Görüş Bildir

Derik’te yasak ve çatışmalar sürüyor

Mardin’in 25 Kasım’dan bu yana sokağa çıkma yasağının bulunduğu Derik ilçesinde yasak ile birlikte operasyon ve çatışmalar sürüyor. Bölgeye girmek isteyen HDP’lilerin ise ilçeye girişlerine izin verilmiyor.

Derik’te yasak ve çatışmalar sürüyor

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında 25 Kasım akşamından bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı sürerken, dün gece ilçe merkezinden şiddetli patlama ve silah sesleri geldi. HDP milletvekilleri olmak dahil ilçe merkezine kimsenin girişine izin verilmiyor.

Derik İlçesi'nde PKK'lılar tarafından bazı sokaklara kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenecek operasyon kapsamında 25 Kasım akşamından bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeye kimsenin girişine izin verilmiyor. İpek Yolu'ndan ve Mazıdağı İlçesi'nden ilçeye gelen yollar polis barikatları ile kapatılırken, ilçeye kimsenin girişine izin verilmiyor. Derik İlçesi'nin köylerinde oturanlar bugün ilçeye girmek istedi. Ancak güvenlik güçleri devam eden operasyon ve sokağa çıkma gerekçesiyle izin vermedi. Dün gece şiddetli patlama ve çatışma seslerinin duyulduğu ilçede bugün sessizlik hakim olurken, yasağın ne zaman kaldırılacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi