Görüş Bildir

Zonguldak’ta yaşlı bir kadın komşularını yangından kurtardı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Topallı Köyü'nde 70 yaşındaki Hanife Atışman, yalnız yaşadığı tek katlı evinde çıkan yangını fark edip dışarıya çıkarak, yandaki evde oturan 10 kişilik Özmen ailesinin de dışarıya çıkmasını sağladı. Alevlerin sardığı 2 ev kül oldu.

Zonguldak’ta yaşlı bir kadın komşularını yangından kurtardı

Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, Hanife Atışman'ın tek katlı ahşap evinde yangın  çıktı. Yangını fark ederek dışarıya çıkan Atışman, yan tarafındaki tek katlı evde yaşayan 10 kişilik Özmen ailesini de uyandırarak dışarıya çıkmalarını sağladı. Hemen ardından alevler bu eve de sıçradı. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmayla yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarıyla yangın söndürüldü. Ancak iki ev de kül oldu.

Köyde başka evde oturan Hanife Atışman'ın oğlu Muzaffer Atışman ve torunu Tayfun Atışman, yangın başladıktan sonra Ormanlı ve Alaplı Belediyesi itfaiye ekiplerine de haber verdiklerini, ancak sadece Ereğli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahale için geldiğini iddia etti. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi