Bizans Oyunlarının Kralı Murat Dalkılıç'a şok haber, Murat Dalkılıç neden mahkemelik oldu?

Son zamanların efsane oyuncusu ve kısa süre önce Merve Boluğur’la evlenen Murat Dalkılıç, eski ev sahibinin kira sözleşmesinde belirtilen süre dolmadan evi boşalttığı için 4 aylık kira bedeli olan 20 bin doları istedi. Gani Müjde’nin seri filmi Bizans Oyunları’nın karizmatik oyuncusunun başı beladan kurtulmuyor.

Bizans Oyunlarının Kralı Murat Dalkılıç'a şok haber, Murat Dalkılıç neden mahkemelik oldu?

Son zamanların efsane oyuncusu ve kısa süre önce Merve Boluğur’la evlenen Murat Dalkılıç, eski ev sahibinin kira sözleşmesinde belirtilen süre dolmadan evi boşalttığı için 4 aylık kira bedeli olan 20 bin doları istedi. Gani Müjde’nin seri filmi Bizans Oyunları’nın karizmatik oyuncusunun başı beladan kurtulmuyor.

Akşam’ın haberine göre: Güzeller güzeli oyuncu Merve Boluğur ile evlendikten sonra Beykoz Acarkent’teki evinden taşınarak aynı sitedeki başka bir eve geçen Murat Dalkılıç’ı eski ev sahibi mahkemeye verdi. Eski ev sahibi Zeynep Gülsüm Bingöllü, Dalkılıç’tan kış döneminin ortasında, kira sözleşmesinde belirtilen süre dolmadan evi boşalttığı için 4 aylık kira bedeli olan 20 bin doları istedi. Ve icra takibi başlattı. Çift taşınma nedenini Merve Boluğur’un ‘Bu evde bir sıkıntı var’ diyerek, kendini huzursuz hissetmesi olarak göstermişti. İcra takibine itiraz eden Dalkılıç ise ‘evin oturuma kullanışlı olmadığını’ iddia etti.

MerveBoluğur Kimdir?

Murat Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Babası Mehmet Sedat Dalkılıç, annesi Hanife Kural'dır. İlk ve orta öğretimini Kuşadası'nda tamamladı. O dönemde basketbolcu olmaya karar verdi. Bir yandan da müzik, resim ve basketbolun dışındaki diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapıyordu. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurdu ve grubun solistliğini üstlendi.

17 yaşında Kuşadası'nda daha lisedeyken profesyonel basketbolcu oldu. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar verdi. ilk olarak cafe barlarda gitar çalarak başlayan müzik kariyerine başladı.

2008 yılında ilk albümü “Kasaba”yı çıkardı. İlk olarak 2008 yılında Murat Boz ile düet yaptığı Kasaba şarkısıyla çıkışını gerçekleştirmiştir. Şarkı pek çok listede 1 numaraya yükselmiştir.

Piyano eğitimi de alan Murat Dalkılıç, İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünden 2012 yılında mezun oldu. Ardından 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema – Televizyon bölümünde master eğitimi almaya başladı.

Uganda’da inşaatı gerçekleştirilecek; içeriğinde okul, hastane, aşevi ve meslek okulu olacak yapı için, Kimse yok mu? derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan hayır kampanyası çerçevesinde, “İnsanlık Ölmedi” isimli Samanyolu Haber TV’de Ağustos 2011′de yayınlanan programda sanatçı telefonla yardım toplamıştır. Gece boyu süren; Kayahan, Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Vatan Şaşmaz, Tolgahan Sayışman ve Erhan Ufak vd. ünlülerle beraber Dalkılıç’ın da telefonla hayırseverlerle görüştüğü kampanyada yardım toplanmıştır.

Murat Dalkılıç 20 Eylül 2014 tarihinde başlayan, yapımcılığını Tükenmezkalem Film’in üstlendiği, senaryosu Gani Müjde’ye ait ve yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun yaptığı "Sil Baştan" adlı dizide, Emre Kınay, Sergen Yalçın, Dilara Gönder, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan, Önder Açıkbaş, Tuna Orhan ve Çiçek Dilligil ile birlikte oynadı.

Murat Dalkılıç, 24 Ağustos 2015 tarihinde Merve Boluğur ile evlendi.

Ödülleri

2009 - Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı

2009 - Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı

2009 - Boğaziçi Üniversitesi Medya ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı

2010 - Pal Fm Müzik ödülleriEn İyi Canlı Sahne Performansı

2010 - Kral Tv Video Müzik ÖdülleriRadyolarda En Çok Çalınan Sarkı "Kasaba"

Albümleri

2008 - Kasaba

2009 - Pardon

2009 - La Fontaine

2010 - Merhaba

2012 - Bir Güzellik Yap

2014 - Daha Derine

Filmleri ve Dizileri

2015 - Mazlum Kuzey (Konuk oyuncu) (sinema filmi)

2014 - Sil Baştan (Tv Dizisi)

Gani Müjde Kimdir?

Gani Müjde, Kosova göçmeni bir ailenin dördüncü ve son çocuğu olarak 27 Kasım 1959 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Güngören İzzet Ünver Lisesini bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sinema - Televizyon Bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında karikatüre olan ilgisi nedeni ile Gırgır dergisine Oğuz Aral’ın yanına gidip gelirken zamanla dergide çalışmaya başladı. 8 yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalıştı. Laklak adlı dergide bir süre editörlük yaptı.Sonra bir gurup arkadaşı ile birlikte ayrılıp Limon dergisini kurdu. Bu dergide Peynir Gemisi başlığı altında sürekli yazılar yazmaya başladı. Çok tutan iki sinema filmine imza attı; Arabesk ve Kahpe Bizans. İlkine senarist, ikincisine hem senarist hem yönetmen olarak.

Tükenmezkalem adlı bir yazım ve prodüksiyon şirketi kuran Gani Müjde halen NTV de GÜNDEM DIŞI başlığı altında günlük söyleşiler gerçekleştirmekte Aktüel ve Marine Aktüel dergilerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

MinT Prodüksiyon’da Birol Güven’le ortak oldu.

Çalıştığı Kurumlar; Gırgır, Fırt , Laklak , Limon , Nankör, Deli, Politika, Şenola, Günaydın, Güneş, Cumhuriyet, Tomorrow, Aktüel, Sabah, Milliyet.

Gani Müjde, 2001 yılında oyuncu Belma Canciğer ile evlendi. Ece Su ve Arda adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu vardır.

Kitapları

Peynir Gemisi (22.Baskı),

T.Örkiye (14. Baskı),

Ayaküstü ( 9.Baskı),

Beraber ve Solo Kaygılar (9.Baskı),

Ahmak Islatan (6.Baskı),

Aramızda Kalsın (6.Baskı),

Seni sevdiğimi kimseye söyleme , çünkü ben herkese söyledim (8.Baskı),

Üç yanlış bir doğruyu götürür (4. Baskı),

İsim, şehir, hayvan, bitki (2.Baskı),

Kahpe Bizans (Senaryo Kitabı),

Ya benimsin ya toprağın ya da arasını bulalım (2.Baskı),

Bendeki Kulak Van Gogh’ta yok.

Yazdığı ve katkıda bulunduğu veya Tükenmezkalem tarafından yapımı gerçekleştirilen televizyon programları

Uğur Yücel Aile Planlaması skeçleri. (Aile Planlaması Vakfı),

Biraz Düş Biraz Gülüş.(TRT),

Eğrisiyle Doğrusuyla.(TRT),

Bir Başka Gece (TRT),

Şamata (Show TV),

Bir yaz gecesi rüyası (TRT),

Eller yukarı (İnterstar),

Turgutlu Sultanlığı (Çizgi Film-Show TV),

Laf Lafı Açıyor (Show TV-Kanal D),

Kaygısızlar (Kanal D- İnterstar - Kanal 6),

İnce İnce Yasemince (Kanal D - İnterstar),

Baskül Ailesi (İnterstar - Kanal D),

Şafak Vakti (Kanal D),

Akasya Pasajı (Kanal D),

Dostlar Pasajı (TRT),

Ruhsar (Kanal D),

Şans Direksiyonu (Kanal D),

Ayrılsak ta beraberiz (TRT),

Vay Anam Vay (Kanal D),

Dikkat Bebek Var (TRT),

Zor Baba (TGRT),

Ceyhun Yılmaz Show (ATV),

Kibar Ana (Kanal D - Star),

Yarım Elma (Kanal D),

İki Arada (Kanal D),

Hayat Bilgisi,

Davetsiz Misafir,

Yahşi Cazibe,

Pis Yedili,

Harem,

Deli Saraylı,

Selena,

Gönül,

Deli Saraylı

Bayanlar Baylar (Kanal D)

Yazdığı veya katkıda bulunduğu sahne gösterileri:

Uğur Yücel - Müjde Ar Show;

Uğur Yücel - Sezen Aksu Show;

Müzikomedi (Nükhet Duru - Demet Akbağ - Rasim Öztekin);

Mega Show;

Ve Cem Özer ve...;

Beyaz stand-up

Yazdığı Tiyatro Oyunları

Burası T.Ö.rkiye (Ercan Yazgan - Cihat Tamer),

2071 Türkiye (Demet Akbağ - Rasim Öztekin - Cenk Koray)

Sinema filmleri

1988 - Arabesk (Senaryo)

1999 - Kahpe Bizans (Senaryo ve Yönetmen)

2007 - Osmanlı Cumhuriyeti (Senaryo ve Yönetmen)

2013 - Babam Sınıfta Kaldı

Merve Boluğur Kimdir?

Fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da canlandırdığı Ayşegül karakteri ile ünlenen, bu dizinin ardından Aşk Yeniden ve Kül ve Ateş adlı dizilerde rol alarak oyunculuk deneyimini arttıran Türk dizi, sinema ve reklam oyuncusu. Boluğur halen Gossip Girl adlı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlar’da Ayşegül karakterini canlandırmaktadır.

Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro Bölümü’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldı.

2006-2007 yılları arasında, Feride Kaytan’ın yönettiği fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da Ayşegül adlı başrol karakterini canlandıran Boluğur, aynı yıl Keloğlan Kara Prense Karşı adlı sinema filminde Birgül karakterini canlandırarak beyazperdeye ilk adımını attı.

2007 yılına fantastil korku filmi Gomeda ile başlayan Boluğur, Acemi Cadı’nın sona ermesinin ardından Türkan Şoray ve Cihan Ünal’ın başrollerinde yer aldığı Aşk Yeniden adlı T.V. dizisinin kadrosuna girdi. Genç oyuncu bundan bir yıl sonra ise Cem Görgeç tarafından yazılıp yönetilen Hoşçakal Güzin adlı T.V. filminde rol aldı.

Aşk Yeniden’in sona ermesinin ardından Kül ve Ateş adlı T.V. dizisinde rol alan Boluğur, halen Gossip Girl adlı yabancı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlar’da Ayşegül karakterini canlandırdı.

2012 yılında Rexona reklamında oynadı. 2014 yılında Maybelline NewYork'un ilk Türk marka yüzü oldu.

Merve Boluğur, 24 Ağustos 2015 tarihinde Murat Dalkılıç ile evlendi.

Filmleri ve Dizileri

2006 - 2007 - Acemi Cadı

2006 - Keloğlan Karaprense Karşı (Sinema filmi)

2007 - Gomeda (Sinema filmi)

2007 - Aşk Yeniden

2008 - Hoşçakal Güzin (Sinema filmi)

2009 - Kül ve Ateş

2010 - Küçük Sırlar (Ayşegül Yalçın)

2011-2013 - Kuzey Güney (Zeynep Çiçek)

2013-2014 - Muhteşem Yüzyıl (Nurbanu Sultan)

Türkan Şoray Kimdir?

Oyuncu. 60'lı yılların başında start alan sinema kariyeri boyunca sayısız filmde rol alan Şoray, "Sultan" lakabıyla anılmaktadır. Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel ve büyük oyuncularından biri olan aktris, kariyeri boyunca hep zirvede kalmayı başarmıştır. Dramadan komediye farklı türlerdeki rolleri başarıyla canlandıran aktris, güzel, kırılgan, utangaç ama ulaşılmaz bir kadın profili çizmiş, bu özellikleri dolayısıyla da halkın sevgilisi olmuştur.

28 Haziran 1945'de devlet demir yollarında memur olan Halit Şoray ve ev hanımı Meliha Şoray'ın kızı olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Ekonomik açıdan sıkıntılar yaşayan bir ailesi olan Şoray, öğrenimine Rami Taş okulunda başladı. Sürekli olarak mahalle değiştirdiklerinden, farklı okullara devam etmek zorunda kalan Şoray, ilköğrenimini 1956’da Feriköy İlkokulu'nda tamamladı.

Şoray’ın babası bir süre sonra işini bırakıp polis memuru oldu, annesi ise bir lastik fabrikasında çalışmaya başladı. Zorlu yaşam koşulları sebebiyle Şoray, küçük yaşta evin işleriyle ilgilenmek zorunda kalmıştı. 1954’te kız kardeşi Nazan Şoray dünyaya geldikten sonra anne babası arasındaki geçimsizlik üst noktalara ulaşmıştı ve çift boşanma kararı aldı. Kız kardeşiyle birlikte annesinde kalan Şoray, liseye devam ediyordu. Boşanma sonrası Karagümrük'teki Sarmaşık Sokak’a taşınan aileyi yine zorlu günler bekliyordu. Ancak Şoray'ın ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la taşınması hayatının dönüm noktalarından biri olacaktı. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray'ı o dönem Nisan Haper’in asistanı olan Türker İnanoğlu keşfedecekti. Köyde Bir Kız Sevdim filmindeki rol için önceden Emel Yıldız'la anlaşılmasına rağmen Şoray'a şans verildi. Annesi Meliha Şoray kızının aktris olmasını istemediği halde maddi sıkıntıları yüzünden çalışmasına onay vermişti. İlk filmi için kamera önüne geçen Şoray'ı sinemada uzun soluklu bir kariyer dönemi bekliyordu.

O dönemde henüz 15 yaşında olan ve Şadi Çadırcı ile nişanlı olan Şoray, ilk filminden sonra yeni teklifler almaya başlamıştı. Bir süre sonra Çadırcı'dan ayrılıp İnanoğlu ile nişanlanan oyuncu, Aşk Rüzgarı ve Utanmaz Adam filmlerinden sonra basının da dikkatini çekmeye başladı ve dönemin ün yapmış haftalık popüler dergilerinden “Sinema" için kapak kızı seçildi. Şoray'ın 15 Mart 1961'de basılan dergiyle artık yüzü tanınmaya başlamıştı. Sinema dergisinin ardından Artist, Büyük Gazete ve Ses gibi yayınlarda da görüldü.

Eylül 1962’de bir film setinde tanıştığı Rüçhan Adlı’nın Şoray’ın hayatında önemli bir rolü olacaktı. Zira baba sevgisini kendisinden 23 yaş büyük olan Adlı'da bulan Şoray, bu ilişkisini yirmi yıl gibi uzun bir süre sürdürecekti. Rüçhan Adlı'nın evli olması nedeniyle magazin basınında haklarında birçok şey yazılıp çizilen çift, tüm olumsuzluklara rağmen birlikte olmayı seçmişlerdi. Şoray’ın Sultan olarak anılmasında ve "Şoray Kanunları" olarak nitelendirilen kurallarının oluşmasında Rüçhan Adlı'nın büyük rolü vardı. Zira Adlı, Şoray'ın her filmde rol almasını istemiyor, dekolte giymesine, filmlerdeki ağır çalışma koşullarına ve öpüşmesine karşı çıkıyordu. Adlı, oyuncuya bazı kısıtlamalar getiriyordu ve ona "Sultanım" diye hitap ediyordu. Bu hitap biçimi daha sonra dönemin ünlü yayınlarında haber oldu ve Şoray, "Sultan" lakabıyla anılmaya başladı.

Şoray “Otobüs Yolcuları”ndan sonra, aktris olarak kendini iyice yetiştirmiş olduğu görülen Acı Hayat'ta rol aldı. Sinema yazarları tarafından “Yılın filmi” seçilen Acı Hayat, Şoray'a 1964’te I. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. Şoray, filmografisi için oldukça önemli olan bu filmdeki rolüyle sinema eleştirmenleri ve senaristlerden büyük övgüler aldı.

Şoray sayesinde ailesinin maddi durumu da düzelmiş, üst üste çektiği filmlerle oyunculukta kendine sağlam bir yer edinmeye başlamıştı. Dönemin ünlü yapımcıları ve film şirketi sahipleri Murat Köseoğlu (Aca Film), Osman Seden (Kemal Film), Nevzat Pesen (Pesen film) Şoray'ı filmlerinde oynatabilmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Oyuncu 60'lı yıllara çok kısa sürede damgasını vurmuş, 1965'te Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın'la birlikte Türk sinemasının en iyi dört kadın oyuncusundan biri olmuştu. Aynı yıl rol aldığı “Sürtük” adlı film, Türk sinema tarihi açısından önemliydi, zira inanılmaz bir seyirci rakamına ulaşmış, Şoray’ı büyük bir yıldız yapmış ve gazino filmleri dönemini başlatmıştı.

Ancak 1966'dan sonra yapımcıların para makinesi olarak gördüğü Şoray, ardı ardına benzer konulu filmler çekmeye başlamıştı ve sinemalarda sadece Şoray filmleri gösteriliyordu. Bu durum oyuncunun filmlerine gösterilen ilgiden kaynaklanıyordu ancak sinema izleyicisinde bir süre sonra bıkkınlık yaratmaya başlamıştı.

70’lerin başında yine zirvede görünen Şoray, 1972 yılıyla birlikte mesleki yaşamında yeni bir döneme başladı. Zira film sayısını ciddi anlamda azaltma kararı almıştı. Aynı yıl çektiği Cemo ve Dönüş filmleriyle başarı kazanan Şoray için Dönüş filmi ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü oyuncunun ilk yönetmenlik deneyimiydi. Tepkilerle karşılaşsa da o dönemde hapiste olan Yılmaz Güney'den rejisörlüğü için kutlama mesajı alan Şoray'ın kendine güveni arttı. Film yılın en büyük hâsılat getiren yapımı olmasının dışında 1973 yılında “Moskova Film Festivali”nde özel bir ödül aldı. İkinci yönetmenlik denemesi olan Azapta için 1973'te kamera arkasına geçen Şoray, ilki kadar başarılı olamadı.

70’li yıllarda ortaya çıkan porno film furyasının yanında muhtıra nedeniyle de Şoray, bu süreç içinde çok az yapımda yer aldı. Bunlardan biri de Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinde büyük ses getiren ve başrollerini Kadir İnanır’la birlikte paylaştıkları Selvi Boylum Al Yazmalım’dı.

80’ler, Şoray’ın hem özel hayatında hem de sinema kariyerinde önemli değişikliklerin gerçekleştiği yıllar oldu. Zira oyuncu, 1983’te Rüçhan Adlı’yla 20 yıl süren ilişkisini sona erdirdikten sonra, Şoray kanunlarının pek hükmü kalmamıştı. Kendisi gibi oyuncu olan Cihan Ünal’la yine 1983’te dünya evine giren Şoray’ın 1 yıl sonra annesi hayata gözlerini yumdu. 1985 yılında kızı Yağmur Ünal dünyaya geldikten sonra Şoray film çalışmalarına bir süre ara verdi ve 1987’de Hayallerim Aşkım ve Sen’de başrolde oynadı. Aynı yıl Ünal’dan boşanan Şoray, Rumuz Goncagül, Gramofon Avrat, Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu gibi başarılı filmlerde rol aldı. 1993’te Aziz Nesin’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan Tatlı Betüş isimli TV dizisinde kamera önüne geçtikten sonra ona Altın Portakal’da ikinci kez en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıracak olan Bir Aşk Uğruna 1994’te vizyondaydı. Aynı yıl babasını bir yıl sonra da büyük aşkı Rüçhan Adlı’yı kaybeden Sultan, Yerçekimli Aşklar, Nihavend Mucize gibi yapımlardan sonra, Türk televizyon tarihinde çok önemli bir yere sahip olan İkinci Bahar’da Hanım rolünü canlandırdı. 2001’de TV izleyicisiyle Haluk Bilginer’le başrolleri paylaştıkları Tatlı Hayat ile yeniden buluşan Şoray, 1997’den sonra ilk kez uzun bir metrajlı bir filmle kamera önüne geçecekti: Gönderilmemiş Mektuplar.

Şoray, Mürüvvetsiz Mürüvvet ve Cemile isimli TV dizilerinden sonra 2006’da Uğur Yücel’in yönetmenliğini yaptığı “Hayatımın Kadınısın” isimli filmle izleyiciyle buluşmuştur.

Haziran 2015 ayında Muğla’nın Menteşe ilçesinde çekimlerine başladıkları, senaryosunu Onur Ünlü'nün yazdığı ve Yağmur Ünal’ın yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" adlı filmin yönetmenliğini annesi Türkan Şoray yapacak. Yağmur Ünal, ayrıca bir hayat kadınını canlandıracağı bu filmde ilk defa oyunculuk da yapacak. Filmin oyuncuları ise Sevda Erginci, Doğa Konakoğlu, Eşref Kolçak, Tanem Sivar, Fırat Tanış, Kaan Urgancıoğlu, Suna Selen, Elif Atakan, Mustafa Uğurlu, Ekin Türkmen, Pınar Göktaş, Sercan Badur, Mehtap Bayri gibi oyuncular olmuştur.

Uğur Yücel Kimdir?

Türkiye'de her kesimden insanın zevkle izlediği bir oyuncu olan Uğur Yücel, kabarelerle başladığı oyunculuk hayatına sinemada devam etmiş ve sadece oyunculukla sınırlı kalmayarak yönetmenlik ve senaristlik dallarında da birçok ödüle layık görülmüştir.

Uğur Yücel, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen van'lıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğrenim gördü. 1977 yılında konservatuvardayken tek kişilik oyunlara ve stand up gösterilerine başladı. 1975 ile 1984 yılları arasında Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholünde çeşitli oyunlar oynadı. Yer aldığı kabareler ve müzikallerde Müjde Ar ve Sezen Aksu gibi sanatçılarla çalıştı.

1984 yılında ilk kez "Fahriye Abla" adlı film ile sinemada oyunculuğa başladı. Ardından 1986 yılında "Teyzem" ve "Milyarder", 1987 yılında ise başrolünde Şener Şen'in oynadığı "Selamsız Bandosu" adlı filmde yer aldı. Sinemada çıkış yapması yine başrolünü Şener Şen ile paylaştığı 1987 yapımı "Muhsin Bey" ile oldu. Hemen arkasından 1988 yılında Ertem Eğilmez'in son filmi olan "Arabesk"de Müjde Ar, Şener Şen ve Necati Bilgiç ile birlikte rol aldı.

1994 yılında televizyon dünyasına girdi. Birçok dizi ve tv skeçlerinde rol alan oyuncu ilk kez "Aziz Ahmet" adlı televiyon dizisiyle yapımcılık, senaristlik ve oyunculuk yaptı. Sinemada oyunculuğa 1996 yılına kadar ara veren Yücel, bu dönem kendi filmlerini çekmek için hazırlıklarda bulundu.

1996 yılında "Eşkiya" adlı film ile sinemaya dönüş yaptı. 1996 yılında senaryosunu Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği “Eşkıya” adlı filmde Şener Şen ile başrolde oynarken Uğur Yücel Cumali karakterini canlandırdı. Kamran Usluer, Sermin Hürmeriç, Yeşim Salkım, Kemal İnci, Özkan Uğur gibi oyuncularla birlikte oynadı.

Ardından 2000 yılında Kemal Sunal'ın ölümü üzerine "Balalayka" adlı filmde yer aldı.

Uğur Yücel, 1998 yılında "İkinci Bahar" adlı televizyon dizisinin ilk 8 bölümünü çekerek televizyon dünyasında çalışmaya devam etti. Ardından TRT'de yayınlanan "Karanlıkta Koşanlar" adlı televizyon dizisinde yönetmen, senarist ve oyuncu olarak yer aldı.

2003 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan "Yazı Tura"da yapımcıi yönetmen ve senarist olarak karşımıza çıktı. Yapımcılığa aynı yıl "Alacakaranlık" adlı dizi ile devam etti. Aynı zamanda bu dizide oyuncu olarak da yer aldı. 2005 yılında "Hırsız Polis" adlı dizide canlandırdığı karakter ile büyük beğeni kazanan oyuncu ertesi yıl "Hayatımın Kadınısın" ve "Ramon" adlı filmlerde yönetmen olarak karşımıza çıktı.

Yönetmenlik, yapımcılık, senaristlik ve oyunculuk dışında 1998 yılında çekilen "Laleli'de Bir Azize" ve "Gemide" adlı filmlerde müzik yapımcılığı da yaptı.

Oyuncu Derya Alabora ile 1983 yılından bu yana evli olan Uğur Yücel'in bu evlilikten bir de Can yücel (2)(d.1985) isimli oğlu bulunmakta.

2008 - 2010 yılları arasında yayınlanmış olan Canım Ailem adlı TV dizisinde Ozan Güven, Şebnem Bozoklu, Funda Eryiğit, Ezgi Mola, İlker Aksum ile birlikte başrol oynadı.

2009 yılında kendi yönettiği Ejder Kapanı adlı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile birlikte başrolü paylaştı.

2015 yılında yönetmenliğini Uğur Yücel’in oğlu Can yücel (2)’in yaptığı “Yaktın Beni” adlı sinema filminde Sarp Apak, Sinem Kobal, Uğur Yücel, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sezai Aydın, Ozan Özcan, Bülent Şakrak ile birlikte oynadı.

Ödülleri

24. Antalya Film Şenliği 1987, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Muhsin Bey)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Yönetmen (Yazı Tura)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Senaryo (Yazı Tura)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Film (Yazı Tura)

16. Ankara Film Festivali 2005, Mahmut t ali Öngören Özel Ödülü (Yazı Tura)

Nümberg Türkiye/Almanya Film Festivali 2005, En iyi Film (Yazı Tura)

54. Mannheim Uluslararası Film Festivali, 2005 Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Ödülü (Yazı Tura)

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

2013 - Soğuk (Sinema Filmi)

2013 - Benim Dünyam (Sinema Filmi)

2009 - Ejder Kapanı (Sinema Filmi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Sinema Filmi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (TV Dizisi)

1998 - İkinci Bahar (TV Dizisi)

Senaryo

2013 - Soğuk (Sinema Filmi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Sinema Filmi)

2003 - Yazı Tura (Sinema Filmi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (TV Dizisi)

1994 - Aziz Ahmet (TV Dizisi)

Yapımcı

2008 - Kolay Gelsin (Yapım Yönetmeni) (TV Dizisi)

2003 - Yazı Tura (Sinema Filmi)

2003 - Alacakaranlık (TV Dizisi)

1996 - Eşkıya (Ortak Yapımcı) (Sinema Filmi)

Oyuncu

2015 - Yaktın Beni (Macit) (Sinema Filmi)

2015 - Kötü Kedi Şerafettin (Şerafettin (ses) (Sinema Filmi)

2013 - Yahşi Çin (Sinema Filmi)

2013 - Benim Dünyam (Mahir Hoca) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Aramızda Kalsın (Bahattin) (TV Dizisi)

2011 - Aşk ve Ceza 2. Sezon (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2009 - Ejder Kapanı (Abbas) (Sinema Filmi)

2009 - Aşka Ruhunu Kat (Sinema Filmi)

2008 - New York, I Love You (Sinema Filmi)

2008 - Kolay Gelsin (Yönetmen) (TV Dizisi)

2008 - 2010 - Canım Ailem (Samim Altın) (TV Dizisi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Tophaneli Tayfur) (Sinema Filmi)

2005 - 2006 - Hırsız Polis (Aksak-Arsen) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Başkomiser Nevzat) (TV Dizisi)

2000 - Balalayka (Necati) (Sinema Filmi)

1996 - Eşkıya (Cumali) (Sinema Filmi)

1994 - Aziz Ahmet (Selami) (TV Dizisi)

1988 - Arabesk (Ekrem) (Sinema Filmi)

1987 - Selamsız Bandosu (Musa) (Sinema Filmi)

1987 - Muhsin Bey (Ali Nazik) (Sinema Filmi)

1986 - Teyzem (Basri) (Sinema Filmi)

1986 - Milyarder (Halis Dombili) (Sinema Filmi)

1985 - Aşık Oldum (Sinema Filmi)

1984 - Parkta Bir Sonbahar Günüydü (Ergin) (TV Dizisi)

Müzik

1998 - Laleli'de Bir Azize (Sinema Filmi)

1998 - Gemide (Sinema Filmi)

Kurgu

2003 - Yazı Tura (Kurgu) (Sinema Filmi)

Kaynak: Diyarbakır Söz