Görüş Bildir

Berk Cankat kimdir? Güzel Köylü'den Kösem Sultan Alex'e (İskender) kadar Berk Cankat biyografisi kimdir?

Köylü güzelinde sonra Kösem sultan'da yıldızı parlayan Berk Cankat hakkında bilinmeyenler açıklanacak! Peki Berk Cankat kimdir? Berk Cankat kaç yaşında? Kösem Sultan Alex kimdir? Kösem Sultan Alex karakterini kim canlandırıyor ?

Berk Cankat kimdir? Güzel Köylü'den Kösem Sultan Alex'e (İskender) kadar Berk Cankat biyografisi kimdir?

Köylü güzelinde sonra Kösem sultan'da yıldızı parlayan Berk Cankat hakkında bilinmeyenler açıklanacak! Peki Berk Cankat kimdir? Berk Cankat kaç yaşında? Kösem Sultan Alex kimdir?

Berk Cankat, 9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara'da doğmuştur.[1] Mimar olan ve müteahhitlik yapan babasının mesleği sebebiyleAnkara, Eskişehir ve Hatay gibi şehirlerde çocukluğu geçti. Bu sebeple İlkokul'u Hatay'da, Ortaokul ve Lise'yi ise Ankara'da okudu. Ortaokul ve Lise döneminde okul tiyatrosunda yer aldı. Amatör olarak ilk tiyatro deneyimini de, 1999 senesinde Haldun Taner'in yazdığı "Ay Işığında Samata" oyununda aldığı rol ile kazandı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Bilkent Üniversitesi - Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi - Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun oldu(2002-2007). Üniversite yıllarında hiç oyunculukla ilgilenmedi. Üniversiteden mezun olduktan sonra çok yakın arkadaşı ile birlikte grafiker mesleğini yapmak için İstanbul’a geldi.[2] ...

-Habertürk'e verdiyi röportaj'dan küçük bir kısım: (Not: Bu röportaj Güzel Köylü dizisinde oynadığı zamanlarda)

“ İçine kapanık bir insan mısın?

-Biraz öyle… Zaten şu an konuşuyor olmamızın nedeni de bu.

O ne demek?

-Drama derslerine bu yüzden başladım.

Terapi gibi mi yani? Kendini açmak için mi?

-Evet, tiyatro benim en büyük terapim oldu. Girişken biri değildim hiçbir zaman. İnsanlar beni hep “soğuk” diye nitelendirirlerdi. Mizacım böyleydi. Kırılgan, hassas, çok düşünen bir insanımdır. Sevdiğim biri beni çok üzebilir ve ben insanları üzmemeye çok özen gösteririm. Bazen çok istediğim halde geride durmak zorunda kalırım ama böyleyim.

Seni bu kararı almaya iten neydi?

-Bire bir ilişkilerdeki her mesele. Önceden seninle oturup böyle konuşuyor olsam, kasılırdım. Yaş ilerledikçe, ilişkilerinde daha başarılı olmak istiyor insan. İletişimimi güçlendirmek zorunda olduğumu hissediyordum. Bir zaman sonra bardak doldu, “Nereye kadar böyle olacak!” dedim. Terapi yerine tiyatroyu seçtim.

...İstanbul'a geldikten sonra oyuncu olmaya karar verdi. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde oyunculuk eğitimi aldı ve artık profesyonel olarak tiyatro hayatına başladı. 2011 yılındaAnton Chekhov'un yazdığı "Martı" ve Dejan Dukovski'nin yazdığı "Barut Fıçısı" oyunlarında, 2012 yılında ise Muzaffer İzgü'nün yazmış olduğu "Merhaba Efendim" adlı tiyatro oyununda rol aldı.

İlk, Televizyon işi tecrübesini ise FOX TV ekranlarında yayınlanan Sana Bir Sır Vereceğim dizisi ile kazandı. Bu dizide fantastik güçlere sahip olan ve bakışlarıyla zihinleri kontrol eden "Savaş" karakterini canlandırdı.  Bu dizi ile birlikte adını duyurduktan sonra Medcezir dizisi'ne konuk oyuncu olarak katıldı ve dizide "Cem" karakterine hayat verdi. Ekranlara iyice ısınan oyuncu 2014 yaz sezonunda Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Güzel Köylü dizisinde "Cemal" karakterini canlandırdı. Dizide Berk Cankat ,Gizem Karaca ve Mehmet Ali Nuroğlu ile birlikde başrolleri payla?tı. Ancak bu dizi, 17 Haziran 2015 tarihinde sona erdi. Şimdilerde ise, Kasım 2015 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan Tims Productions'un yeni i?i olan "Muhteşem Yüzyıl-Kösem" dizisinde Yeniçeri acemisi olan "İskender(Alex)" karakterini canlandırmaktadır. Berk Cankat Ocak 2016 tarihinde ELLE dergisi tarafından düzenlenen ELLE Style Awards 2015 -"Yılın Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görülmüştür.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir