Barış Manço'nun Anadolu kaşık havasıyla aynı olan şarkısı mahkemelik

Çocukların sevgilisi, her zaman sevilen usta sanatçı Barış Manço'nun bir döneme damga vuran şarkısı, 'Lambaya Püf De' yayım hakkına sahip olan Müzikotek şirketi ile üyesi olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ni (MSG) şarkı yüzünden karşı karşıya getirdi. 1999 yılında yaşama gözlerini yuman efsane sanatçı Barış Manço’nun, dilimizden düşürmediğimiz şarkısı ‘Lambaya Püf De’ artık mahkemelik.

Barış Manço'nun Anadolu kaşık havasıyla aynı olan şarkısı mahkemelik

Çocukların sevgilisi, her zaman sevilen usta sanatçı Barış Manço'nun bir döneme damga vuran şarkısı, 'Lambaya Püf De' yayım hakkına sahip olan Müzikotek şirketi ile üyesi olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ni (MSG) şarkı yüzünden karşı karşıya getirdi.

MÜZİKOTEK VE MUSİKİ ESERİ SAHİPLERİ GRUBU KARŞI KARŞIYA!

Barış Manço’nun bir döneme damgasını vuran şarkısı ‘Lambaya Püf De’ sanatçının eserlerinin yayım hakkına sahip olan Müzikotek şirketi ile üyesi olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ni (MSG) karşı karşıya getirdi.

ANADOLU KAŞIK HAVASIYLA AYNIYMIŞ

MSG, “Anadolu Kaşık Havası’yla aynı olduğu gerekçesiyle Manço’ya ait bu eseri geçen yıl kayıtlara ‘anonim’ olarak geçti. Anonim olarak kayıtlı olduğu için şarkıdan telif bedeli alamayan Müzikotek,İstanbul Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak, şarkının tekrar Barış Manço adına kaydedilmesini istedi.

Sevilen sanatçı 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy Moda’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama gözlerini yummuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz