SözTV Yayınını izlemek için tıklayın
DÖVİZ KURLARI
  Alış Satış
Dolar 1.5033 1.5106
Euro 1.9179 1.9272
Diyarbakir Hava Durumu
77 &deC
GÜNÜN YORUMU
M. Ali ALTINDAĞ
KALEMİN DİLİ
Ömer Büyüktimur
BÖLGEMİZDE VİRAL HEPATİT B
Doç.Dr.Mustafa ÇELEN
AÇIK PENCERE
Av. Cavit Torun
Söz Kritik
Burhan Gül
TARAFTARIN SESİ
Ali Yılmaz
SÖZ MEYDANI
Saffet Azbay
YORUM FARKI
Şükrü Uludağ
BÖLGEDEN
ÖĞRENCİLER YÜRÜDÜLER!
09.03.2010

TOBB İlköğretim Okulu 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları ''öğretmen istiyoruz'', ''boş geçen her ders kayıptır'' pankartıyla Valiliğe kadar yürüdü.

HAKKARİ   - Hakkari'de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu öğrencileri, Fen Bilgisi öğretmenleri olmadığı için dersleri boş geçtiği gerekçesiyle Valiliğe yürüyerek, öğretmen açığının kapatılmasını istedi.

Biçer Mahallesi'nde bulunan TOBB İlköğretim Okulu 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları ''öğretmen istiyoruz'', ''boş geçen her ders kayıptır'' pankartıyla Valiliğe kadar yürüdü.

DERSLERİ BOŞ GEÇİYOR

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, Valilik önünde bekleyen öğrencilerle görüşerek, sorunun kısa sürede giderileceğini söyledi. 

Öğrencileri ikna eden Tanyürek, daha sonra görevlendirdiği bir minibüsle öğrencileri okullarına gönderdi.

Öğrencilerden Halide Erdi, TOBB İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüğünü, öğretmenleri olmadığı için derslerinin boş geçtiğini belirtti.

ÖĞRENCİLER YÜRÜDÜ

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) 3 ay kaldığını, bu sınavda diğer illerle yarışacaklarını belirten Erdi, ''Ancak bizim öğretmenlerimiz yok. Derslerimizden geri kalıyoruz. Derslerimizin boş geçmesini istemiyoruz. Boş geçen diğer derslerimize Türkçe, Matematik ve benzeri branşlardaki öğretmenler giriyor. Ancak Fen Bilgisi dersimize kimse girmiyor. Fen bilgisi öğretmenimiz olmadığı için dersimiz boş geçiyor'' dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de sorunun kısa sürede giderileceğini ifade etti.

Bu kategorideki diğer haberler
Ana Sayfa | Künye | Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | Reklam