  Açıklama,  "Bağlar ya me ye " sloganları eşliğinde sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz