Görüş Bildir

Hırsızlar Poyraz Karayel'den Burçin Terzioğluna merhamet etmediler, soyup soğana çevirdiler

Kanal D’nin fenomen dizisi Poyraz Karayel’in güzeller güzeli oyuncusu Burçin Terzioğlu dizi setindeyken evindeki kasasından 180 bin TL değerindeki eşyalarını ve para hırsızlar tarafından çalındı. Güzel oyuncu Burçin Terzioğlu setten eve döndüğü sırada karşılaştığı manzara karşısında hayrete düştü.

Hırsızlar Poyraz Karayel'den Burçin Terzioğluna merhamet etmediler, soyup soğana çevirdiler

Kanal D’nin fenomen dizisi Poyraz Karayel’in güzeller güzeli oyuncusu Burçin Terzioğlu dizi setindeyken evindeki kasasından 180 bin TL değerindeki eşyalarını ve para hırsızlar tarafından çalındı. Güzel oyuncu Burçin Terzioğlu setten eve döndüğü sırada karşılaştığı manzara karşısında hayrete düştü.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre ünlü oyuncu Burçin Terzioğlu Arnavutköy’de lüks bir sitede bulunan evine giren hırsızlar kasayı boşaltıp kayıplara karıştı. Karizmatik oyuncu İlker Kaleli ile aynı dizide tanışıp aşk yaşamaya başlayan Burçin Terzioğlu rol aldığı dizinin setinden çıkıp evine geldiğinde karşılaştığı manzarayla şoke oldu.

Arasında iki adet beş taş yüzüğün de olduğu ziynet eşyası ile bir miktar nakit parayı çalan hırsızlar, Burçin Terzioğlu’nu yaklaşık 180 bin TL zarara uğrattılar.

Güzel oyuncu Burçin Terzioğlu, Etiler Karakolu’na giderek hırsızlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Poyraz Karayel

Poyraz Karayel, Limon Film imzalı ve yapımcılığını Hayri Aslan'ın üstlendiği senaryosunu Ethem Özışık ve Ertan Kurtulan'ın yazdığı, yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı'ın yaptığı, başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştıkları televizyon dizisi.

Konusu

Kayınpederi tarafından oğlundan ayrı bırakılan eski bir polisin oğlunu almak için mafyanın içine girmesini anlatan Poyraz Karayel,iftira atılarak meslekten atılan eski bir polistir. Emniyet Amiri'yle yaptığı anlaşma sonucu, oğlunu kayınpederinden almak için mafyanın içine girmeyi kabul eder. Bu arada tanışıp aşık olduğu Ayşegül'ün, yanına girdiği patronu Bahri Umman'ın kızı olduğundan habersizdir. Ardından Ayşegül'ün Bahri'nin kızı olduğunu öğrenir. İlerleyen bölümlerde emniyet amiri Mümtaz ile kayınpederinin kendisine tuzak kurduğunu ve meslekten onun yüzünden atıldığını öğrenir. Mümtaz'a emri veren asıl patronun ise kayınpederi Ünsal olduğu ortaya çıkar. Bu arada Bahri, kızı Ayşegül ve adamı Poyraz'ın beraber olduklarını öğrenir. İşler iyice çığrından çıkar.

İlker Kaleli Kimdir?

İlker Kaleli, 5 Mart 1983 tarihinde Yarı Alman yarı Türk bir anneyle, vanlı bir babanın çocuğu olarak İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Recep Kaleli’dir. 13 yaşındayken anne-babası boşanmıştır. Zor bir çocukluk geçirmiştir. 17 yaşında kendi evine çıkmış. Çocukluğunda müzisyen olmayı istiyordu, ve Nirvana (müzik grubu) ve Kurt Cobain hayranıydı.

16 yaşında Coca Cola reklam filminde oynadı.

İstanbul’da Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi okurken iki sene boyunca Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim aldı. 2006 yılında Mezun olduktan iki sene sonra Londra’ya gitti ve 4 yıl kaldı. Londra’da LAMDA’da (The London Academy Of Music And Dramatic Art) 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı ve 2011 yılında oradan mezun oldu.

Londra’da iken müzikle uğraşmış, DJ’lik yapmış, reklam filmlerinde oynamış. 2012 yılında Türkiye’den gelen teklif üzerine ilk dizisi “son”da oynamaya başladı. Dizinin ana kadrosu Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan'dan oluşmaktadır. Diğer öne çıkan oyuncu kadrosu ise Uğur Polat, Aylin Aslım, Ülkü Duru ve Ahmet Levendoğlu'ndan oluşmaktadır

2012 yılında “Kayıp Şehir” adlı dizide Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun ile beraber oynamıştır.

2013 yılında “Kayıp” adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı.

2014 yılında İlker Kaleli başrolde olarak “Poyraz Karayel” adlı dizide Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Engin Benli, Ali İl ile beraber rol aldı.

2014 yılında “Silsile” adlı sinema filminde Nehir Erdoğan, Serkan Keskin, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin başrolleri paylaştılar.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Silsile (Cenk)(Sinema Filmi)

2014 - Poyraz Karayel (Poyraz Karayel) (TV Dizisi)

2013 - Kayıp (Faik Şaşmaz) (TV Dizisi)

2012 - Kayıp Şehir (İrfan) (TV Dizisi)

2012 - Son (Alper) (TV Dizisi)

Burçin Terzioğlu Kimdir?

Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 2 kardeşi vardır. Çok küçük yaşlardan beri sinemanın içindedir.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi aldı.

Burçin Terzioğlu, daha küçük yaşlarda "Çıplak Vatandaş", "Hasretinle Yaşanmıyor", "Yeniden Doğmak" gibi yapımlarda rol almıştır. Ve daha çocuk sayılacak bir yaşta "Mahallenin Muhtarları" gibi ses getiren bir dizide rol almıştır. Burçin Terzioğlu, "Çiçek Taksi"de "Sinem"i canlandırırdı. "Üzgünüm Leyla", "Güz Gülleri" ve "Sırılsıklam" birçok yapımda rol alan başarılı oyuncu, "Kınalı Kar" adlı yapımda "Pınar" karakterini başarılı bir şekilde canlandıran oyuncu "Kadın İsterse" adlı yapımda da aynı başarıyı tekrarladı.

Burçin Terzioğlu, 2003 yılında "Taştan Kalp"te "Özlem" karakterini canlandıran oyuncu takvimler 2004'ün gösterdiğinde "Aliye" ve "Melekler Adası" gibi iki büyük yapımda rol almayı başardı. "Fırtına" adlı dizinin "Zeynep"i olan başarılı oyuncu "Çemberin Dışında" adlı yapımda ise "Laçin" karakteriyle izleyicinin karşısına geçti.

2013 yılında yazar Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun’un senaryolaştırdığı “Merhamet” adlı dizide başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.

Burçin Terzioğlu, 2014 yılında İlker Kaleli ve Musa Uzunlar ile başrolde olduğu “Poyraz Karayel” adlı dizide rol aldı.

Burçin Terzioğlu, 20 Haziran 2008 tarihinde oyuncu Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014 tarihinde boşandı.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Poyraz Karayel (Ayşegül Umman) (TV Dizisi)

2013 - Merhamet (TV Dizisi)

2013 - Halam Geldi (Anne) (Sinema Filmi)

2009 - 2010 - Ezel (TV Dizisi)

2009 - Ey Aşk Nerdesin (Zeliş) (TV Dizisi)

2007 - Çemberin Dışında (Laçin Sürmen) (TV Dizisi)

2006 - Fırtına (Zeynep) (TV Dizisi)

2004 - Melekler Adası (Ceren) (TV Dizisi) (2004)

2004 - Kadın İsterse (Demet) (TV Dizisi)

2004 - Aliye (Ümit) (TV Dizisi)

2003 - Taştan Kalp (Özlem)(TV Filmi)

2002 - Kınalı Kar (Pınar Beyoğlu) (TV Dizisi)

2002 - Anne Babamla Evlensene (TV Dizisi)

2001 - Oyun (TV Filmi)

2001 - Güz Gülleri (Nuray) (TV Dizisi)

2000 - Üzgünüm Leyla (TV Dizisi)

2000 - Oyun Bitti (Sinema Filmi)

2000 - Mırıl Mırıl Münevver (TV Dizisi)

2000 - Annem ve Ben (TV Filmi)

1999 - 2001 - Yılan Hikayesi (TV Dizisi)

1998 - Sırılsıklam (TV Dizisi)

1997 - Yasemince (TV Dizisi)

1997 - Kır Çiçekleri (Süheyla) (TV Filmi)

1996 - Kızım ve Ben (TV Dizisi)

1996 - Kaldırım Çiçeği (TV Dizisi)

1995 - Çiçek Taksi (Sinem) (TV Dizisi)

1994 - İkimiz De Sevmiştik (Sinema Filmi)

1994 - İki Küçük Yaramaz (Sinema Filmi)

1992 - Mahallenin Muhtarları (Simge ) (TV Dizisi)

1992 - Kavak Ailesi (Fındık Yeğen) (TV Dizisi)

1991 - Menekşe Koyu (Ayşe) (Sinema Filmi)

1990 - Çiçekler Açmak İster (TV Dizisi)

1989 - Fazilet (Sinema Filmi)

1989 - Doktorlar (Billur) (TV Dizisi)

1988 - Izdırap Çocukları (Sinema Filmi)

1987 - Yeniden Doğmak (TV Dizisi)

1987 - Menekşeler Mavidir (Sinema Filmi)

1987 - Hayallerim, Aşkım Ve Sen (Rukiye) (Sinema Filmi)

1987 - Evlat Acısı (Burçin) (Video)

1987 - Baba Yüreği (Aslı) (Sinema Filmi)

1986 - İki Milyarlık Bilet (Gül) (Sinema Filmi)

1986 - Yıkılmışım Ben (Sinema Filmi)

1986 - Perihan Abla (TV Dizisi)

1986 - Kumarbaz (Video)

1986 - Hasretinle Yaşanmıyor (Burçin) (Sinema Filmi)

1985 - Çıplak Vatandaş (İbrahim'in Kızı) (Sinema Filmi)

1985 - Patron Duymasın (Sinema Filmi)

Poyraz Karayel’in Bahri babası Musa Uzunlar Kimdir?

Musa Uzunlar, 22 Nisan 1959 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Aslen Niğde, Kemerhisarlıdır. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı.

Musa Uzunlar, Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Devlet Tiyatroları'nda Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'da yönetmenlik yaptı.

Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır.

Musa Uzunlar, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İstanbul Şube Başkanı'dır.

Başrolünde Necati Şaşmaz’ın olduğu Kurtlar Vadisi Pusu‘da İskender Büyük rolünü canlandırdı.

2010 yılında Vedat Türkali'nin aynı adlı film senaryosundan uyarlanan başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in oynadığı “Fatmagülün Suçu Ne?” adlı dizide Reşat Yaşaran karakterini canlandırmıştır. Diğer rolleri Sumru Yavrucuk, Murat Daltaban, Civan Canova, Serdar Gökhan, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Engin Öztürk, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran gibi oyuncular paylaşmıştır.

2012 yılında “Şubat” dizisinde Alican Yücesoy ve Melisa Sözen ile birlikte başrolde oynadı.

2014 yılında “Poyraz Karayel” adlı dizide İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu ile başrolde oynamıştır.

Tiyatro oyunları

2010 - Ölüleri Gömün : İrwin Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Kara Kaplı : Jean-Claude Carriere - Tiyatro Yüzleşme

2006 - Valizdeki Kayıp Şehir : Zeynep Utku, Gülce Uğurlu - Stüdyo Drama

2004 - Ful Yaprakları : Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2003 - Yaban : Yakup Kadri Karaosmanoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2001 - Efrasıyab'ın Hikayeleri : İhsan Oktay Anar - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2000 - Haydutlar : Schiller - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1999 - Merhaba 20. Yüzyıl : Steve Martin - Tiyatrokare

1998 - Urfaust : Johann Wolfgang von Goethe - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1997 - Ölüler konuşmak İster - Melih Cevdet Anday - Antalya Devlet Tiyatrosu

1995 - Maymun Davası : Jerome Lawrance - Robert E. Lee - Antalya Devlet Tiyatrosu

1994 - Mahmut İle Yezida : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu

1994 - Geyikler Lanetler : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu

1993 - Lozan (oyun) : Ataol Behramoğlu - Antalya Devlet Tiyatrsu

1992 - Savaş Yorgunu Kadınlar : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Afife Jale : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Budala : Fyodor DostoyevskiSimon Gray - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Oyunun Oyunu : Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - İnsan Maiere : Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Ermiş Jeanne : Bernard Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1984 - Düşüş : Nahit Sırrı Örik, Oyunlaştıran: Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1984 - Sevgili Doktor : Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - Lysistrata : Aristopfanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - Küçük Nasreddin : Serpil Akıllıoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1983 - İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1981 - Kösem Sultan (oyun) : Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Poyraz Karayel (Bahri Umman) (TV Dizisi)

2012 - Karanlıklar Çiçeği - Şirket sahibi Tariyel bey (Azerbaycan Tv dizisi)

2012 - Şubat (TV Dizisi)

2012 - Açlığa Doymak (Serdar) (Sinema Filmi)

2011 - Eş Ruhumun Eş Zamanı (Melek) (Sinema Filmi)

2010 - 2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (TV Dizisi)

2009 - Kurtlar Vadisi: Gladio (İskender Büyük) (Sinema Filmi)

2008 - 2010 - Kurtlar Vadisi Pusu (TV Dizisi)

2004 - Yağmur Zamanı (Levent Çağlar) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Rahip) (TV Dizisi)

2000 - Merdoğlu (TV Dizisi)

1999 - Nilgün (2) (Sinan) (TV Dizisi)

1999 - Hayal Kurma Oyunları (Annenin Sevgilisi) (Sinema Filmi)

1998 - Ateş Dansı (Sinan) (TV Dizisi)

1993 - Süper Baba (Sinan) (TV Dizisi)

1990 - Bütün Kapılar Kapalıydı (Sinema Filmi)

1989 - Geçmiş Bahar Mimozaları (Müşfik) (TV Dizisi)

İdil Fırat Kimdir?

İdil Fırat, 5 Kasım 1972 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Babası Önder Fırat olan İdil Fırat ile karıştırılmamalı  aşka hiçbir bağı yoktur. Bir ara Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte olan da öteki İdil Fırat’tır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro, Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünde eğitim aldı. Ardından İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosunda çalıştı.

2010 yılında yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı “Kaybedenler Kulübü” adlı sinema filminde İdil Fırat, başrolü Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, Rıza Kocaoğlu, Serra Yılmaz ile paylaştı.

2011 yılında “Nar” adlı sinema filminde Serra Yılmaz, Erdem Akakçe, İrem Altuğ, Şükran Ovalı ile beraber başrolde oynadı. Bu filmdeki rolü ile 17.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

İdil Fırat, 2014 yılında TRT 1 de yayınlanan ve başrollerinde Fikret Kuşkan, Onur Saylak, Tolga Güleç, Özge Özberk, Beyza Şekerci, Zeynep Aydemir'in yer aldığı “Hayat Ağacı” adlı dizide oynadı.

Ödülleri

2012 - 17.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nar)

2012 - 1.YEFA Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nar)

Filmleri ve Dizileri

2014 - Hayat Ağacı

2013 - Senin Hikayen (Sinema Filmi)

2013 - Ben Onu Çok Sevdim (Berrin Menderes) (TV Dizisi)

2012 - Şubat (TV Dizisi)

2012 - Çıplak Gerçek (Tuna) (TV Dizisi)

2012 - Acayip Hikayeler (TV Dizisi)

2011 - Nar (Sema) (Sinema Filmi)

2011 - Kalbim Seni Seçti (Aylin) (TV Dizisi)

2010 - Kirli Beyaz (Aylin) (TV Dizisi)

2010 - Kaybedenler Kulübü (Aslı) (Sinema Filmi)

2009 - Arka Sokaklar 4. Sezon (Derya) (TV Dizisi)

2009 - Geniş Aile (TV Dizisi)

2008 - Kalpsiz Adam (Müge) (TV Dizisi)

2007 - Münferit (Aylin) (Sinema Filmi)

2006 - 2007 - Köprü (TV Dizisi)

2006 - Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar (Demet) (TV Dizisi)

2005 - Seher Vakti (Halide) (TV Dizisi)

2005 - Canın Sağolsun (Sevgi) (TV Dizisi)

2004 - Karım ve Annem (Selin) (TV Dizisi)

2003 - Vizontele Tuuba (Aysel Sernikli ) (Sinema Filmi)

2003 - G.O.R.A (Mulu) (Sinema Filmi)

2003 - Bir İstanbul Masalı (Aylin) (TV Dizisi)

2002 - Zerda (Canan) (TV Dizisi)

2002 - Kolay Para (Şule) (Sinema Filmi)

2002 - Gülüm (Aslı) (Sinema Filmi)

2002 - Aşk ve Gurur (Melike Timur) (TV Dizisi)

2001 - 90-60-90 (Rana) (TV Dizisi)

2000 - Oyun Bitti (Sinema Filmi)

2000 - Evdeki Yabancı (Suna) (TV Dizisi)

1999 - Yüzleşme (Selin) (TV Dizisi)

1999 - Rüzgar Gülü (TV Filmi)

1999 - Deli Yürek (Billur) (TV Dizisi)

1999 - 2003 - Ayrılsak da Beraberiz (TV Dizisi)

Azra Akın Kimdir?

Azra Akın, 8 Aralık 1981'de Hollanda'nın Almelo kentinde doğmuştur. Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden ve Eskişehirspor'da futbol oynamış Nazım Akın, annesi ise Afyon'un Emirdağ ilçesinden Hollanda'da Türk ilkokulunda Türkçe öğretmenliği yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır.

Azra Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür. Hollanda'da gittiği liseden mezun oldu.

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağı ile birincilik kazanmıştır. Ardından Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen Avrupa Elit Model yarışmasında ilk 15′e girip Elit Model seçildi. Yarışma sonrası Almanya’nın en büyük katalog çekim firması Otto’yla anlaştı. Otto’nun foto modeli oldu. Almanya, İngiltere ve ABD’ye gidip pozlar verdi, defilelere katıldı. Birçok gençlik dergisine kapak oldu.

Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma bu ülkedeki Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World ünvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye ikinci defa getiren Azra Akın olmuştur. Bu ünvan 1954'de bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.

Güzellik yarışmasının ardından Manken-modellik yapan Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

2005 yılında Tamer Karadağlı ile beraber “Yağmur Zamanı” adlı dizide başrolde Eylül karakterini canlandırdı. 2009 yılında Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda rol aldı.

30 Ekim 2010 tarihinde Acun Ilıcalı tarafından 2010'da Show TV'de yayınlanmaya başlayan ancak Star TV'ye transfer olan Yok Böyle Dans yarışmasına yarışmacı olarak katıldı ve birinci oldu. Sunuculuğunu; Acun Ilıcalı, Hanzade Durmuş, Burcu Esmersoy, Cem Ceminay’ın yaptığı 1. Sezon yarışmanın jüri koltuğunda Lilia Bennett, Saba Tümer, Sait Sökmen ve Tan Sağtürk bulunmuştur. Yarışmacılar ise; Defne Joy Foster, Azra Akın, Güneri Civaoğlu, Nilgün Belgün, Burcu Esmersoy, Bedük, Metin Arolat, Burcu Güneş, Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar, Derya Büyükuncu, Sibel Arna ve Pascal Nouma’dır.

2011 yılında yarışmanın ikinci sezonunda Azra Akın jüri olarak katıldı.

2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K. dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. Yapımcılığını Plato Film’in üstlendiği M.U.C.K. dizisinde Azra Akın müzik öğretmenini, Haluk Piyes ise drama hocasını canlandırırken Murat Serezli ise fakültenin dekanı rolünde oldu.

2007 yılında altı ay kadar Akın Saatçi ile beraber oldu. 2002 yılında, Kıvanç Tatlıtuğ ile tanıştı ve çiftin ilişkisi 2008 yılına kadar devam etti. 2011 yılında barışan çift 2013 Şubatında yine ayrıldıktan sonra tekrar 2013 Martında barıştılar ama bu sefer evlilik kararı aldıklarını duyurdular. Ama yine ayrıldılar.

Azra Akın, en son Atakan Koru ile birliktedir.

2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı.

2014 yılında Halil Sezai’nin yapımcılığını üstlendiği "Çilek" filminde Azra Akın, İlker Aksum, Halil Sezai, Bülent Şakrak, Selen Öztürk ile beraber başrol oynadı.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Çilek

2014 - Galip Derviş (dizi)

2012 - M.U.C.K.

2011 - Yalan Dünya (TV Dizisi)

2011 - Geniş Aile

2010 - Peşpeşe (sinema)

2009 - Ayrılık (TV Dizisi)

2009 - Ah Kalbim (TV Dizisi)

2008 - Sen Harikasın (TV Dizisi)

2008 - Rüzgar (Leyla) (TV Dizisi)

2007 - Oyun Bitti (Dizi)

2006 - İlk Aşk İlk Aşk (Bahar) (Sinema Filmi)

2005 - Yağmur Zamanı(Dizi)  2005 - Teberik Şanssız (TV Filmi)

2004 - Anlat İstanbul (Sinema)

Tiyatro

2009 - 72. Koğuş, Sadri Alışık Tiyatrosu

Şebnem Hassanisoughi Kimdir?

Şebnem Hassanisoughi, 7 Aralık 1985 tarihinde İstanbul’da doğmat ve annesi Türk olup Noterlik yapmaktadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı ve Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Program eğitimleri almıştır.

Şebnem Hassanisoughi, Birçok tiyatro oyununda, reklamda, dizi ve filmde rol almıştır. Oyunculuğun yanı sıra müzikle de uğraşan Şebnem Hassanisoughi; gitar, bateri ve mızıka da çalabilmektedir.

2011 yılında Çiğdem Vitrinel'in yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını yaptığı “Geriye Kalan” adlı sinema filminde, başrolleri Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ve Burak Tamdoğan paylaştı.

2013 yılında Bülent İnal, Burak Yamantürk, Burcu Kara, Özge Özpirinçci ve Umut Karadağ'ın yer aldığı “Tatar Ramazan” adlı dizide Güzide karakterini oynamıştır.

Şebnem Hassanisoughi , 2014 yılında "Bana Artık Hicran De" adlı dizide; Buğra Gülsoy, Alican Yücesoy, Aslı Enver ile başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Dizi'nin geniş oyuncu kadrosunda Nadir Sarıbacak, Tamer Levent, Nur Sürer ve Zeyno Eracar gibi isimler yer almaktadır.

Ödülleri

2012 - 12.Uluslararası İzmir Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Geriye Kalan)

Filmleri ve Dizileri

2014 - Bana Artık Hicran De (Lale) (TV Dizisi)

2013 - Tatar Ramazan (TV Dizisi)

2012 - Kayıp Şehir (Zeynep) (TV Dizisi)

2012 - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (Sinema Filmi)

2011 - Geriye Kalan (Sevda) (Sinema Filmi)

2011 - Firar (Asude) (TV Dizisi)

2010 - Kılıç Günü (Melek) (TV Dizisi)

2008 - Dantel (Genç Maya) (TV Dizisi)

2008 - Annem

2007 - Sessiz Gemiler (Melek)(TV Dizisi)

Ataberk Mutlu Kimdir?

Poyraz Karayel dizisindeki Sinan Karayel rolü ile En iyi çocuk oyuncu ödülünü kazandı.

Ataberk Mutlu, 14 Haziran 2005 tarihinde Tekirdağ’ın ilçesi Çorlu’da doğmuştur. Tekirdağ’da Vehbi Günaştı İlköğretim Okulunda okumaya devam etmektedir.

Ailesinin tek çocuğu olan Ataberk Mutlu, Çorlu Beşiktaş Futbol okulunda top oynuyor.

Ataberk Mutlu’nun 4 yaşındayken Oyuncu seçmelerine katıldığı burada kendisine sorulan soruya verdiği zeki cevap sonrası seçildiği söyleniyor.

Oyuncu koçunun Ataberk’e “Seninle bir oyun oynayacağız. Bu abla annen olacak, ben de baban anlaştık mı? diye sormasının ardından…

Ataberk’in “Tamam babacım” cevabı sonrası herkesi etkiledi ve Reklam filminin yüzü oldu.

Ataberk Mutlu, ilk olarak daha 5 yaşında iken Haluk Bilginer, İnci Türkay ve Aysun Kayacı’nın rol aldığı “Cuma’ya Kalsa”adlı dizide oynadı.

Ataberk Mutlu, 2012 yılında yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı ve Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Gökçe Korel, Çetin Tekindor, Yurdaer Okur, Erkan Avcı, Melike İpek Yalova, Rıza Kocaoğlu, Elif Sönmez, Atsız Karaduman, Leyla Lydia Tuğutlu, Civan Canova gibi oyuncuların rol aldığı “Karadayı” adlı dizide Torun Nazif Kara karakterini canlandırması ile tanınır oldu.

Acun Ilıcalı’nın Yetenek Sizsiniz Yarışmasında birinci olan Max isimli köpek ile birlikte “Arkadaşım Max” adlı sinema filminde oynadı.

2013 yılında "Arkadaşım Max" adlı filmde oynadı Filmin başrollerini Ani İpekkaya, İnci Türkay, Murat Akkoyunlu, Ataberk Mutlu, Hande Katipoğlu ve Burçin Bildik paylaştı.

2015 yılında başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştıkları “Poyraz Karayel” adlı dizide canlandırdığı Sinan Karayel karakteri ile 2015 yılı 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En iyi çocuk oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Ödülleri

2015 - 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En iyi çocuk oyuncu (Poyraz Karayel)

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2014 - 2015 - Poyraz Karayel (Sinan Karayel) (TV Dizisi)

2014 - Pek Yakında (Cihan Yıldız) (Sinema Filmi)

2014 - Bana Adını Sor (Hakan Küçüklüğü) (Sinema Filmi)

2013 - Arkadaşım Max (Deniz) (Sinema Filmi)

2012 - 2014 - Karadayı (Torun Nazif Kara) (TV Dizisi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Berk)(TV Dizisi)

Uğur Polat Kimdir?

Mavi Gözlü Dev, Cazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri ve Devrim Arabaları gibi Türk Sineması’nın pek çok önemli yapımında rol almış olan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Tiyatro kökenli oyuncularımızdan olan Polat, Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar boyunca emek vermiş, aralarında Kuva-i Milliye ve Hamlet’in de bulunduğu pek çok yapımda rol almıştır.

Uğur Polat, 1 Ocak 1961 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Tiyatro ile genç yaşta tanışan Polat, 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosuna katıldı ve de 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne kayıt oldu.

1985 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’da, 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü'nde 3 yıl ders öğretim üyeliği yapmıştır.

16 yıl boyunca Devlet Tiyatroları bünyesinde oyunculuk yapan Polat, bu süre zarfında 30’a yakın farklı tiyatro eserinde rol aldı ve de İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Uğur Polat’ın rol aldığı oyunlar arasında Hamlet, Kuva-i Milliye, Sansürcü ve de Kafatası da bulunmaktaydı.

1988 yılında vizyona giren Sis adlı filmle beraber sinema dünyasına da atılan Polat, 1989 yılında Cahide ve 1990 yılında Bütün Kapılar Kapalıydı filmlerinde rol aldı; bu film ona 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Erkek Oyuncu ödülünü getirdi.

Uğur Polat, 2014 yılında başrollerinde Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu’nun oynadığı “Ulan İstanbul” adlı dizide oynamaktadır.

17 Nisan 2015 tarihinde vizyona giren "Eksik" adlı sinema filminin yönetmenliğini Barış Atay Mengüllüoğlu yaparken aynı zamanda oyuncu olarak da görev almıştır. Diğer rollerde Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Sarp Akkaya oynamıştır.

Bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri olarak dikkat çeken, 25 Aralık 2015 tarihinde vizyona girecek olan “Ertuğrul 1890” adlı sinema filminin yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstleniyor. Uygulayıcı yapımcılığını Japonya'da TOEI şirketi, Türkiye'de Böcek Yapım'ın gerçekleştirdiği filmde, Türk oyuncular, Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ve Japon oyuncular Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna, Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa rol aldı.

Ödülleri

1990 - Ankara Film Festivali, "Umut Veren Erkek Oyuncu" Ödülü, Bütün Kapılar Kapalıydı

1996 - İsmet Küntay Tiyaro Ödülü

1999 - Antalya Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Salkım Hanımın Taneleri

2002 - Afife Tiyatro Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Ben Ruhi Bey Nasılım

2003 - Orhon Murat Arıburnu Ödülleri ""En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Karşılaşma

Rol aldığı tiyatro oyunları

2012 - Çehov Makinası : Matei Vișniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2010 - Kredi Kartı-Vak'a aaaaa! : Cüneyt Çalışkur - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Vur Yağmala Yeniden : Mark Ravenhill - Tiyatro Dot

2006 - Sansürcü : Anthony Neilson - Tiyatro Dot

2001 - Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2000 - Patron : Tarık Buğra - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1999 - Kuvai Milliye : Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - İçerdekiler : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Olmayan Kadın : Kenan Işık - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Küçük Burjuvalar : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Oresteia : Eshilos - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry GelbertBert Shevelove - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Odissinbad : Ksenya Kalogerapulu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Hoşu'nun Utancı : Şinasi Ekicioğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Yedi Kocalı Hürmüz : Sadık Şendil - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1987 - Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu - Adana Devlet Tiyatrosu

1986 - Tohum Ve Toprak : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Akvaryum (oyun) : Aldo Nicolai - Ankara Devlet Tiyatrosu

1984 - Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik, Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1980 - Hikaye-i Mahmut Bedrettin : Mehmet Akan - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Oyun Nasıl Oynanmalı : Vasıf Öngören - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Kafatası : Nazım Hikmet - Ankara Sanat Tiyatrosu

1979 - Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Gecenin Kraliçesi (Aziz) (TV Dizisi)

2015 - Ertuğrul 1890 (Sinema Filmi)

2015 - Eksik (Sinema Filmi)

2014 - Ulan İstanbul

2014 - Cinayet

2013 - Benimle oynar mısın

2013 - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

2012 - Kayıp Şehir

2012 - Son

2011 - Türkan

2010 - Çakal

2010 - Yahşi Batı

2008 - Ali'nin Sekiz Günü

2008 - Aşk Yakar

2008 - Devrim Arabaları

2008 - Vali

2008 - Beni Unutma

2007 - Tutsak

2007 - Mavi Gözlü Dev

2007 - Kayıp

2007 - Küçük Adımlar

2007 - Sinekli Bakkal

2007 - Sis ve Gece

2006 - Pars: Kiraz Operasyonu

2005 - 2 Süper Film Birden

2005 - Seher Vakti

2004 - İstanbul Şahidimdir

2003 - Sultan Makamı

2002 - Güz Sancısı

2002 - Karşılaşma

2001 - O da Beni Seviyor

2001 - Yeditepe İstanbul

2000 - Beni Unutma

2000 - Yıldız Tepe

2000 - Ayna

2000 - Çilekli Pasta

2000 - Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

2000 - Filler ve Çimen

1999 - Salkım Hanımın Taneleri

1999 - Kimsecikler

1998 - Sıcak Saatler

1997 - Kördüğüm

1997 - Nice Yıllardan Sonra

1996 - Bir Erkeğin Anatomisi

1996 - Kurtuluş

1995 - Bir Kadının Anatomisi

1995 - Sahte Dünyalar

1992 - Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri

1991 - Suyun Öte Yanı

1991 - Yıldızlar Gece Büyür

1990 - Bütün Kapılar Kapalıydı

1989 - Cahide

1988 - Sis

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi