Görüş Bildir

Deniz Seki'den bombardıman: Beni günah keçisi ilan ettiler!

Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, 'uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla cezaevinde olan şarkıcı Deniz Seki'yle röportaj yaptı. Semercioğlu'nun 45 dakika görüştüğü Seki, cezaevinde geçirdiği 11 aylık zaman ve Türkiye'deki adalet sistemiyle alakalı açıklamalar yaptı. Deniz Seki "Beni günah keçisi ilan ettiler" dedi.

Deniz Seki'den bombardıman: Beni günah keçisi ilan ettiler!

İşte, o röportaj:

* Sormaya bile çekiniyorum, ne kadar oldu Deniz?

- 16 Kasım 2014'ten bu yana buradayım. Neredeyse bir yıl dolmak üzere.

* Daha önce de 7,5 ay var, bu neyin cezasıdır böyle?

- İnan ben de bilmiyorum... Neresinden baksan hukuksuzluk, neresinden baksan adaletsizlik ama ben hâlâ buradayım. Beni günah keçisi ilan ettiler. Ben aklanacağım günü bekleyerek hayata tutunuyorum.

* Anayasa Mahkemesi de mahkûmiyet kararını yeniden değerlendirmeyi reddetti...

-Bu süreçte şaşırmamayı öğrendim. Çok kırgınım adalete. Yeniden yargılanmak istiyorum. "Hukuksuz yapılan dinlemeler ve atılan iftiralarla benim yıllarımı harcamayın" diyerek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdum. Düne kadar merakla AYM kararını bekliyordum. Burada umut her şeydir. Şimdi umutlarımı bir ileriye taşımam gerekiyor.

* Bütün iç hukuk yolları tükendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne mi gidiyorsun?

- Elbette gideceğim... Ben de, dünya dönüyor dediği için mahkûm edilen Galile'nin söylediği gibi suçsuzluğumu haykırıyorum: Dünya hâlâ dönüyor! Ne yaparsanız yapın ben suçsuzum. Bu cezayı alacak bir suç asla işlemedim. AYM'nin ret kararına karşı AİHM için bütün hazırlıkları yapmıştık zaten, şimdi başvuracağız... BURADA BAYRAMLAR BURUK GEÇER

* Peki en kötü senaryoya göre tahliyen ne zaman gözüküyor?

- 2017 Haziran.                          

* 1,5 yıldan fazla zaman var. Bir yıl denetimli serbestlikten sonra kalan bu mu?

 - Evet... Denetimli serbestlik 2 yıla çıkarılırsa Haziran 2016 gibi, 3 yıla çıkarılırsa da hemen çıkabilirim. Ama bu benim davamla ilgili bir durum değil, bütün mahkûmları ilgilendiren bir durum.

* Bu kaçıncı bayramın olacak cezaevinde?

- Kasım 2014'ten sayarsan ikinci bayramım. Bir de yılbaşı yaşadım burada...

* Seni burada ayakta tutan nedir?

- Beni hayata bağlayan, sevenlerimin vicdanındaki aklanmamdır. Sevenlerim bu iftiranın, bu çamurun bana yapışmadığına inanıyor. Yüzlerce mektupla bana bunu iletiyorlar. Yoksa ayakta duramazdım. Bana yazan, cevap verip veremediğim herkese teşekkür ediyorum. Ne olur devam etsinler. Bunlar bir bardak su gibi ama çölde kalmış olana...

Kaynak: Hürriyet/Kelebek

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi