21 Mayýs 2012 Pazartesi
Ana Sayfa   |   Uzay TV   |   Künye   |   Reklam   |   Ýletiþim  |
Diyarbakýr Söz
Ana Sayfa:GÜNCEL

PÝKNÝK ÞENLÝÐÝ

15 Haziran 2010 Salý

Sosyal ve siyasal travma geçirenler "Piknik þenliðinde" stres attý. 12'incisi bu yýl gerçekleþen piknik festival havasýnda geçti.

DÝYARBAKIR - Diyarbakýr'da her türlü þiddet, iþkence, göç, iç karýþýklýk, sosyal çalkantý ve tacizden etkilenen kiþilere ve yakýnlarýna sosyal hizmet, eðitim ve hukuksal destek, psikolojik ve fiziksel rehabilitasyon ile adaptasyon hizmeti veren SOHRAM-DER'in geleneksel hale getirdiði piknik þenliklerinin 12'incisi festival havasýnda yapýldý.

SOSYAL TRAVMA

Ýþkence ve Þiddet Maðdurlarý için Sosyal Yardýmlaþma Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneði'nce (SOHRAM-DER) bu yýl 12'incisi düzenlenen geleneksel piknik þenliði, festival havasýnda yapýldý. Þenliðe, her kesimden yaklaþýk bin 500 kiþi katýldý. Yeniþehir Belediyesi Piknik Alaný'nda yapýlan þenliðe Kürt, Türk, Arap, Türkmen, Süryani, Ermeni, Laz, Çerkez, Alevi ve Sunnilerin yaný sýra kentte faaliyet gösteren engelli, kadýn ve çocuk odaklý sivil toplum örgütleri baþta olmak üzere bazý sivil toplum örgütleri ve Diyarbakýr Sosyal Hizmetler Ýl Müdürlüðü'ne baðlý yurt ve yuvalardan çocuklar da katýldý.

KATILIM YÜKSEK

Sabah saatlerinde SOHRAM binasý önünden otobüslerle piknik alanýna taþýnan vatandaþlar, ilk olarak kahvaltý yaptý. Kahvaltýnýn ardýndan, SOHRAM bünyesinde oluþturulan yöresel folklor ekibi gösteri sundu. Gösteriyi ilgiyle izleyen vatandaþlar, daha sonra davul zurna eþliðinde halaylar çekti. Halaylara SOHRAM'a ayrýlan alanýn dýþýnda aileleriyle birlikte piknik yapmaya gelen vatandaþlar da katýlýnca coþku alana sýðmadý. Etkinlikler, öðle yemeðinin ardýndan da ayný hýzla devam etti. Ýlahi dinletisinin yapýldýðý piknikte bazý vatandaþlarýn gözyaþlarýna hakim olamadýðý görüldü. Daha sonra sahne alan SOHRAM Çocuk Korosu'nun þarkýlarýna vatandaþlar hep birlikte eþlik etti.

FESTÝVAL HAVASI

Þenlikte, animasyon gösterileri ve yarýþmalar da yapýldý. Bazý çocuklar ilk defa palyaço görmenin mutluðunu yaþarken, balon patlatma ve kaþýkla yumurta taþýma yarýþmalarýnda birbirleriyle yarýþan çocuklarýn mutluluklarý gözlerinden okundu. Rap ve þiir dinletisiyle devam eden þenlik, SOHRAM Canlý Müzik Grubu'nun sahne almasýyla sona erdi.

SOHRAM-DER Genel Baþkaný Yavuz Binbay, her yýl insani meziyetlerden birini yansýtmayý amaçladýklarý geleneksel piknik þenliklerinin 12'ncisini ayný amaç ve coþkuyla düzenlediklerini belirterek, þunlarý kaydetti:  "Geçen yýl insanýn insanla buluþmasýydý. Bu yýl da yürekleri acýlarla ve sevgiyle dolu insanlarýmýzý, bölgemizin bir mozaiði andýran dokusunu Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ý, Türkmen'i, Süryani'yi, Ermeni'yi, Laz'ý, Çerkez'i, Alevi'yi, Sünni'yi insan olma ekseninde buluþturmayý amaçlayan 12. geleneksel piknik þenliðimizi düzenledik."

Etiketler:
Bu haber 53 defa okunmuþtur.
Yorumlar
Adýnýz:
Yorumunuz:

ÖNEMLÝ NOT: Bu sayfalarda yayýnlanan okur yorumlarý okuyucularýn kendilerine ait görüþlerdir. Yazýlan yorumlar Diyarbakýr Söz veya www.diyarbakirsoz.com hiçbir þekilde sorumlu tutulamaz.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ýrk ayrýmý yapan; yasalara aykýrý ifade ve beyanda bulunan ve tamamý büyük harflerle yazýlan commentsyor yayýnlanmayacaktýr.
Diðer GÜNCEL haberleri
Arýnç gözyaþlarýný tutamadý! Arýnç gözyaþlarýný tutamadý!
Manisa'nýn Akhisar ilçesinde bir hafýzlýk cemiyetine katýlan Baþbakan Yardýmcýsý Bülent Arýnç kürsüde aðladý. Arýnç burada okuyan ve trafik kazasýn
Omurilik felçlilerinden ibretlik hayat hikayeleri Omurilik felçlilerinden ibretlik hayat hikayeleri
Genel Merkezi Ataköy'de bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneði (TOFD) ilk yardýmda hayat kurtaran boyunluðun üretimine baþladý.
Arýnç nikah þahitliði yaptý! Arýnç nikah þahitliði yaptý!
Arýnç dayýsý merhum Ali Yönet'in torunu Ayþe Yönet ile Fatih Bamyacý'nýn nikah törenine katýlarak gelinin nikah þahitliðini yaptý
57. Eurovision Þarký Yarýþmasý'nýn resmi açýlýþý yapýldý 57. Eurovision Þarký Yarýþmasý'nýn resmi açýlýþý yapýldý
''Kýrmýzý halý'' geçiþinde en çok alkýþý Can Bonomo ve Sebine Babayev'a aldý
Ehliyetin süresiz geri alýnmasý devri kapanýyor Ehliyetin süresiz geri alýnmasý devri kapanýyor
Anayasa Mahkemesi uyuþturucu ve keyif verici madde alarak araç kullananlarýn ehliyetinin süresiz alýnmasýný öngören yasa hükmünü iptal etti.
19 Mayýs'ta kürtçe þarký 19 Mayýs'ta kürtçe þarký
Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün "19 Mayýs kutlamalarýnda Kürtçe þarkýlar da okunmalý. Halay çekilmeli ve horon tepilmeli. T

RÝSALE-Ý NUR'DAN Emirdað Lahikasý
21 Mayýs 2012 Pazartesi
 
BEDÝÜZZAMAN DÝYOR KÝ;
GÜNÜN YORUMU DÝCLE ÜNÝVERSÝTESÝ ve DÝYARBAKIR!
17 Mayýs 2012 Perþembe
 
M. Ali ALTINDAÐ
KALEMÝN DÝLÝ Bu cinayetler "neye hikmet?"
21 Mayýs 2012 Pazartesi
 
Ömer Büyüktimur
AÇIK PENCERE MÝLLETVEKÝLÝ EVÝ
19 Mayýs 2012 Cumartesi
 
Av. Cavit Torun
AYDIN BAKIÞ MEDYA VE AHLAKÝ ÇÖKÜNTÜ
14 Mayýs 2012 Pazartesi
 
Yrd.Doç.Dr. Mustafa Þenay CANORUÇ
TARAFTARIN SESÝ DÝYARBAKIR (LI) ÝPÝMÝZÝ ÇEKTÝ.........
15 Mayýs 2012 Salý
 
Ali Yýlmaz
BÖLGEMÝZDE VÝRAL HEPATÝT B HEPATÝT B ÝLE YAÞAM
21 Mayýs 2012 Pazartesi
 
Doç.Dr.Mustafa ÇELEN
Söz Kritik YA ÝSTÝKLAL YA ÖLÜM
18 Mayýs 2012 Cuma
 
Burhan Gül
Max Bilgisayar
Ana Sayfa   |   Uzay TV / SÖZ TV  |   Arþiv   |   Reklam   |   Ýletiþim  | Sýk Kullanýlanlara Ekle
Copright © 2012 - Tüm haklarý saklýdýr. ANADOLU BASKI ÝÞLERÝ ve GAZETECÝLÝK
Tasarým ve Programlama: Max Bilgisayar