Çocuklar ölmesin diyen öğretmen ve alkışlatan Beyazıt Öztürk’e terör soruşturması açıldı

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ocak Cuma günü Kanal D’de yayınlanan canlı program Beyaz Show’a bağlanan ve teröre destek verdiği iddia edilen Ayşe Çelik hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Terör suçuna dahil olmaktan Kanal D’nin reyting rekortmeni Beyaz Show ve sunucusu Beyazıt Öztürk’e terör soruşturması adı altında dava açıldı.

Çocuklar ölmesin diyen öğretmen ve alkışlatan Beyazıt Öztürk’e terör soruşturması açıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır."

DİYARBAKIR CUMHRİYET BAŞSAVCILIĞI SAHTE ÖĞRETMEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, telefonla yayına bağlanarak öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik adlı kişinin 8 Ocak'ta Beyaz Show programındaki konuşmaları üzerine "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatılmasına karar vermişti.

Soruşturma kapsamında, A.Ç'nin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir okulda görev yapmadığı, 2010 yılında Güldeste Eğitim Kurumlarında, 2013'te ise Silvan Halk Eğitimi Merkezinde ücretli resim öğretmeni olarak çalıştığı belirlenmişti.

CANLI YAYINDA NE OLMUŞTU?

Ayşe Çelik adındaki kişi, Cuma akşamı yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanarak, şunları söylemişti:

ÜLKENİN DOĞUSUNDA ÇOCUKLAR ÖLÜYOR FARKINDA MISINIZ?

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın." Ardından sosyal medyada gündem olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz