Ağır abi Kenan İmirzalıoğlu, sevgilisi Sinem Kobal karşısında sevgililer gününde diz çöktü, müstakbel ailesinden istedi! İşte kareler

Genç kızların ağır ağabeyi Kenan İmirzalıoğlu ili uzatmalı sevgilisi Sinem kobal, 21 Mayıs'ta hayatlarını Cunda Adası'nda birleştirmek için ilk adımı attılar bile, hem de en duygusalından. Kenan İmirzalıoğlu'nun günlerdir süren alyans alma çabasının tomurcukları sonunda çıktı. 14 Şubat sevgililer gününde Sinem kobal'ı müstakbel ailesinden isteyen Kenan İmirzalıoğlu, en duygusal günde en önemli anını tarihe geçti

Ağır abi Kenan İmirzalıoğlu, sevgilisi Sinem Kobal karşısında sevgililer gününde diz çöktü, müstakbel ailesinden istedi! İşte kareler

Genç kızların ağır ağabeyi Kenan İmirzalıoğlu ili uzatmalı sevgilisi Sinem kobal, 21 Mayıs'ta hayatlarını Cunda Adası'nda birleştirmek için ilk adımı attılar bile, hem de en duygusalından. Kenan İmirzalıoğlu'nun günlerdir süren alyans alma çabasının tomurcukları sonunda çıktı. 14 Şubat sevgililer gününde Sinem kobal'ı müstakbel ailesinden isteyen Kenan İmirzalıoğlu, en duygusal günde en önemli anını tarihe geçti

Yakışıklı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu yaklaşık bir yıldır güzel oyuncu Sinem Kobal ile birlikteydiler. Kobal ve İmirzalıoğlu, artık evliliğe doğru ilerliyorlar. Ünlü çift, 21 Mayıs'ta Cunda Adası'nda nikah masasına oturmayı planlıyor. Düğün iç gün iç gece sürecek. İmirzalıoğlu, düğün törenine katılacak olan davetliler için Ortunç ve Mola otellerini kapatacak. Yakışıklı oyuncu, düğününde davetlilerini ağırlamak için yaklaşık 350 bin lirayı gözden çıkardı.

14 Şubat Sevgililer Gününde kız isteme…

Kenan İmirzalıoğlu 14 Şubat Sevgililer Gününde Sinem Kobal'ı ailesinden istemeye gitti. Çift, bu mutlu günleri için çok özel bir gün olan 14 Şubat'ı seçti. İmirzalıoğlu ailesi, Kobal'ın ailesinin yaşadığı Rumelihisarı'ndaki villaya giderek, Kobal'ı ailesinde istedi. Gecede kız istemenin yanı sıra, 21 Mayıs'ta Cunda Adası'nda gerçekleştirilecek olan düğün için yapılacak olan hazırlıklar ve detaylar konuşulup, planlar netleştirildi.

Birçok dizi filmde başrol oynayarak hayranlarının gönlünde taht kurmayı başaran Kenan İmirzalıoğlu, sevgilisi Sinem Kobal’a yaptığı romantik evlenme teklifi ile magazin dünyasını şok etmişti.

Evlen Benimle Sinem!

Yılbaşı gecesi, yakışıklı oyuncu, Cihangir’deki muhteşem Boğaz manzaralı evinde baş başa oturduğu Sinem Kobal’a hiç beklemediği bir anda hayatının sürprizini yapmıştı.

Evinin bir odasını güllerle ve mumlarla süsleyen İmirzalıoğlu, ilerleyen saatlerde dizlerinin üzerine çöküp güzel sevgilisine “Evlen benimle Sinem” dedi.

Romantik teklif karşısında şoke olan Kobal, gözyaşları eşliğinde İmirzalıoğlu’na “Evet” dedi.

SİNEM-KENAN SON SÜRAT!

Ünlü çift evlilik kararı aldı...

Kenan İmirzalıoğlu sevgilisiyle Cihangir'deki evinde zaman geçirirken önceki gün 28’inci yaşına giren Kobal'a sürpriz yaparak tek taş pırlanta yüzük hediye etti.

Bir yıldır birlikte olduğu Sinem Kobal'la Cunda Adası'nda dünyaevine girmeye hazırlanan Kenan İmirzalıoğlu'nun, düğün için 350 bin TL'yi gözden çıkardığı iddia edildi...

Sinem Kobal'la 21 Mayıs'ta Cunda Adası'nda nikah masasına oturmaya hazırlanan Kenan İmirzalıoğlu, üç gün üç gece sürecek düğün hazırlıklarına başladı. Cunda'daki Ortunç ve Mola Otel'i düğüne gelecek dostları için kapatan oyuncunun, 350 bin TL'yi gözden çıkardığı öğrenildi. Davetliler, Ayvalık'tan Cunda'ya özel olarak süslenmiş teknelerle taşınacak.

KENAN İMİRZALIOĞLU BİYOGRAFİSİ

Deli Yürek, Ezel, Alacakaranlık gibi Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinde baş rol oyunculuğu yapmış olan dizi ve sinema oyuncusu. Kenan İmirzalıoğlu, Mustafa ve Yıldız İmirzalıoğlu çiftinin en küçük çocukları olarak, 18 Haziran 1974 tarihinde,Ankara’ya bağlı olanBala’da Üçem Köyü'nde dünyaya geldi. Derviş ve Yasemin adında kardeşleri vardır. İlköğretimini Bala’da tamamladıktan sonra orta öğretimini tamamlamak için Ankara’ya teyzesinin yanına taşındı. Orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaptı.

İlk denemesinde üniversite sınavını kazanamayarak ailesinin yanına dönmüş olsa da, bir sonraki üniversite sınavını kazanarak Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yerleşen İmirzalıoğlu, burada Matematik okudu. Üniversitedeki arkadaşlarının ısrarları üzerine katıldığı modellik yarışmasından başarıyla ayrılması üzerine modellik kariyerine başladı ve 1995 yılında Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Türkiye birincisi olarak katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan İmirzalıoğlu, bu yarışmayı kazanan ilk Türk erkeği oldu.

Televizyon ve sinema ekranlarıyla tanışması ise, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın sayesinde gerçekleşti. Sınav’ın desteğiyle takıldığı Deli Yürek dizisinin seçmelerinde başarılı oldu ve 1999-2002 yılları arasında yayın hayatını sürdüren dizide, Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı. Başarılı oyuncu, dizinin devamı olarak gösterilebilecek olan sinema filmi Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’nde rol alarak sinemaya da atıldı. Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi içinAmerika'ya gitti. Amerika’dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif aldı. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul etti. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol aldı.

2003-2005 yılları arasında, Yağmur Taylan’ın yönettiği ve Uğur Yücel ile beraber başrollerini oynadığı Alacakaranlık adlı polisiye dizide Ferit Çağlayankarakterini canlandırdı. 2006’da Suat Yalaz’ın eserinden sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği Son Osmanlı Yandım Ali’de rol aldı. Alacakaranlık’ı 2005-2007 yılları arasında Selin Demiratar ile beraber başrollerini paylaştığı Acı Hayat ve 2009 yılından itibaren yayınlanmakta olanEzel adlı diziler izledi. Cansu Dere ile beraber başrolünü paylaştığı ve de usta yönetmen Uluç Bayraktar tarafından yönetilen dizi, Türk televizyonlarının en çok izlenen aksiyon ve drama dizilerinden birisi oldu.

2001 yılında çekilen Bumerang Cehennemi’nden sonra bir süre sinemaya ara veren İmirzalıoğlu, 2004 yılında başrollerini Olgun Şimşek ile paylaştığı ve Uğur Yücel tarafından yazılıp yönetilen Alacakaranlık ile sinemaya geri döndü. Her ne kadar başarılı bir gişe başarısı kazanamamış olsa da, Alacakaranlık film festivallerinde ve eleştirmenlerin gözünde büyük bi başarı kazandı.

2007 yılında vizyona giren Kabadayı’da efsanevi oyuncu Şener Şen ile beraber çalışma fırsatını yakalayan İmirzalıoğlu, bu filmde canlandırdığı uyuşturucu bağımlısı mafya babası Devran rolüyle sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başardı. Ünlü oyuncunun rol aldığı son sinema film, 22 Ocak 2010 tarihinde vizyona giren Ejder Kapanı oldu. Akrep Celal adlı bir başkomseri canlandırdığı film sayesinde, ikinci kez Uğur Yücel ile beraber çalışma fırsatı bulan İmirzalıoğlu, filmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Uzun süredir, Alacakaranlık’ta beraber rol aldığı oyuncu Zeynep Beşerler ile beraber olan ünlü oyuncu, gece hayatından fazla haz etmiyor ve evinde sakin bir yaşam sürdürmeyi tercih ediyor.

2012'de Osman Sınav'ın Yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile Başrollerini paylaştığı Uzun Hikaye adlı Sinema Filminde oynadı. Yine 2012 yılında başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrolü paylaştı.

Ödüller :

2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura) 2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı] 2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel) 2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

Filmleri : 1998-2002 "Deli Yürek" (Yusuf Miroğlu) Dizi

2001 "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi "(Yusuf Miroğlu) Film

2003-2005 "Alacakaranlık " (Ferit Çağlayan) Dizi

2004 "Yazı Tura" (Cevher) Film

2005-2007 "Acı Hayat" (Mehmet Kosovalı) Dizi

2006 "Son Osmanlı Yandım Ali " (Ali) Film

2007 "Kabadayı" (Devran) Film

2009 "Ejder Kapanı" (Akrep Celal) Film

2009-2011 "Ezel" (Ezel Bayraktar) Dizi

2012 - Uzun Hikaye 2012 – Karadayı (Dizi )

SİNEM KOBAL BİYOGRAFİSİ

Selena, Lise Defteri ve Dadı gibi başarılı T.V. dizilerinde, Okul, Romantik Komedi ve de Ayakta Kal filmlerinde rol almış olan Türk sinema, dizi, tiyatro ve reklam oyuncusu, sunucu. Sinem Kobal, 14 Ağustos1987 tarihinde, aslen Rizeli olan inşaat mühendisi bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak,İstanbul’da dünyaya geldi. Kerem adında erkek kardeş vardır. Henüz okula başlamadan önce bale eğitimi almaya başlayan Kobal, 1991-1999 yılları arasında, sekiz yıl boyunda bale eğitimine devam etti.

İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nden 2001 yılında mezun olan Kobal, eğitim hayatı boyunca basketbol, voleybol ve step sporları ile uğraştı. Ortaokul yıllarında okulun basket takımıyla beraber İstanbul şampiyonluğu kazanan Kobal, oyunculuk kariyerine başladıktan sonra da spordan kopmadı ve de aikido yapmaya devam etti.

Sinem Kobal’ın Dormen Tiyatrosu’nda başlayan oyunculuk kariyeri, henüz 13 yaşındayken kadrosuna katıldığı Dadı adlı diziyle profesyonel bir boyut kazandı.2000-2003 yılları arasında gösterimde olan Dadı’nın kadrosunda, Sinem Kobal’ın yanı sıra Kenan Işık, Haldun Dormen ve Gülben Ergen gibi başarılı oyuncular yer almaktaydı. Selena dizisi Kobal’a Jetix Çocuk Ödülleri’nde En Sevilen Türk Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Dadı’nın ardından bir süre tiyatro çalışmalarına geri dönen Kobal, Uygur Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen oyunlarda yer aldı. Liseden mezun olmasının ardından Beykent Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Bölümü’ne katıldı ve de bölümünden başarıyla mezun oldu.

2003 yılında Hürrem Sultan, 2004 yılında ise Lise Defteri adlı dizilerde rol alan Kobal, aynı yıl vizyona giren Okul adlı gençlik-gerilim filmi ile ilk sinema denemesine imza attı. 2005 yılında, ATV’de gösterime giren Nefes Nefese adlı T.V. dizisinde Aslı karakterini canlandırsa da, dizi seyircilerden beklenen ilgiyi görmedi.

2006 yılında, ikinci sinema filmi olan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu’nda yer aldı. Kült bir trash movie olarak nitelendirilen ilk filmin devamı olarak çekilen Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, IMDB listelerinde tarihin en kötü 100 filmi arasına girmeyi başardı. 2008 yılında Ayakta Kal, 2009 yılında ise Romantik Komedi, genç oyuncunun beyazperdede yer aldığı diğer yapımlar oldu.

Genç oyuncunun 2006-2009 yılları arasında rol aldığı Selena adlı dizi, popüleritesini büyük oranda arttırdı. Fantastik bir dizi olan ve ağırlıklı olarak çocuklara hitap eden Selena’da, genç oyuncu, Cansu Demirci ve Gizem Güvenile beraber kamera karşısına geçti.

Sinem Kobal, 2009 yılından bu yana, futbolcu Arda Turan ile birlikte oldu. 2012 yılının Ocak ayında nişanlandılar. 2013 yılının kasım ayında ayrıldılar.

Sinem Kobal, Aralık 2014'den beri Kenan İmirzalıoğlu ile birliktedir.

2015 yılında “Analar ve Anneler” dizisinde Zeliha karakterini canlandırırkenMetin Akdüler, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Binnur Kaya, Nazan Kesal,Tansu Taşanlar, Burak Tamdoğan, Ulaş Tuna Astepe ile birlikte rol aldı.

2015 yılında yönetmenliğini Uğur Yücel’in oğlu Can yücel (2)’in yaptığı “Yaktın Beni” adlı sinema filminde Sarp Apak, Sinem Kobal, Uğur Yücel, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sezai Aydın, Ozan Özcan, Bülent Şakrak ile birlikte oynadı.

Filmleri ve Dizileri : Oyuncu :

2015 - Yaktın Beni (İpek) (Sinema Filmi) 2015 - Analar ve Anneler (Zeliha) (TV Dizisi) 2014 - Gönül İşleri (Sevda) (TV Dizisi) 2013 - Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Didem) (Sinema Filmi) 2011 - Mor Menekşeler (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi) 2010 - Romantik Komedi (Didem) (Sinema Filmi) 2010 - 2011 - Küçük Sırlar (Su Mabeynci) (TV Dizisi) 2008 - Ayakta Kal (Yasemin) (Sinema Filmi) 2006 - Selena (Selena) (TV Dizisi) 2006 - Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (Bianca) (Sinema Filmi) 2006 - Arka Sokaklar 1. Sezon (Komiser Muavini ) (TV Dizisi) 2005 - Nefes Nefese (Aslıgül) (TV Dizisi) 2003 - Lise Defteri (İnci Altın) (TV Dizisi) 2003 - Okul (Şebnem) (Sinema Filmi) 2003 - Hürrem Sultan (Ayşe) (TV Dizisi) 2000 - Dadı (Dilara Giritli) (TV Dizisi)

Oynadığı reklam filmleri:

Vodafone reklamı

Gazete Reklamları

Gençturkcell Muhabbet

Deterjan Reklamı

Euro Reklamı

Avea Reklamı

Bingo Reklamı

Garnier Reklamı

ARDA TURAN BİYOGRAFİSİ

Galatasaray altyapısından yetişmiş ve Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığını yapmış, La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen A Milli ortasaha oyuncusu. Arda Turan, 30 Ocak1987 yılında,Bayrampaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne’lidir. Annesi yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşi Okan Turan’dır. Şehremini Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde hala öğrenci durumundadır.

Futbol ile genç yaşta tanışan Turan, on iki yaşındayken Galatasaray’ın alt yapısında forma giymeye başladı.

Galatasaray’ın PAF takımında dört yıl boyunca forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de genç yaşta tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım gençler kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında oynadığı toplam 79 maçta 15 gol atmayı başardı.

Galatasaray PAF takımında (profesyonel altı futbol takımı) dört yıl aralıksız forma giydikten sonra, 2004-2005 sezonu sırasında takımın ana kadrosuna alındı, fakat tecrübe eksikliği yüzünden kendisine çok fazla şans tanınamadı. Tecrübe kazanması için 2005-2006 sezonunda Manisaspor’a kiralanan Turan, burada gösterdiği performans ile Eric Gerets’in dikkatini çekmeyi başardı ve de sonraki sezon için Galatasaray’a geri döndü.

2006-2007 sezonuna hızlı başlayan genç oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak adını duyurdu. Bu sezonda oynadığı 31 lig maçında toplam 5 gol attı.

2007-2008 sezonuna zayıf bir başlangıç yapsa da, sezonun özellikle ikinci yarısında sergilediği yüksek performans ile dikkat çekti. Ligdeki başarılı sonucunda, Avrulpa’nın büyük takımlarından Newcastle United tarafından kendisine getirilen transfer teklifi ise, Galatasaray tarafından kabul edilmedi. Bu sezonda oynadığı 30 maçta toplam 7 gol atma imkanı buldu.

2008-2009 sezonunda kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sivasspor a karşı kaydeden Turan, UEFA Kupası’nda Bordeaux’a attığı iki golle takımının en iyi oyuncularından birisi olduğunu kanıtladı. Bu sezonda oynadığı 29 maçta toplam7 gol ve 9 asist kaydeden başarılı ortasaha oyuncusu, 10 Temuz 2009 tarihinde Galatasaray’ın kaptanlığına getirildi ve klübün tarihindeki en genç kaptan olarak tarihe geçti.

Arda Turan Galatasaray'da efsane oyuncular Metin Oktay, Tanju Çolak,Gheorghe Hagi gibi 10 numaralı formayı giymiştir.

HALDUN DORMEN BİYOGRAFİSİ

Haldun Dormen, 1928 doğumlu, Türk tiyatrosu oyuncusu ve yazarı. Haldun Dormen’in dedesi Ömer Efendi aslenManavgatlı olup Kıbrıs'a yerleşmiş olan ailesinin çocuğu olarak Kıbrıs'ta doğmuştur. Babaannesi deLübnanlıdır. Babası Sait Ömer Bey Kıbrıs'ta doğup büyüyüp, eğitiminiİngiltere'de tamamladıktan sonra Mersin'e yerleşti.

Kıbrıs'lı aydın bir işadamı olan Sait Ömer Bey ileİstanbul’lu bir paşa kızı olan Hatice Nimet Rüştü Hanım’ın çocukları olarak, 5 Nisan 1928’de, Mersin’de dünyaya gelen Haldun Dormen, henüz bir yaşına basmadan ailesiyle Şişli, İstanbul’a taşındı. Şişli 19 Mayıs İlkokuluna gitti. Sekiz yaşında geçirdiği bir kaza sonucu sol ayağı sakatlanan Dormen, sahneye adımını, Galatasaray Lisesi’nde ortaokul öğrencisiyken attı.

Lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamlayan ve tiyatro eğitimini AmerikanYale Üniversitesi'nde alan Dormen, ilk kez sahneye 1951 yılında Amerika'da çıktı. 1954 yılında İstanbul’a dönüşünün ardından, Muhsin Ertuğrulyönetimindeki Küçük Sahne'de, Cinayet Var adlı oyunda sergilediği dedektif rolüyle, ilk kez seyirci karşısına çıkmış oldu.

Bir buçuk yıllık, Muhsin Ertuğrul ile çalışma döneminin ardından, 1955 yılındaBeyoğlu Parmak Sokak'ın arkasında 60 kişilik bir salonu olan Cep Tiyatrosu'nu, 1957’de de, Papaz Kaçtı komedisi ile İstanbul’un Feriköysemtinde Dormen Tiyatrosu’nu kurdu.

Erol Günaydın, Nisa Serezli, Metin Serezli, Erol Keskin gibi isimlerden oluşan, Cep Tiyatrosu kadrosu, Dormen Tiyatrosu’nda da değişmedi. En parlak dönemini1957 - 1972 yılları arasında yaşayan topluluk, 1961’de, Türkiye’de sahnelenen ilk müzikal olarak bilinen, Sokak Kızı İrma’yı sahneye koydu. Şehir tiyatrolarında uzun yıllar oynanan "Lüküs Hayat" ve İstanbul Operasında "Kral ve Ben" müzikallerini sahneye koydu.

Haldun Dormen askerliğini İstanbul Halıcıköy'deki levazım bölüğünde yedek subay olarak yaptı.

Sinemacılığa adım atan Dormen, 1966'da, Ekrem Bora ile Belgin Doruk’un rol aldığı Bozuk Düzen ve 1967’de, Müşfik Kenter, Nedret Güvenç ve Belgin Doruk’un rol aldığı, Güzel Bir Gün İçin adlı iki film yönetti.

Bozuk Düzen, 3. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film dalında birincilik ödülünü alırken, Güzel Bir Gün İçin de, 4. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Komedi Filmi ödülünün sahibi oldu.

Ödüllere rağmen filmler gişe başarısı sağlamayınca, Dormen sinemadan vazgeçip yeniden tiyatroya dönen, 1972’de Ses Tiyatrosu’nda Ayı Masalı adlı oyunla perdelerini açan ve Bit Yeniği, Şahane Züğürtler gibi oyunlar sahneleyen Dormen Tiyatrosu, 1977’de, televizyonun yaygınlaşması sonunucu artan ekonomik sıkıntılar yüzünden kapanmak durumunda kaldı.

1977’den sonra, çeşitli televizyon ve radyolarda görev alan ve Milliyet Gazetesi’nde 8 yıl boyunca gazetecilik yapan Dormen, 1980’lerde yeniden tiyatroya döndü. 1984’te yeniden perdelerini açan Dormen Tiyatrosu’nu bu sefer de, 2001 yılından yaşanan ekonomik kriz ve 17 Ağustos depremi vurdu. Deprem sonrasında tiyatronun elverişsiz konumu yüzünden seyirci sayısının düşmesi, tiyatronun yeniden kapanmasına neden oldu.

11 oyun yazan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde dersler veren Haldun Dormen, Hacettepe Üniversitesi tarafından "Onursal Bilim Doktoru" olarak ödüllendirildi.

Televizyon için de çeşitli programlara imzasını atan ve birçok televizyon dizisinde aldığı rollerle ününü arttıran Dormen, Yapı Kredi Sigorta’nın sanat danışmanlığını görevini yapmaktadır.

Dormen ayrıca, 1997’den beri verilmekte olan Afife Jale Ödülleri’nin gerçekleştirilmesine ön ayak oldu.

1959 Temmuzunda, halkla ilişkiler alanında, dünyaca ünlü Betul Mardin ile evlenen Dormen’in, sekiz yıl süren bu evliliğinden, Ömer (d.1961) adında bir oğlu oldu.

Anılarını "Sürç-ü Lisan Ettikse", "Antrakt", "İkinci Perde" adlı kitaplarında toplayan Haldun Dormen, Bulvar Komedisi ve vodvil türünde uzmanlaşmış bir tiyatro yönetmenidir.

Haldun Dormen, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısıünvanına layık görüldü.

Haldun Dormen, anılarını “Sürç-ü Lisan Ettikse”, “Antrakt”, “İkinci Perde” adlı kitaplarında toplamıştır.

2000 yılında “Dadı” adlı dizide (Uşak Pertev) rolünde oynarken Kenan Işık veGülben Ergen, Seray Sever, Sinem Kobal da başrolde oynamıştır.

Ödülleri: 1966 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi 1. Film Ödülü, Bozuk Düzen 1966 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Bozuk Düzen

1967 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Komedi Filmi, Güzel Bir Gün İçin

Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları:

2013 - Kaç Baba Kaç : Ray Cooney - Bakırköy Belediye Tiyatrosu

2010 - İkinin Biri : Ray Cooney - İzmit Şehir Tiyatrosu 2009 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir şey Oldu : Larry Gelbert - Bert Shevelove - Küçük Çekmece Belediye Tiyatrosu 2009 - Vanilyalı İlişkiler : Asuman Çakır - Asuman Dabak Tiyatrosu 2008 - Onlar Ermiş Muradına : Georges Feydau - İstanbul Şehir Tiyatrosu 2008 - Bit Yeniği : Georges Feydeau - Eskişehir Şehir Tiyatrosu 2007 - Şahane Düğün : Robin Hawdon - Asuman Dabak Tiyatrosu 2006 - Bu Oyun Başka Oyun : Ken Ludwig - Asuman Dabak Tiyatrosu 2006 - Karma Karışık : Ray Cooney - Eskişehir Şehir Tiyatrosu 2005 - Papaz Kaçtı : Phıllıp Kıng - Asuman Dabak Tiyatrosu 2005 - Kantocu : Haldun Dormen - İstanbul Şehir Tiyatrosu 2000 - Amphitryon 2000 : Haldun Dormen - Dormen Tiyatrosu 2000 - Bir Kış Öyküsü (Buzlar Çözülmeden) : Cevat Fehmi Başkut 1999 - Zafer Madalyası : Thomas HeggenJoshua Logan - Dormen Tiyatrosu 1998 - Nice Yıllara (oyun) : Bernard Slade - Dormen tiyatrosu 1998 - Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu 1997 - Kare As : Ray Cooney-Tony Hilton - Dormen Tiyatrosu 1996 - Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et Lasaygues - Dormen Tiyatrosu 1995 - Arapsaçı : Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu 1995 - Komik Para : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu 1994 - Muhteşem İkili : Dormen Tiyatrosu 1994 - Sevgilime Göz Kulak Ol : George Feydeau - Dormen Tiyatrosu 1993 - Beşten Yediye : Gerard Lauzier - Dormen Tiyatrosu 1992 - Hastalık Hastası : Moliere - Dormen Tiyatrosu 1992 - Nerdeyse Kadın : Dormen Tiyatrosu 1991 - Çılgın Sonbahar : Pierrette Bruno 1991 - Günaydın Mr. Weill : Haldun Dormen - Dormen Tiyatrosu 1988 - Kaç Baba Kaç : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu 1986 - Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra : Yavuz Turgul Vural Sözer - Şan Tiyatrosu 1985 - Lüküs Hayat : Ekrem Reşit Rey, Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1985 - İkinin Biri : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu 1980 - Hisseli Harikalar Kumpanyası : Haldun Dormen - Şan Tiyatrosu 1978 - Gençliğin Tatlı sesi : Tennessee Williams - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1973 - Bir Kış Masalı : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1971 - Gigi : Colette - Dormen Tiyatrosu 1971 - Elden Ele : George Ferdeau - Dormen Tiyatrosu 1971 - Evimizdeki Hayat : Lindsey ve Craise - Dormen Tiyatrosu 1966 - Paramparça : Turgut Özakman - Dormen Tiyatrosu 1965 - Puntila Ağa ile Uşağı Matti : Bertolt Brecht - Dormen Tiyatrosu 1964 - Almanya'dan Bir Yar Gelir : Dormen Tiyatrosu 1963 - Şahane Züğürtler (Tovarisch) : Jacques Deval - Dormen Tiyatrosu 1962 - Ayı Masalı : Dormen Tiyatrosu 1962 - Altın Yumruk : Dormen Tiyatrosu 1961 - Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort, Marguerite Monnot - Dormen Tiyatrosu 1959 - Sözde Melekler : Dormen Tiyatrosu 1959 - Müfettiş : Nikolay Gogol - Dormen Tiyatrosu 1958 - Zafer Madalyası : Thomas Heggen, Joshua Logan - Dormen Tiyatrosu

1957 - Çikolata Asker : Dormen Tiyatrosu 1957 - Beş Parmak : Peter Shaffer - Dormen Tiyatrosu

1957 - Papaz Kaçtı : Phıllıp Kıng : Dormen Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri :

Yönetmen :

1997 - Son Kumpanya (TV Dizisi) 1989 - Lüküs Hayat (TV Dizisi) 1988 - Hisseli Harikalar Kumpanyası (TV Dizisi) 1987 - Kaçış (TV Filmi) 1967 - Güzel Bir Gün İçin (Sinema Filmi) 1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Senaryo :

1999 - Direklerarası (Sinema Filmi) 1997 - Son Kumpanya (TV Dizisi) 1988 - Hisseli Harikalar Kumpanyası (TV Dizisi) 1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Yapımcı :

1967 - Güzel Bir Gün İçin (Sinema Filmi) 1966 - Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Oyuncu :

2012 - Aşkın Halleri (TV Dizisi) 2007 - Hicran Sokağı (Seyfettin Usta) (Sinema Filmi) 2006 - Unutulmayanlar (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi) 2004 - Sayın Bakanım (Burhan) (TV Dizisi) 2001 - Yeşil Işık (Yakup) (Sinema Filmi) 2000 - Dadı (Uşak Pertev) (TV Dizisi) 1994 - Şahane Züğürtler (TV Filmi) 1982 - O Kadın (Modacı) (Sinema Filmi) 1982 - Düşkünüm Sana (Sinema Filmi) 1981 - Gırgıriye (Televizyoncu) (Sinema Filmi) 1971 - Hüdaverdi-Pırtık (Ali Bey) (Sinema Filmi) 1967 - Güzel Bir Gün İçin (Hırsız) (Sinema Filmi)

Danışman :

1990 - Kocakarılar (Danışman) (TV Filmi) 1989 - Güzel Bir Gün İçin (Danışman) (TV Filmi) 1989 - Garip Bir Cinayet (Danışman) (TV Filmi) 1980 - Renkli Dünya (Danışman) (Sinema Filmi)

Yazım Ekibi :

2007 - Naşitten Naşite (Arşiv) (TV Filmi)

Kaynak: Spor Merkezi