Görüş Bildir

Diriliş Ertuğrul'un Ertunga Gazi'si yakışıklı oyuncu Engin Altan Düzyatan, dizi setindeki babalık heyecanını çok yakında yine yaşayacak!Kimdir?

Sevilen dizi Diriliş Ertuğrul'un Ertunga Gazisi Engin Altan Düzyatan ile karısı Neslişah Alkoçlar, çocuklarını kucağına almak için gün sayarken, Düzyatan, 'Diriliş Ertuğrul setinde baba olması heyecanını yakın zamanda gerçek hayatta da yaşayacağını belirtirken bile çok heyecanlıydı

Diriliş Ertuğrul'un Ertunga Gazi'si yakışıklı oyuncu Engin Altan Düzyatan, dizi setindeki babalık heyecanını çok yakında yine yaşayacak!Kimdir?

Sevilen dizi Diriliş Ertuğrul'un Ertunga Gazisi Engin Altan Düzyatan ile karısı Neslişah Alkoçlar, çocuklarını kucağına almak için gün sayarken, Düzyatan, 'Diriliş Ertuğrul setinde baba olması heyecanını yakın zamanda gerçek hayatta da yaşayacağını belirtirken bile çok heyecanlıydı

 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde 'Ertunga Gazi' rolünde oynayan Engin Altan Düzyatan, dizinin yanı sıra gerçek yaşamında da baba olmak için gün saydığını, bunun kendisi için bir şans olduğunu ancak henüz ismi henüz belirlemediklerini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4'te yayınlanan 'Turki Extra' programında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de ilgi ile izlenen dizinin başrol oyuncusu Düzyatan ile yapılan röportaj ekrana getirildi.

Dizide senaryo uyarınca elinin sakat olduğunu, günlük yaşamda bunun gerçek olduğunu zannedenler olduğunu belirten Düzyatan, "Tamamen senaryo. Geçen yanıma bir teyze geldi, 'Elin iyi mi? Çok ağladım o elin için iyileşti değil mi?' dedi, elime baktı. O an dizide sakat olduğunu unutmuştum. Ona 'iyileşti, sen üzülme teyze' dedim" diye konuştu.

Engin Altan Düzyatan, çok uzun çalışma sürelerine alıştıklarını, 3 ay süren ön hazırlık ile birlikte yaklaşık 2 yıldan bu yana kılıçla ciddi karşılaşma yaptığı için vücudu ve kollarının alıştığını ifade ederken "Artık kendimi tam bir dövüşçü gibi hissediyorum" dedi. Kılıç ile dövüş sahneleri sırasında çok sayıda yara aldığını başına 3-4 kez kılıç darbesi yediğini, baş parmağındaki bir kemiğin yerinden çıktığını anlatan Düzyatan, "Ufak tefek yarılma çizilmeler hemen her gün olan şeyler. Vücudumda, özellikle ellerimde kol bölgemde kan görmeye çok alıştım" dedi.

Kayı Obası'nın tarihte de göç etmeleri ve taşınmaları olduğunu, kendilerinin de set ortamında bunu sürdürdüklerine dair espri yapan Engin Altan Düzyatan, geçen yıl Karadeniz'den fazla rüzgar alan bir dağın tepesinde, kış mevsiminin çok daha sert geçtiği obadan taşındıkları biraz daha kuytuda etrafı dağlarla çevrili bir obaya yerleşmeleri sonucu rahat ettiklerini söyledi.

Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar ile evli Engin Altan Düzyatan, gerçek yaşamında da dizide canlandırdığı 'Ertunga Gazi' karakterindeki gibi baba olmaya hazırlandığını hatırlatan sunucu Liana Dahdouh'a, şunları anlattı:

"Çok güzel bir duygu. İkisinin bir arada olması da çok güzel bir tesadüf. Hem gerçek yaşamda baba olacağım, hem bunun nasıl bir duygu olduğunu biliyor olacağım hem de dizide baba olacağım onun o hissini dizide kullanıyor olacağım açıkçası. Biraz şanslıyım bu konuda. Bakalım çok heyecanlıyım bekliyorum. Bebeğin adını pek netleştirmedik açıkçası. Çok zor bir şey isim takmak. Bireye ömür boyu taşıyacağı isim veriyorsunuz ve gerçekten çok zormuş. Anneme ve babama gerçekten çok teşekkür ediyorum verdikleri isimden dolayı çünkü çok mutluyum. Ama henüz netleştirmedik."

DHA

Engin Altan Düzyatan kimdir?

Tiyatroyla lisedeyken tanıştı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. 2001 yılında mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev almış, ayrıca Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda bir oyun yönetmiştir. Hazal Kaya ve Naz Elmas ile birlikte Beymen Club'ın 2010 koleksiyonu çekimlerinde yer almıştır.

Düzyatan, Yeditepe İstanbul, Koçum Benim, Bir Bulut Olsam, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Cennet, Romantik Komedi 1 veRomantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, New York’ta 5 Minare, Anadolu Kartalları, Bu İşte Bir Yalnızlık Var gibi birçok yapımda yer alan sanatçı Ayrıca 1 Milyon Canlı Para isimli yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır. 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Halen TRT 1'de yayınlanmakta olan Diriliş: Ertuğrul adlı dizide başrol oyuncusu olarak yer almaktadır.

Arnavut asıllıdır. 2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlenmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir