Demet Akalın Game Of Thrones fanatiği çıktı, dört gözle Jon Snow'u bekliyor! Demet Akalın kimdir?

Google’da geçtiğimiz aylarda en çok arananlar listesinde birçok ünlü ismi geride bırakarak zirveye oturan ve her geçen gün popülaritesi artan güzel ve seksi şarkıcı Demet Akalın’ın da Game Of Thrones fanatiği olduğu ortaya çıktı. Demet Akalın’ın dev sosyal medya platformu Instagram’dan Jon Snow’un fotoğrafını paylaşması dizi hayranlığının gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Demet Akalın Game Of Thrones fanatiği çıktı, dört gözle Jon Snow'u bekliyor! Demet Akalın kimdir?

Şarkıcı Demet Akalın dünyayı kasıp kavuran Game of Thrones'u dört gözle beklediği açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden dizinin hayatını kaybeden ve geri döneceği iddia edilen Jon Snow karakterinin fotoğrafını paylaşan Akalın'ın diziye hayran olduğu ortaya çıktı.

JON SNOW HAYRANI DEMET AKALIN

Ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın, dünyanın en çok izlenen dizilerinden olan Game of Thrones'un hayranı olduğu ortaya çıktı.

Demet Akalın, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Game of Thrones’un 6. sezon afişini Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Ünlü şarkıcı bu paylaşımının altına, 'Bekleyenler?' notunu düşmeyi ihmal etmedi. Akalın'ın bu paylaşımı kısa sürede binlerce yorum alırken, takipçileri tarafından da yorum yağmuruna tutuldu.    

DEMET AKALIN KİMDİR?

Demet Akalın Kurt 23 Nisan 1972 Gölcük doğumlu eski oyuncu, eski manken ve yeni şarkıcı. İlk, orta ve lise öğrenimini Gölcük’te tamamlayan Demet Akalın üniversite okumamış. Annesinin de destek vermesiyle birlikte mankenlik kursuna başladı. 1996-2004 yılları sevilen albümler ve hitler çıkardı. 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü almayı başaran güzel şarkıcı 2006 yılında Kusursuz 19 albümünü çıkardı. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül aldı.  Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin de sahibi olmayı başardı. Türkçe Top 20 listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, 2006 yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı oldu. 2013'te Türkiye Müzik Ödülleri'nde Türkan şarkısıyla "En İyi Şarkı" ödülünü almıştır.

DEMET AKALIN KARİYERİ

1996-2003: Sebebim ve Unuttum                                  

Demet Akalın, mankenliği devam ederken gazinolarda sahneye çıkmaya başladı ve kısa süre sonra ilk albümü "Sebebim"i çıkardı. İlk klibini "Sebebim" şarkısına çeken Akalın büyük bir başarıya ulaşmasa da sevilen bir parça oldu. Şarkının bestesi Niran Ünsal imzalıydı. İki yıl sonra bir ilk yaparak bir dizide oynadı. 1998 yapımı "Sibel" isimli dizide, "Deniz" karakterini canlandırdı.

2000 yılında "Yalan Sevdan" single'ını çıkardı. Bu maxi single'daki "Senin Anan Güzel mi?" oldukça beğenildi ve sanatçının ilk hit parçası oldu.

"Yalan Sevdan" teklisinden üç yıl sonra "Unuttum" albümünü piyasaya sürdü. Albüm 79.000 kopya satabildi. İlk teklisi Nalan imzalı "Unuttum" oldu. Albümün ikinci klibi "Gazete"ye çekildi.

2004-07: Banane ve Kusursuz 19

Demet Akalın, 2004 yılında "Banane" albümünü piyasaya sürdü. Albümde Ersay Üner ile işbirliğini sürdürdü ve albümüm müzik yönetmenliğini de Suat Aydoğan üstlendi. Albüm Aralık ayında çıktı ve 2004 yıl sonuna kadar 40.000 satarak önemli bir başarı elde etti. Çıkış teklisi, Serdar Ortaç imzalı "Bittim" büyük bir hit olurken, albümün ikinci teklisi "Aşkın Açamadığı Kapı" daha büyük bir ses getirdi. "Banane", Yıldız Tilbe imzalı "Vuracak" ve yaz hiti olan "Bir Anda Sevmiştim" ile albümünün başarısını arttırdı. "Banane"nin klibi ile Madonna'nın bir klibi arasında benzerlikler olması üzerine Akalın olumsuz eleştiriler aldı.

2006 yılında düzenlenen 12. Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın "Şarkısı" adaylıklarını elde etti. Bunlardan Sude Bilge Demir imzalı "Aşkın Açamadığı Kapı" ile "Yılın Şarkısı" ödülünü aldı.

2006 yılında "Kusursuz 19" albümünü yayınladı. Çıkış teklisi "Afedersin" oldu. Türkiye resmi listesinde 7 hafta bir numarada kaldı ve o yılın en uzun 1 numara olan şarkısı oldu. "Afedersin" Avrupa Top 100 Listesine de giriş yaptı. 8 hafta boyunca listede kaldı ve en yüksek 69 numaraya kadar yükseldi. Büyük bir yaz hiti haline gelen şarkı, radyoların da en çok çaldığı şarkılardan biri haline geldi. Sonraki klibi olan "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" şarkısıyla da Türkiye listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Avrupa Listelerinde 2 hafta kaldı. En yüksek 85 numaraya kadar ilerlemiştir. Aynı albümden iki bir numara çıkaran Akalın, 2006 yılında en çok zirvede kalan sanatçı oldu.Albüm o yıl 147.000 kopya sattı.Bu albümle ilk kez MÜ-YAP'tan altın ödül almayı başardı[8]. Akalın'ın o yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Afedersin" ile "Yılın Şarkısı" adaylıkları elde etti. Bu adaylıkların ikisin de kazanmayı başardı.

3. klibi "Mantık Evliliği" de Billboard Listelerinde ilk 5'e girmeyi başarıp 4 numaraya kadar yükselmiştir. 4. klip "Alçak" adlı şarkıya çekilmiştir. "Alçak" oldukça beğenilmiş ve Billboard listesinde 11. sıraya yükselmiştir. Ayrıca albümde bulunan "Sana Değer" adlı Yıldız Tilbe parçası klip çekilmemesine rağmen büyük ilgi görmüş ve Powertürk Tv'de klipsiz olarak yayımlanmıştır. Şarkı Billboard listelerinde 10 numaraya kadar yükselme başarısı göstermiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz