Görüş Bildir

Malatya’nın Hekimhan ilçesi geceden beri sallanıyor

Dün gece 02.30 sıralarında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 70 artçı sarsıntının da meydana geldiği bildirildi.

Malatya’nın Hekimhan ilçesi geceden beri sallanıyor

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde gece yaşanan 5,0 şiddetindeki depremin ardından şu ana kadar 70’in üzerinde artçı deprem kaydedildi.

1. derece deprem bölgesinde bulunan Malatya’da gece saat 02.28’ü gösterdiğinde ADAD verilerine göre 5,0 büyüklüğünde merkez üssü Dursunlu mahallesi olan deprem kaydedildi. Hekimhan ilçesinin yanı sıra Malatya merkezi ve diğer ilçelerde şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrası halk sokağa çıkarken, AFAD ve güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre bir can kaybının yaşanmadığı depremde bazı evlerde duvar çatlarken bazı evlerin kerpiç duvarları yıkıldı. Depremin merkez üssü olan Dursunlu mahallesinde halk geceyi sokakta geçirirken şuana kadar Hekimhan ve çevresinde 70 artçı deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre, 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede saat 13.30’a kadar 3.5 ile 1.3 arasında 70 deprem kaydedildi.

Bölgede deprem sürerken bir taraftan yaralar sarılmaya başlandı. Depremin ardından bölgeye intikal eden Malatya AFAD Arama-Kurtarma ekipleri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama-Kurtarma ekipleri hasarlı evlerde inceleme yaptı. Deprem sonrası 70 hanenin bulunduğu köyde hasar tespit çalışmaları hemen başladı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü hasar tespit ekipleri köylerde yıkılan ve hasar gören evleri inceledi.

Malatya Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, 7 hasarlı evin oturulamayacak durumda olduğunu belirterek hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çadır ve diğer ihtiyaçların karşılandığını belirten Acar, "Büyükşehir belediyesi olarak sabah halka sıcak ekmek ve gıda yardımında bulunduk. Allah’a şükür can kaybı ve yaralı yok. Sıkıntı bir an önce giderilecek” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi