Görüş Bildir

Cibar Kemal CEM Yılmaz 'Pek yakında' hakaret suçundan mapus damını zorlayabilir! Tazminat davası yolda

Usta şovmen Cem Yılmaz'ın başı sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştığı twitter ile belaya girdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na sosyal medya üzerinde hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Cem yılmaz; dava hakkında hakaret yoktur, eleştiri hakkımı kullandım dedi! Yeni filmi İftarlık Gazoz için gün sayan Cem Yılmaz hapse girecek mi?

Cibar Kemal CEM Yılmaz 'Pek yakında' hakaret suçundan mapus damını zorlayabilir! Tazminat davası yolda

Usta şovmen Cem Yılmaz'ın başı sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştığı twitler ile belaya girdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na sosyal medya üzerinde hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Cem yılmaz; dava hakkında hakaret yoktur, eleştiri hakkımı kullandım dedi! Yeni filmi İftarlık Gazoz için gün sayan Cem Yılmaz hapse girecek mi?

Sosyal medyayı aktif kullanan ünlülerden Cem Yılmaz, attığı tweetler sebebiyle davalık oldu. Cem Yılmaz'a Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının 11 Nisan tarihinde görüleceği öğrenildi. Vali, geçtiğimiz aylarda bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kıyafetini beğenmeyip, eleştirmiş. Öğretmen Öz bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip, hayatını kaybedince, Cebiroğlu'na sosyal medyadan tepki yağmıştı. Cem Yılmaz da valiye tepki gösteren isimlerden biri olmuştu. Başarılı komedyen vali için arka arkaya şu tweetleri atmıştı:

CEM YILMAZ'I DAVALIK YAPAN O TWEETLER!

"Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey", "Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin", "Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah", "Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş. O da bi kurban neticede. Öğrenememiş."

ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM

Tweetleri nedeniyle hapis istemi bulunan Cem Yılmaz, savunma yaptı. Mesleği gereği ülke gündemini yakından takip ettiğini belirten Cem Yılmaz savunmasında bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmesinin normal olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sonlandırdı: "TÜBİTAK Ödüllü ve Yüksek Lisans yapmış Halil Serkan Öz'ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Ölümünden duyduğum üzüntüyle kamuya mal olmuş olay nedeniyle kişisel görüşümü ifade ettim. Tweetleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım" dedi.

Cem Yılmaz kimdir?

23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Sivaslıdır. İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi.

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.[3]

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu, aralarında Panasonic, Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza attı. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle son baharda Amerika turnesine çıkmıştır. Son filmi Ali baba ve 7 cüceler 13 kasım 2015'te vizyona girmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir