Görüş Bildir

Cengiz Çolak'tan eski oyuncu eşi Pelin Sönmez'e sosyal medyadan veda etti, Akasya Durağı'nın güzeli'ne neler yazdı?

Başarılı iş adamı Cengiz Çolak'tan iki yıl evli kalıp boşandığı güzeller güzeli oyuncu eşi Pelin Sönmez'e sosyal medya platfomu üzerinden ağlatan mesaj. İş adamı eski eşi Pelin Sönmez’e duygu dolu sözlerle vedaetti.

Cengiz Çolak'tan eski oyuncu eşi Pelin Sönmez'e sosyal medyadan veda etti, Akasya Durağı'nın güzeli'ne neler yazdı?

Başarılı iş adamı Cengiz Çolak'tan iki yıl evli kalıp boşandığı güzeller güzeli oyuncu eşi Pelin Sönmez'e sosyal medya platfomu üzerinden ağlatan mesaj. İş adamı eski eşi Pelin Sönmez’e duygu dolu sözlerle vedaetti.

Güzeller güzeli oyuncu Pelin Sönmez, iş adamı Cengiz Çolak ile 2014 yılında hayatlarını birleştiren imzayı atmıştılar. Pelin Sönmez ile Cengiz Çolak çifti iki yıllık evliliklerini geçtiğimiz aylarda sonlandırmıştı.

Başarılı iş adamı Cengiz Çolak ayrıldıktan sonra Pelin Sönmez için sosyal medya platformu Instagram hesabından duygusal bir yazı kaleme aldı.

İş adamı Cengiz Çolak’ın duygu dolu paylaşımı şu şekilde…

"İki senedir evli olduğum ve bir süre önce yollarımız eski eşim Pelin Sönmez ile bugün kendisi tarafımdan ilişkimiz içerisinde her erkeğin eşine yapması yakışan bazı dünya malı olan birtakım eşyaların kendi istek ve arzusu ile tarafıma gönderilmiş olduğunu gördüm. Bu vesile ile ilişkimiz içinde yapılan bazı spekülasyonları dedikoduların sahiplerine iade ederek kendisiyle bundan sonraki yaşantımda her zaman her kötü gününde bütün kudretimle yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Ve bütün hatalarım yanlış sözlerim için kendisinden ve ailesinden özür diliyorum. Allah yolunu ve bahtını açık etsin."

Pelin Sönmez Kimdir?

Pelin Sönmez, Türk şarkıcı ve oyuncu. Aynı zamanda, Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Bölümü mezunudur.

Jimnastik eğitimi alan Pelin Sönmez, çeşitli dans gruplarıyla birlikte çalışmıştır. Babasının gitar çalıp şarkı söylemesi, Pelin'in müziğe yönelmesinde etken olmuştur. Böylece, henüz 14 yaşındayken MMC adlı müzik kanalında VJ'lik yapmaya başlayarak pop müzik dünyasına adım atan Pelin, daha sonra Mansur Ark'ın 2004 yılında çıkardığı "Gazla Gitsin" klibinde dans eden kızlardan biri olmuştur.

Pelin Sönmez, ilk albümü olan Tek Yön'ü 2007 yılında piyasaya sürmüştür.

Temmuz 2008'de yayımlanmaya başlayan Akasya Durağı dizisindeki Dilek rolüyle oyunculuğa başlayan Pelin, dizinin sonlandığı 2012'ye kadar oyunculuk kariyerini bu dizide sürdürdü.

Akasya Durağı

Akasya Durağı, Türk komedi, aile dizisi. Yönetmenliğini Yaşar Seriner'in üstlendiği dizi Erler Film tarafından yapılmaktadır. Dizi 14 Temmuz 2008'de Kanal D'de yayınlanmaya başladı, Eylül 2011'de Star TV'ye geçti. Dizi 7 Şubat 2012'de 152. bölümü ile ekranlara veda etti. Fakat 24 Mart 2012'de, 7 Nisan 2012 tarihinden itibaren yeniden Kanal D'de devam edeceği duyuruldu. Akasya Durağı dizisini 2016`da devam edeceği ve birkaç oyuncunun diziden çıkartıldığı duyurulmuştur.

1. sezon

Kemal Güneş (Zafer Ergin) zengin bir sanayicidir. Karısı Melahat Güneş (Melek Baykal) ve kızı Tuğçe ile birlikte güzel bir hayat sürerken şirketi iflas etmiş ve intihar etmiştir. Bunun üzerine Kemal'in 15 yıldır özel taksi şoförü olan Nuri Bey (Zeki Alasya) Melahat'ın taşındığı evde onunla konuşarak kurduğu Akasya Durağı'nda çalışmasını ister. Kızı buna karşı çıkar ama Melahat bunu kabul eder. Her hafta binbir çeşit sorunlarla uğraşıyor bütün Akasya Durağı. Sinan (Levent Ülgen) daha evvel başka bir filmde En Son Babalar Duyar'da Kadir adıyla oynarken bir sahtekarlık ustası olarak portre etmiştir. O karaterini bu filmde devam ettiren Sinan, Osman (Cezmi Baskın) (ya da Sinan'ın lakabıyla "Osman Aga") ona katılır. Osman, Trakya şivesi konuşmasıyla komik sahneler yaratır. Hep "Avrupalıyım" diye geçinir fakat kimse onu öyle düşünmez.

2. sezon

Bu sezonda Nuri Bey'in arkadaşı Ramazan ve kızı Leyla gelir ve babasının eli iş tutamayacağından Nuri Bey, Leyla'ya Akasya Durağında çalışmayı teklif etmiştir ve kabul etmiştir. Akasya Durağına katkıda bulunmak için Duran Ertürk'ü Akasya Durağı'na çağırmıştır. Ve kabul eder. Bu sırada Safiye'nin kardeşi Hediye ve kızı Narin, Avrupa'dan Osmanlara yerleşir. Nuri Bey ile Eleni Hanım evlenirler. Turan, Hediye'yi görünce aşık olur. Ancak 7 yıl önceki sevgilisi Cemile, silahla Hediye'yi, Duran'dan ayırıp kendine çekmeye çalışır, nafile. Bu sırada Hediye hamile kalır ve Duran'dan bebeği Amerika'da doğurmak ister. Duran önce kabul etmez ama sonra ısrardan dolayı kabul eder ve Amerika'ya giderler. Bu sırada Eleni Hanım 2 kapkaççı tarafından çantası falan çalınırken o sırada işsiz bekar Arif adlı bir adam onu kurtarmaya çalışır sonra polisler gelir ve Arif'in işsiz olduğunu öğrenen Nuri Bey, Akasya Durağına davet eder. Bir gün Leyla'nın taksisi, bir kapkaççıyı yakalamaya çalışan bir polis tarafından el konulur ve yakışıksız kıyafetle yol ortasında kalan Leyla polisler tarafından yakalanır ve karakolda bulur kendini. O sırada o komiser muavini Tolga gelir ve anahtarı verir. O sırada Tolga, Leyla'ya sırılsıklam aşık olur ve onu her dakika sıkıştırır. Acayip acayip şirinlikler yapar. Mesela bir gün Leylanın arabasını çektirip güllerle donatır. Ve sonunda sevgili olurlar. Ancak aralarında sık yanlış anlaşılma olur ve en sonunda nişanlanırlar. Ancak Dilek ve Obayana asla evlenemediler. Arada bir durak sahibi Mazhar Bey çok sıkıştırır taksicileri.

3. sezon

(Aradan 3 yıl geçmiştir ki...) Tolga ile Leyla nişanlı olmalarına rağmen hiç kimse anlaşamaz. Tolga'nın annesi ile Leyla'nın babasının anlaşmazlıkları yüzünden evlenemezler. Mehmet Hoca ve ailesi köydeki çocukları okutmaya gitmişlerdir. Eleni ve Nuri Bey anlaşamadıkları için boşanmışlardır ve Eleni, Atina'ya dönmüştür. Nihayet Narin hamile kalmıştır. Fato Aney'e koca bulunamamıştır ve Dilek ve Obayana evlenememişlerdir. Ayrıca Osman'ın kızları Busenaz ve Sudenaz, Seyit'in kızı Fatma Zehra büyümüşlerdir. Ve bir gün Aney izdivaç programına bakar iken Harran Ovasının ağası Maho Ağa'ya rastlar. Nihayet Fato evlenir. Ancak bir süre sonra köyüne döner. Sinan çapkınlık yapıp yakalanmaya devam etmektedir. Arif ikide bir aşık olup evleneceğini söylese de her defasında vazgeçmektedir. Buna rağmen uzun süredir Merve isimli bir sevgillisi vardır. Yine Leyla ve Tolga arasındaki hadiseler devam etmektedir. Ve ikili tüm zorluklara birlikte göğüs gerip dünya evine girerler. Nuri'nin oğlu Mert Almanya'ya gider. Tolga'nın tayini çıkınca Leyla duraktan ayrılmak zorunda kalır. Gazeteci İpek Üniversite Öğrencisi Emre'ye arabayla çarpınca ikisi arasında kavga çıkar. Daha sonra Emre ev kirasını ödemek için Akasya Durağı'nda çalışmaya başlar. Aynı gün İpek gazeteci olduğu için duraktakilere çaktırmamak için haber yapacaktır. Emre'yi görünce aralarında bağrış çağrış olur. Dilek kendisine Çınar adlı yeni bir sevgili bulmuştur. Fakat Osman yine buna karşı çıkar.

4. sezon

Bu sezon Star TV'den devam etmiştir. İpeğin arkadaşı Duygu, Emre'yi görünce aşık olur. Duygu ve Emre'yi Duygu'nun abileri zorla evlendirmeye çalışmıştır. Daha sonra Emre'nin annesi İstanbul'a gelir. İpek ve Emre evlenmiştir. Sonralarda Mazhar Bey Emre'nin annesi Gülsüm Hanım ile evlenmek istiyordur. Oğlu buna karşı çıkar. Ama sonra karşı çıkmaktan vazgeçer. İkisi evlenir. Emre, İpek, Emre'nin annesi ve Mazhar bey evde beraber otururlar. Merve ve Arif evlenirler. Aynı gün Dilek ile Çınar evlenir. Sinan, Seyit, Arif zengin olur. Ali Kemal taksiye çıkar.

5. sezon

Bu sezon tekrar Kanal D'den devam etmiştir. Sinan'ın kayınbiraderi Üçkağıtçı Güven, köyden kaçan Vakkas ve Osman'ın sakar damadı Hayri gelir. Çınar Dileği terk etmiştir. Aynı gün Hayri Dileği istemeye gelir. İlk başlarda sevmese de daha sonra sevmeye başlamıştır. Hayri ve Dilek evlenir. Ali Kemal bir arkadaş bulur ve kimi kimsesi olmadığı için Akasya Durağın'da çalışmaya başlar. Adı Vakkas'dır. Daha sonra Hayri Akasya Durağı'nda çalışmaya başlamıştır. Ali Kemal çaycılığına geri dönmüştür.

6.sezon

Akasya Durağı Kanal D`de devam edeceği duyurulmuştur.Aradan 4 yıl geçmiştir.Akasya Durağının sahibi nuri baba ölmüştür ve yerine osman geçmiştir.

Dilek ile Hayri`nin çocukları olmuştur.Ali Kemal ve Narin`nin çocukları olmuştur.Ve kadroya`,Aras Bulut İynemli,Asuman Dabak,Turan Özdemir,Soner Sarıkabadayı,Uraz Kaygılaroğlu,Neslihan Atagül,Özge Özberk,Mustafa Topaloğlu,Uğur Polat,Özlem Tekin,Arzu Yanardağ,Selin Şekerci Ve Hazal Şenel katılmıştır.

Zafer Ergin Kimdir?

Zafer Ergin; 30 Ağustos 1942 de Ankara’da doğmuştur. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi'nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır. 1961 yılında Devlet Tiyatrosu ailesine katıldı ve 1983'e kadar Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, daha sonra da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.

1988-1990 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi ve 2005 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Devlet Tiyatrosu’nda 60 dan fazla oyun oynadı. Konuk olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde müzikallerde görev aldı. Birçok radyo oyununda rol aldı, sesiyle çok sayıda hayran edindi. Ayrıca televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de görev alan Zafer Ergin, 7 yıl süreyle değişik üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışken sanatsal çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle ara vermek zorunda kaldı. Oyunculuk yaşamı boyunca değişik ülkelere turneler yaptı.

Kurtlar Vadisi dizisindeki rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılından günümüze dek Arka Sokaklar adlı dizide önce baş komiser, 3. sezondan itibaren ise emniyet amiri Rıza Soylu rolünü canlandırmaktadır.

Evlilikleri

Melek Baykal ile 1975’te evlendi 4 yıl evli kaldılar.

Zafer Ergin,1987 yılında Binnaz Ergin’le evlendi.   

Aras Bulut İynemli, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Yeşim adında ablası ve Orcun adında abisi vardır. Abisi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısıdır. Babasının adı Cengiz, annesinin adı Sevtap’dır. Beşiktaş Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde uçak mühendisliği okumaktayken oyunculuk yapmaya başladığından okulunu dondurdu.

Aras Bulut İynemli Kimdir?

Aras Bulut İynemli, Patos, TTNET Adsl, Sprite, Sprite, Eti Crax, Nescafe gibi çeşitli reklam filmlerinde oynamıştır.

Oynadığı Patos reklamı ile yönetmen Zeynep Günay Tan’ın ilgisini çekmiş ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisi için çekimlere çağrılmıştır. Aras Bulut İynemli “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde Mete karakterini canlandırdı.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzede Beyazid karakterini canlandırmıştır.

Ödülleri

2011 - Antalya Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki

2011 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki

Filmleri

2009 - Arka Sokaklar

2010 - 2013 - Öyle Bir Geçer Zaman ki

2013 - Mahmut ile Meryem

2013 - Muhteşem Yüzyıl

Selin Şekerci Kimdir?

Selin Şekerci, 1 Haziran 1988 tarihinde İzmir, Karşıyaka’da doğmuştur. Babası Arap, annesi Azeri asıllıdır. Annesin boşanmıştır. 8 yaşına kadar bale eğitimi aldı. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir'de okudu. Annesinin ısrarı ve yardımları ile tiyatro kursuna gitti. Önce İzmir’de özel bir tiyatroda çocuk oyunlarında oynadı. Ardından İzmir Devlet Tiyatrosu’nda yer aldı. Daha sonra 2006 yılında 18 yaşındayken İstanbul'a geldi ve dizilerde, reklamlarda oynamaya başladı.

Sihirli Anahtar ajansına bağlı olan Selin Şekerci 1,68 boyunda ve 57 kilo ağırlığındadır.

Selin Şekerci, Tariş Zeytinyağı, Turkcell Cellocan, Panda reklam filmlerinde de oynadı.

2006 yılında “Sağır Oda” dizisinde oynayarak dizi hayatınKavak Yelleri” birkaç bölümünde rol aldı. 2008 yılında da Selin Şekerci, “Melekler Korusun” dizisinde Özge Özpirinçci, Rojda Demirer, Hümeyra, Avni Yalçın ile birlikte rol aldı.

1969 yılında Necati Cumalı’nın yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlanan, 2011 yılında yönetmenliğini Şerif Gören’in yaptığı “Ay Büyürken Uyuyamam” adlı sinema filminde Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik ile birlikte oynadı.

2012 yılında Mert Öner ile birlikte TRT Okul için “Ben Yaparım” adlı bir program yaptılar.

2012 yılında “Benim İçin Üzülme” adlı dizi filmde rol aldı.

2014 yılında ise “Kaçak Gelinler” dizisinde başrollerini Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu, Selin Şekerci, Furkan Andıç, Fırat Albayram’ın oynadığı dizide rol aldı. Dizinin diğer oyuncuları Şenay Gürler, Ege Aydan, Fırat Altunmeşe, Cihan Yenici, Romina Özipekçi ve Tuğçe Kıltaç'tır.

2013 yılını 2014 yılına bağlayan yılbaşı gecesinde "O Ses Türkiye" Yılbaşı Özel programında 'Feeling Good' isimli şarkıyı seslendirdi ve Ebru Gündeş'in ekibine dahil oldu.

Selin Şekerci, 2015 yılında “Acı Aşk” dizisinde Sezgi Sena Akay, Seçkin Özdemir, Alperen Duymaz, Hüseyin Avni Danyal, Erkan Can ile birlikte rol aldı.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2015 - Acı Aşk (Sude) (TV Dizisi)

2014 - Kaçak Gelinler (Şebnem) (TV Dizisi)

2012 - 2013 - Benim İçin Üzülme (Irmak) (TV Dizisi)

2011 - İzmir Çetesi (Mira) (TV Dizisi)

2011 - 2012 - Leyla ile Mecnun (Şekerpare) (TV Dizisi)

2011 - Ay Büyürken Uyuyamam (Leyla) (Sinema Filmi)

2011 - Canım Abi (Selin’in ablası) (Sinema Filmi)

2008 - 2009 - Melekler Korusun(Özgür) (TV Dizisi)

2007 - 2010 - Kavak Yelleri (Feyza) (TV Dizisi)

2006 - Sağır Oda (TV Dizisi)

Erkan Can Kimdir?

Erkan Can 1 Kasım 1958'de Bursa'da doğdu. Köy enstitülü öğretmen bir babanın oğludur. Tiyatro hayatına 1974 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmet Vefif Paşa Sahnesi'ndeki tiyatro kurslarına giderek başladı. Demirbaş Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olmadan ayrıldı. 1982 ile 1984 yılları arasında askerliğini yaptı. Döndükten sonra, önce Meydan Sahnesi'ni kurup çocuk oyunları sahnelemeye başlar. 1985 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü‘nü kazanır ve devam edebilmek için dışardan lise diploması alır. Okulda hocası Yıldız Kenter ilk seneden bir çocuk oyununda rol verir ona. 1990 yılında Bakırköy Belediye Tiyatroları'na girdi.

Kandemir Konduk’un teklifi ile 1992 yılında sevilen televizyon dizisi "Mahallenin Muhtarları"nda Temel karakteri ile televizyon dünyasına girdi.

5 Ekim 1992 - 18 Haziran 2002 tarihleri arasında Oğuz Yalçın, Filiz Kaynak, Avni Kütükoğlu ve Nursan Esenboğa'nın yönettiği, Kandemir Konduk'un senaryosunu yazdığı “Mahallenin Muhtarları” adlı aile dizisinde Erkan Can Temel (Kıvırcık) karakterini canlandırırken; diğer rollerde Cihat Tamer, Aydan Burhan, Esra Akkaya, Sevil Üstekin, Yalçın Gülhan, Leman Çıdamlı, İsmet Özhan, Açelya Akkoyun, Filiz Taçbaş, Sümer Tilmaç, Suna Selen, Sezai Aydın, Mümtaz Sevinç, Zafer Önen, Nurhan Damcıoğlu gibi isimler oynamıştır.

Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda "Ivan Ivanoviç Var mıydı, Yok muydu?" oyununda tanıştığı konservatuvar öğrencisi Süeda Çil'le 1994 yılında evlenir. Tiyatrodan ise çoktan ayrılmıştır.

1993 yılında "Yalancı" adlı TRT'nin televizyon dizisinde rol aldı. 1998 yılında "Gemide" adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluştu. Aynı yıl 35. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü aldı. Aynı film ile 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı.

1998 yılında Serdar Akar tarafından yazılıp yönetilen “Gemide” adlı sinema filminde Erkan Can, Haldun Boysan, Yıldıray Şahinler, Naci Taşdöğen, Ella Manea, Güven Kıraç ile birlikte rol aldı.

2000 yılında "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ile Yılmaz Erdoğan'nın yaptığı "Vizontele" adlı sinema filmlerinde rol aldı. Ardından 2003 yılında "Yazı Tura" adlı filmde Firuz karakteriyle karşımıza çıktı. Ertesi yıl bu filmdeki oyunculuğu ile Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

2003 yılında "Büyükannenin Konağı" adlı televizyon dizisinde, 2004 yılında ise "Anlat İstanbul" adlı filmde rol aldı. 2005'de "O Şimdi Mahkum" adlı filmde rol aldı. Aynı yıl "Pamuk Prenses II" adlı kısa filmde bir mafya babasını canlandırdı. 2006 yılında yönetmenliğini Özer Kızıltan'nın yaptığı "Takva" adlı filmde Muharrem adında bir tarikat mensubunu canlandırdı. Film gerek konusu gerek Erkan Can'nın üstün oyunculuğu ile büyük yankı uyandırdı. Erkan Can bu filmdeki üstün oyunculuk performansı ile Antalya Film Şenliği'nde ve Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı. 2006 yılında televizyon dizisi "Fırtına"da Oflu Hoca karakteriyle karşımıza çıktı

2014 yılında yapımcılığını Necati Akpınar’ın yaptığı senaryosu Yılmaz Erdoğan’dan olan “Patron Mutlu Son İstiyor” adlı sinema filminde Tolga Çevik, Ersin Korkut, Ezgi Mola, Mustafa Uzunyılmaz ile birlikte başrolde oynadı.

2014 yılında “Kara Para Aşk” adlı dizide Tayyar rolünü canlandırırken, dizinin başrollerini Engin Akyürek ,Tuba Büyüküstün, Nebahat Çehre ve Erkan Can üstlendi.

Erkan Can evlilikleri

1.eşi: 1994 yılında oyuncu Süeda Çil ile evlendi. 1998 yılında boşandı. 2.eşi: 2001 yılında Azeri eşi Azita Azer ile evlendi. Deniz (d.2003) adında bir kızı vardır.

Ödülleri

2007 - 12.Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Takva)

2007 - 26.İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Takva)

2007 - 1.Asya Pasifik Sinema Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Takva

2007 - 13.Cinema Tut Ecan Geneva - En İyi Erkek Oyuncu

2006 - 43.Antalya Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Takva)

2006 - 28.SİYAD Türk Sinema Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Takva

2004 - SİYAD Ödülleri- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Yazı-Tura

1999 -10.Orhan Arıburnu Ödülleri- En İyi Erkek Oyuncu Gemide

1999 -11.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Gemide

1998 -35.Antalya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal Ödülü Gemide

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2014 - İhtiyar Balıkçı ve Deniz : Yıldıray Şahinler - İstanbul Halk Tiyatrosu

2012 - Bezirgan (Tartuffe) : Moliere - İstanbul Halk Tiyatrosu

2011 - Paçi : Burak Akyüz - İstanbul Halk Tiyatrosu

2010 - Alevli Günler : Irmak Bahçeci - İstanbul Halk Tiyatrosu

2008 - Sürmanşet : Sinan Tuzcu - İstanbul Halk Tiyatrosu

1999 - İvan İvanoviç Varmıydı Yokmuydu : Nazım Hikmet - Bakırköy Belediye Tiyatroları

- Sofokles'in Antigonesi : Bertolt Brecht - Bakırköy Belediye Tiyatroları

- Bir Geçmiş Zaman - Bakırköy Belediye Tiyatroları

- Ayyar Hamza : Ali Bey - Bakırköy Belediye Tiyatroları

- Demokrasi Gemisi : Bakırköy Belediye Tiyatroları

- Rosencrantz ve Guildenstern öldüler : Tom Stoppard - Tiyatro Odası

- Krallar Da Ölür : Eugène Ionesco- Tiyatro Odası

Filmleri ve Dizileri

Yapımcı

2011 - Toprağın Çocukları (Sinema Filmi)

Oyuncu

2015 - En Güzeli (Sinema Filmi)

2014 - Tut Sözünü (Sinema Filmi)

2014 - Patron Mutlu Son İstiyor (Arif ) (Sinema Filmi)

2014 - Mazlum Kuzey (Sinema Filmi)

2014 - Kara Para Aşk (Tayyar) (TV Dizisi)

2014 - Eyyvah Eyvah 3 (Antikacı) (Sinema Filmi)

2013 - Lal (Komiser Yavuz) (Sinema Filmi)

2013 - Aşk (Rıza) (TV Dizisi)

2013 - Bebek İşi (Seslendirme) (TV Dizisi)

2012 - Son (Ali) (TV Dizisi)

2012 - F Tipi Film (Sinema Filmi)

2011 - Üsküdar'a Giderken (Ziya ) (TV Dizisi)

2011 - Yangın Var (Rizeli İmam) (Sinema Filmi)

2011 - Toprağın Çocukları (Kemal Öğretmen) (Sinema Filmi)

2010 - Çoğunluk (Taksi Şöförü) (Sinema Filmi)

2010 - Çakal (Celayir) (Sinema Filmi)

2010 - Kaledeki Yalnızlık (Kulüp Başkanı) (Sinema Filmi)

2010 - Gurbet - Fremde Heimat (Onkel Nihat) (Sinema Filmi)

2009 - Siyah Beyaz (Muzaffer) (Sinema Filmi)

2009 - 2010 - Kapalı Çarşı (Ziya) (TV Dizisi)

2009 - 7 Kocalı Hürmüz (Hızır Reis) (Sinema Filmi)

2008 - Kara Köpekler Havlarken (Usta) (Sinema Filmi)

2008 - Düğün Şarkıcısı (Kudret) (TV Dizisi)

2007 - Yaşamın Kıyısında (Nejat'ın Kuzeni) (Sinema Filmi)

2007 - Bıçak Sırtı (Numan) (TV Dizisi)

2006 - Kader (İrfan) (Sinema Filmi)

2006 - Fırtına (Oflu Hoca) (TV Dizisi)

2006 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

2005 - Takva (Muharrem) (Sinema Filmi)

2005 - Pamuk Prenses 2 (Serdar)Kısa

2005 - O Şimdi Mahkum (Sadık Kazım) (Sinema Filmi)

2005 - Kapıları Açmak (Suphi) (TV Dizisi)

2004 - Synthetic (Patron) (Kısa Film)

2004 - Anlat İstanbul (Darbukacı Erkan) (Sinema Filmi)

2003 - Yazı Tura (Firuz) (Sinema Filmi)

2003 - Büyükannenin Konağı (Uşak Burhan) (TV Dizisi)

2003 - Bizim Konak (Uşak) (TV Dizisi)

2002 - Koçum Benim (TV Dizisi)

2002 - Azad (Ekrem) (TV Dizisi)

2002 - Astériks ve Oburiks: Görevimiz... (Temelyus Seslendirme) (Sinema Filmi)

2000 - Vizontele (Mela Hüseyin) (Sinema Filmi)

2000 - Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (Suat) (Sinema Filmi)

1999 - Asteriks ve Obeliks: Sezar'a K... (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1998 - Gemide (Kaptan İdris) (Sinema Filmi)

1998 - Bana Old and Wise'ı Çal (Oğuz)(Kısa Film)

1995 - Sokaktaki Adam (Sinema Filmi)

1993 - Yalancı (Hulusi)(TV Filmi)

1992 – 2002 - Mahallenin Muhtarları (Temel) (TV Dizisi)

1989 - Gençler (Kapıcı) (TV Dizisi)

1986 - Davacı (Seyyar Satıcı) (Sinema Filmi)

Nebahat Çehre Kimdir?

Henüz 15 yaşındayken Türkiye Güzeli seçilmiş olan Türk fotomodel, ses sanatçısı, manken, sinema ve dizi oyuncusu. 1960’lı yılların en tanınmış sanatçılarından birisi olan Çehre, sanat dünyasına uzun bir süre ara vermesinin ardından 2000’li yıllarda tekrar beyaz perdeye dönmüş, Haziran Gecesi, Aşkı Memnu, Muhteşem Yüzyıl gibi pek çok önemli televizyon dizisinde rol alarak yeni nesile de kendisini sevdirmeyi başarmıştır.

Nebahat Çehre, 15 Mart 1945 tarihinde, Samsun’da dünyaya geldi. Annesi Müzeyyen Çehre, babası İzzet Çehre'dir. 5 yaşındayken Samsun’dan İstanbul’a geldi. Anne tarafı koyu Laz, baba tarafı ise Gürcü. Dört kardeşin, tek kızıdır. Henüz 15 yaşındayken Türkiye Güzeli seçilen Çehre, bu ünvanla beraber gelen ünü iyi değerlendirerek kısa sürede fotomodellik ve mankenlik dünyasının en aranan isimlerinden birisi haline gelmeyi başardı.

1961 tarihli sinema filmi Yaban Gülüm ile ilk beyazperde deneyimini yaşayan Çehre, 1962 yılında Meçhule Gidenler ve Acı Hayat, 1963 yılında İki Vatanlı Kadın ve 1964 yılında Kamalı Zeybek’in de aralarında olduğu pek çok sinema filminde rol aldı. Kamalı Zeybek filminin çekimlerinde Yılmaz Güney ile tanışan ve kısa zamanda Güney’in cazibesine kapılan Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney ile dünya evine girdi. 24 Nisan 1968 tarihinde boşandılar.

1976 yılında ikinci evliliğini Eski Galatasaraylı milli basketbolcu Yavuz Demir ile yaptı. Bu evliliği de uzun sürmedi. 1979 yılında boşandı.

1970’li yılların başına kadar çok sayıda filmde rol almasına karşın, seks filmleri furyası ile beraber sinemadan uzaklaşan Çehre, bu dönemde şarkıcı olarak sahnelerde boy gösterdi. Bu dönemde bir Sezen Aksu bestesi olan Büklüm Büklüm ile hayranlarının büyük beğenisini kazanan Çehre, ikinci eşinden ayrılmasının ardından oyunculuğa dönerek ağırlıklı olarak sinema dizilerinde rol aldı.

2000’li yıllarla beraber tekrar büyük bir popülerlik kazanan Çehre, Haziran Gecesi, Candan Öte, Aşk-ı Memnu gibi dizilerle genç neslin de kalbinde büyük bir yer kazandı.

Nebahat Çehre, 2012 - 2014 yılları arasında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı tarihi dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın validesi ve Valide Sultan Ayşe Hafsa Sultan karakterini canlandırmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

Filmleri ve Dizileri

1961 - Yaban Gülüm(sinema)

1962 - Memnu Meyva(sinema)

1962 - Meçhule Gidenler(sinema)

1962 - Gümüş Gerdanlık

1962 - Aşk Bekliyor

1962 - Acı Hayat

1962 - Kanun Kanundur

1962 - Esir Kuş

1962 - Sevimli Serseri

1963 - İki Vatanlı Kadın

1963 - Çiçeksiz Bahçe

1963 - Barut Fıçısı

1963 - Bize de mi Numara

1964 - Avanta Kemal

1964 - İki Sene Mektep Tatili

1964 - Güzeller Kumsalı

1964 - Çöpçatanlar Kampı

1964 - Dev Adam

1964 - Kral Arkadaşım

1964 - Affetmeyen Kadın

1964 - Kamalı Zeybek

1964 - Lekeli Aşk

1964 - Dağ Başını Duman Almış

1965 - Dağların Oğlu

1965 - Silaha Yeminliydim

1965 - Şoförün Kızı

1965 - Kardeş Belası

1965 - Melek Yüzlü Caniler

1965 - Silahların Sesi

1965 - Pişkin Delikanlı

1965 - İçimizdeki Boşluk

1965 - Dokuz Canlı Adam

1966 - Kırık Hayatlar

1966 - Aslanların Dönüşü

1966 - Aslanların Dönüşü

1966 - Yalnız Adam

1966 - İntikam Fırtınası

1966 - Büyük İntikam

1966 - Dövüşmek Şart Oldu

1966 - Eşrefpaşalı

1966 - Kibar Haydut

1966 - At Avrat Silah

1966 - Yedi Dağın Aslanı

1967 - Felaket Kuşu

1967 - Balatlı Arif

1967 - Eşkiya Celladı

1967 - Çirkin Kral Affetmez

1968 - Pire Nuri

1968 - Hacı Murat Geliyor

1968 - Korkusuz Yabancı

1968 - Parmaksız Salih

1968 - Malkoçoğlu Kara Korsan

1968 - Aşkların En Güzeli

1968 - Kızıl Maske

1968 - Beyoğlu Canavarı

1968 - Toprağın Gelini

1968 - Seyyit Han

1969 - Demir Pençe

1969 - Zorro'nun İntikamı

1969 - Zorro Kamçılı Süvari

1969 - Zorro'nun Kara Kamçısı

1969 - Zorro Dişi Fantoma'ya Karşı

1969 - Yayla Kızı Gül Ayşe

1969 - Talihsiz Gelin

1969 - Sürgünler

1969 - Kirli Yüzlü Melek

1969 - Dikenli Hayat

1969 - Demir Pençe Casuslar Savaşı

1969 - Namluda Üç Kurşun

1969 - Çılgınlar Cehennemi

1969 - Yılan Soyu

1969 - Ringo Vadiler Kaplanı

1969 - Ölüm Şart Oldu

1969 - Nisan Yağmuru

1969 - Namus Fedaisi

1969 - Bir Çirkin Adam

1970 - Fatoş Talihsiz Yavru

1970 - Adsız Cengaver

1970 - Yaşamak İçin Öldüreceksin

1970 - Müthiş Türk

1970 - Günahsız Katiller

1970 - Ecelin Gölgesinde

1970 - Ana Gibi Yar Olmaz

1970 - Kaderin Pençesinde

1971 - Sürgünden Geliyorum

1971 - İntikam Kartalları

1971 - Elmacı Kadın

1972 - Kan Dökmez Remzi

1972 - Alçaklar Cehenneme Gider

1972 - Aynı Yolun Yolcusu

1974 - Beş Tavuk Bir Horoz

1975 - Yarış

1985 - Kahreden Gençlik

1986 - Güneşteki Leke

1987 - Eski Sevdalar Gibi

1988 - Kimlik

1988 - Yaşamak

1992 - Yedikuleli Mihriban

2001 - Yeni Hayat

2002 - Kardelen

2002 - Gülüm

2002 - Zalim

2004-2006 - Haziran Gecesi

2006 - Candan Öte

2006 - Dün Gece Bir Rüya Gördüm

2008-2010 - Aşk-ı Memnu

2011-2014 - Muhteşem Yüzyıl

2013 - A.Ş.K

2014 - Kara Para Aşk

Burak Özçivit Kimdir?

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu.

2003 yılı Best Model of Turkey yarışmaşına katılmış ve “gelecek vadeden” seçilmiştir.

Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Daha sonra mankenliği bırakmış, Uğurkan Erez'in ajansında cast olarak çalışmaktadır.

Daha sonra 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Ardından da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir.

Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 2006 da “Eksi 18” adlı dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. 2008 de Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. Star Tv’de yayınlanan “İhanet “Dizisinde rol aldı.

2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra “Gossip Girl” adlı yabancı diziden den esinlenilen “Küçük Sırlar” adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011'den beri Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırdı.

Burak Özçivit, İngilizce biliyor. Araba kullanmak, spor yapmak ve futbol oynamaktan hoşlanıyor.

2013 - 2014 yılları arasında Yapımcısı Timur Savcı, yönetmeni Çağan Irmak olan ve Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden üçüncü kez uyarlanan "Çalıkuşu" dizisinin başrollerinde Fahriye Evcen, Burak Özçivit ve Begüm Kütük oynadılar.Cengiz Çolak'tan duygu dolu deva mesajı, Pelin Sönmez'e sosyal medyadan ağlatan veda, neler dedi?

23 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren "Aşk Sana Benzer" adlı sinema filminde Burak Özçivit başrolde olarak, Fahriye Evcen, Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

Ekim 2015 ayında Star TV'de gösterilmeye başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'ün oynadığı "Kara Sevda" adlı dizide Zerrin Tekindor, Melisa Aslı Pamuk, Kaan Urgancıoğlu, Burak Sergen, Kürşat Alnıaçık da oynamıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi