Görüş Bildir

Boyu küçük sesi büyük dev minik serçe Sezen Aksu'dan Müzik dünyasına gözyaşları eşliğinde son konserini verdi! Ya hayranları

Minik Serçe lakaplı Sezen Aksu, yıllara damgasını vurmuş şarkı beste ve konserlerine anlaşmalı olduğu işlerini bitirdikten sonra veda edeceğini açıkladı

Boyu küçük sesi büyük dev minik serçe Sezen Aksu'dan Müzik dünyasına gözyaşları eşliğinde son konserini verdi! Ya hayranları

Minik Serçe lakaplı Sezen Aksu, yıllara damgasını vurmuş şarkı beste ve konserlerine anlaşmalı olduğu işlerini bitirdikten sonra veda edeceğini açıkladı

40. yılını konser serisi ile süsleyen Sezen Aksu, dün akşam Volkswagen Arena’da verdiği “Sezen’li Yıllar” konseriyle sevenlerini büyüledi. İlk bölümü Temmuzayında düzenlenen konser serisinin son halkası da 15-16 Ocak tarihlerinde Volkswagen Arena’da gerçekleşti. Aksu konserde tüm dinleyicilerini dünden bugüne 40 yıllık bir yolculuğa çıkardı.

SAHNELERE VEDA EDİYOR

Kişisel hayatlarımıza dokunan aşk şarkılarının yanı sıra Aksu, ülkemizi ve dünyamızı yakından ilgilendiren toplumsal konulardaki şarkılarını seslendirdi. Söz verdiği konserleri yaptıktan sonra sahne hayatına veda edeceğini söyleyen Aksu, sevenlerine gözyaşlarıyla veda etti.

HER PARÇAYA BİR HİKAYE

“Sezenli Yıllar “ konserinde Sezen Aksu, Volkswagen Arena’yı dolduran sevenleri karşısına her parçada ayrı bir hikayeyle çıktı. Her bir hikaye, gösteri, ışık ve sahne şovu izleyicileri bambaşka dönemlere götürdü. Unutulmaz konserin son bölümünde, Devrim Erbil’in İstanbul tablolarının yer aldığı bir video gösterimi de yapıldı. Aksu ayrıca ilk kez hayranlarının önceden kaydettiği videolara sahnesinde yer vererek, onları sahnesine konuk etmiş oldu.

Sezen Aksu kimdir

13 Temmuz 954; Sarayköy,Denizli), Laz kökenliTürk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve yapımcı. Kariyerinde yirmi üç albüm yayınlanan sanatçının 1991 yılında yayınlanan "Gülümse" albümü Türk müzik tarihinde en fazla satan Türkçe albümlerden biri olmuştur. Aksu son olarak 2011'de "Öptüm" adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır. Türk pop müziğinin "Minik Serçe"siolarak bilinen Sezen Aksu 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de lâyık görülmüş ancak bu ödülü geri çevirmiştir

Sezen Aksu, Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde doğdu. Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik'ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır. Pazar, Rizeli olan Lazkökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğretmenidir. Aksu, üç yaşına kadar Denizli'de oturduktan sonra, ailesiyle İzmir'e taşındı.Nihat adındaki kardeşi ile beraber büyüyen Aksu, gençlik yıllarında birçok sanat dalına merak saldı. Bir süre Cengiz Bozkurt'tan resim dersleri aldı. Tiyatro ve dans derslerini de bu süreye sığdırdı. Bu sürede asi kişiliğiyle dikkat çeken Aksu, dansöz olma hayali kurmaya başladı.

Sanatçı, daha sonrasında, bu süreç için "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum" demiştir. Aksu, 1970 yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasında altıncı olurken bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştu. Böylece Nilüfer, Sezen Aksu'dan önce ilk albümünü yayınladı. 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne giren Aksu, 1974'te üç şarkısını bir plak şirketine gönderdi. Aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenen sanatçı, okulundan da ayrıldı.

1974'ün son aylarında plak yapımı için İstanbul'a yerleşti.

Sezen Aksu genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren evlilik yapmıştır. Müzik kariyerinde albüm yayınlamadan önce Ali Engin Aksu ile evlenmiş, "Aksu" soyadını bu evliliğinden almış ancak evliliği kısa sürmüştür. 3 aylık hamileyken 10 Temmuz 1980 tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu 1983 yılında evliliğini sonlandırmıştır. 1993'te gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürmüştür.

Evliliklerinin yanı sıra Uzay Heparı ile yaşadığı kısa aşkıylada bilinen Sezen Aksu 4 evlilik yapmıştır.

Müzik kariyeri 1970 yılında katıldığı Hafta Sonu dergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başladı. 1975 yılında, Sezen Seley adıyla, ilk 45'liği Haydi Şansım'ı çıkardı. Çok az satan bu 45'liği Sezen Aksu adıyla piyasaya çıkardığı ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi. Kendisini uzun süre kırk beşlik plaklar listesinde bir numara yapacak üçüncü 45'liği Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı 1976 yılında çıkardı.

Sanatçı, sonrasında, 1976 yılında ilk sahne çalışmasına başladı. Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne almaya başlayan Aksu, 1977 yılında Allahaısmarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olan "Allahaısmarladık" albümlerini yayımladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir