Doğuş'tan olay açıklamalar, Survivor'un asi çoçuğu Doğuş'un ikiz babalık heyecanı, neler dedi?

Beyaz TV’nin fenomen programı 'Söylemezsem Olmaz'a konuk olan şarkıcı Doğuş birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Doğuş çocukluk yıllarını bakın nasıl anlattı.

Doğuş'tan olay açıklamalar, Survivor'un asi çoçuğu Doğuş'un ikiz babalık heyecanı, neler dedi?

Beyaz TV’nin fenomen programı 'Söylemezsem Olmaz'a konuk olan şarkıcı Doğuş birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Doğuş çocukluk yıllarını bakın nasıl anlattı.

Vatan’ın haberine göre: Azeri eşi Xosqedem Hidayetqizi ile tanışma hikayelerini de anlatan Doğuş yıllar önce bir çocuk esirgeme yurduna ziyarete gittiğini ve orada karşılaştığı Xosqedem hanımın çocuklara olan ilgisinden çok etkilenerek evlenme teklifi ettiğini söyledi.

 Evliliği hakkında bilgi veren Doğuş evliliğinin çok güzel ilerlediğini, eşinin beş buçuk aylık hamile olduğunu ve ikiz bebek beklediklerini açıkladı.

 Bebeklerden birinin cinsiyetinin kız olduğunu da açıklayan ünlü şarkıcı diğerinin henüz cinsiyetini göstermediğini sözlerine ekledi.

Doğuş Kimdir?

Gerçek adıyla Orhan Baltacı 30 Haziran 1974 tarihinde Almanya'da doğdu. 6 kardeşi olan ve aslen Rize İkizdereli olan Doğuş 4 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. 4 yaşında Türkiye'ye geldi. Aile içi sorunlarından dolayı anne ve babası ayrılınca Doğuş yetiştirme yurduna veriliyor. Bir sene sonra babaanesi yanına alıyor. Daha sonra annesi gelse bile sahip çıkmayınca Doğuş da evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya, hayatın gerçekleriyle tanışmaya başladı. Cezaevleri, sokaklar, apartman boşlukları, kötü çevre, kötü arkadaşlıklar hepsini çocukken yaşadı. Bu kadar kötü koşullarda bile sigara, alkol, uyuşturucu vb. maddeleri kullanmamış DOĞUŞ bugün hala sigara, alkol, uyuşturucu vb maddeler kullanmamakla birlikte içkili bar programı yapmamaktadır.

Sokakta yaşadığı dönemde hayaller kurmaya başladı. Bu hayaller zamanla ve inancıyla hedefleri halini aldı. Hedefi Türkiye sınırları içinde bir yıldız olmaktı. Bu yolda Tanrı yeteneği sesi yanında kendi söz müziklerini yazmaya başladı. Bunları sokakta beraber yaşadığı arkadaşlarıyla paylaştı. Bu paylaşım ona yetmedi. Bu söz ve müzikleri Türkiye'ye duyurması lazımdı. İlk iş olarak yıllardır yaşadığı sokaklardan, kötü ruh halinden kurtulup yeni bir hayata başlamak için, yeniden doğmak için adını DOĞUŞ olarak değiştirdi. Çalmadığı plak şirketinin kapısı kalmadı.

En sonunda şu an "babam" dediği İskender Ulus'un yapımcılığında Ulus Müzik etiketiyle 1997 yılında kendi söz müziklerini; kendi adını taşıyan "DOĞUŞ" adlı albümle müzikseverlere sundu. Ve beklenen patlama çok geçmeden gerçekleşti. Kısa sürede milyonlara vuran bir satışla hayalleri gerçek oldu. O artık Türkiye'nin parıldayan yeni yıldızıydı. İlk albümü olmasına rağmen "Gamsız", "Uyan", "Ben sensiz ne yaparım" gibi listebaşı şarkılarla müzik dünyasına merhaba dedi.

1998 yılında "Yalancı", "Milyonda bir", "Bunun adına yürek derler" gibi hit parçaları içeren kariyerinin ikinci albümü "DOĞUŞ VE ŞARKILARI" ile rekor bir satışla Türk Pop müziğinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

1999 yılında Almanya'da yapılan kariyerinin üçüncü albümü "HADİ HIZLANDIR" ile Türkiye'yi kasıp kavurmaya devam etti."Gülüm", "Günah pazarı", "Bebişim", "Ayrılmalıyız" gibi listebaşı şarkılarla zirvede ikamet etmeye başladı.

2000 yılında yapılan kariyerinin dördüncü albümü "SEVDİM" ile her zaman ki gibi zirve yaptı. Bu albümde de "Sevdim", "Can dayanmaz" gibi şarkılarla listebaşı oldu.

2002 Temmuz ayında kariyerinin beşinci albümü "DENGE" ile müzik dünyasındaki dengeleri kökten değiştirecek bir albümle geri döndü. "40 Yılda bir", "Yemin ettim", "Virane", "İşte buna aşk derler" adlı parçalarla listebaşı oldu.

İki yıl aradan sonra 2004 Haziran ayında kariyerinin altıncı albümü "6.his" ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümde "Babuba" adlı parça dışında 11 parçanın söz müziği DOĞUŞ'a ait. 2004 Yılının en iyi yapımlarından biri olmaya aday "6.his" için DOĞUŞ "Onlar şarkı değil, onlar duygu.." diyor.

Doğuş’un "Hayatımın Eseri" olarak nitelendirdiği albüm tanıtım çalışmaları aynı zamanda, gönüllü olarak "Sigarayla Savaşanlar Derneği" organizasyonları ile paralel yürüyecek.

Yıllardır sadece bu sebeple bar programlarını kabul etmediğini belirten ve "Duman Avcıları" ile uzun süredir omuz omuza yürüyen sanatçıyı ve yapımcısı İskender Ulus'u dernek, 31 Mayıs Sigarayı Bırakma Günü'nde bu konu ile ilgili hassasiyetleri ve destekleri için plaketle ödüllendirmişti. Doğuş ayrıca ücretsiz olarak Vakıfın Tanıtım filmlerinde oynayacağını açıkladı.

Doğuş bir yıl içinde hayatında büyük değişikliklere imza attı. Yıllardır bir aile olduğu Ulus Müzik’ten 2005 de ayrıldı ve kendi kanatlarıyla uçmaya başladı.

Doğuş yeni firması olan “ Promise Production” ile anlaştı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi ise kariyerinin 7.albümü “ TAM DOĞUŞ” oldu. Sevenleriyle ilk olarak Grek ezgilerini içeren “Gam-Sızlar” ile buluştu. Albümünde yer alan “ Adımı Çok Anacaksın”, “Giden Gider”, “Hayat” ve sadece bağlama çalınarak seslendirdiği “Ne Çıkar” sevenleri tarafından anketlerde ilgi gören parçalardan. Bilindiği üzere Doğuş yaşamının büyük kısmını sokaklarda geçirmiş, verdiği büyük mücadeleler sonucunda sanat dünyasında kalıcı olmayı başarmıştı. Albüm sonrası konserlerinde Sokak Çocukları’yla ilgili kuruluşlara yardım çağrılarında bulunacak, standlar açılmasına ön ayak olacak, yardım kampanyalarını destekleyecek.

2006 yılında Doğuş yepyeni albümü “Bozuk” ile bizlerle oldu. 2008'de "Ten" adlı maksi teklisini çıkardı, 2009'da "Onbirde Bir" albümünü çıkardı.

2007 yılında Kanal D’de yayınlanan “Sana Mecburum” tv dizisinde oynadı.

2010'da “Kırık Hançer” albümünde Doğuş, Cankan ve Niran Ünsal ile düet yaptı. Albümün çıkış parçası olan "Gitme" isimli şarkı için İshak Paşa Sarayı'nda klip çekildi. Klibin yönetmenliğini Doğuş kendisi üstlendi.

Evlilikleri : Doğuş, 26 Temmuz 2006 da menajeri Serdar Uygun’un kızı Şeyma Uygun ile evlendi. 3 yıl sonra 08 Ekim 2009 de boşandı.

Ekim 2014 yılında Azeri Sunucu Hoşkedem Hidayetkızı ile Bakü'de bulunan Kempinski Otel'de evlendi.

Doğuş, 2012 Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasına katılmıştır.

Doğuş, 2013 yılında Show TV'de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana “ yarışmasına yarışmacı olarak katılmıştır.

Albümleri

1997: Doğuş

1998: Doğuş ve Şarkıları

2000: Hadi Hızlandır

2001: Sevdim

2002: Denge

2004: 6.His

2005: Tam Doğuş

2006: Herbişeyim

2006: Bozuk

2008: Ten

2009: Onbirde Bir

2010: Kırık Hançer

2011: Beşibiyerde

2012: Burası Türkiye (007)

2012: Naptın Gari Lo

2014 - Sevgilerimle

Filmleri

2007 - Sana Mecburum (tv dizisi)

Niran Ünsal Kimdir?

Gerçek adı Fatma Uludan Canevi olan Niran Ünsal, 13 Ağustos 1974 tarihinde İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı Nursal Ünsal Birtek ve kanun sanatçısı Ahmet Canevi’nin ikinci çocukları olarak İzmir’de doğdu. Haktan Ünsal ile Nida Ünsal adında kardeşleri vardır. Daha sonra anne ve babası ayrıldı.

“Rakım Erkutlu Musiki Cemiyeti”nde Klasik Türk Müziği eğitimi, TRT İzmir Radyosu Gençlik Korosu’nda uzun yıllar boyunca çok sesli müzik eğitimi aldı. Müzik hayatına sekiz yaşında İzmir TRT Çocuk Korosu’nda başladı. Sonra İleri koro ve gençlik korosunda da yer aldı. Daha sonra Türk Sanat Müziği Korosu’nun sınavlarını kazandı. Dört ay kadar koroda görev aldı. Bir yandan da, “Fasl-ı Feza” isimli fasıl heyetinde, annesinin arkasında korist ve vokal olarak görev yaptı. Ancak müzikal tercihini pop müzikten yana kullandı. Bu yüzden radyodan ayrılıp orkestra eşliğinde sahne çalışmalarına başladı. Tenis Klüp, Atlı Spor Kulübü, Anvelo, Karşıyaka Grand Müzikhol gibi İzmir’in en seçkin mekânlarında, orkestra eşliğinde pop müzik icracısı olarak sahne almasıyla İzmir ve çevresinde hatrı sayılır bir isim yapmaya başladı. Bu arada şarkıcı olmaya karar veren Niran Ünsal, İzmir’den İstanbul’a taşındı. Aynı yıllarda Kaan Canbağ ile bir evlilik gerçekleştirdi. Bu evlilikten Hande adında bir kızı oldu.

1993 yılında, Hürriyet Gazetesi’nin her yıl düzenlediği “İzmir’in Altın 11’i” ödül töreninde “Yılın Umut Veren Kadın Sesi” ödülünü aldı.

Bir dönem İzmir’de radyo programcılığı yaptı. 1994 yılında Kuşadası’nda yapılan “Pop Show 94” yarışmasına katıldı, “Serseri Mayın” isimli eserle 1. Oldu. Bu yarışmanın ardından beste denemelerine başladı.

İlk albümünü 1996 yılının 13 Ağustos günü “Haktan” adı altında çıkardı. İlk albümünün ardından sahne çalışmalarına yoğunlaştı. Ünlü isimlere bestelerini verdi. “Tövbekar” aynı zamanda sözlerini yazdığı ilk şarkı oldu. Özcan Deniz, Rober Hatemo, Seda Sayan, Metin Şentürk gibi şarkıcılara bestelerini verdi.

İlk albümünde yer alan “Helâl Et” isimli şarkı çok beğenildi. “Helâl Et” şarkısının klibini Mustafa Altıoklar çekti, Darıca-Yalova arabalı vapurunda çekilen, sanatsal görüntülerin yer aldığı klipte Niran Ünsal’a ünlü gazeteci ve televizyoncu Savaş Ay eşlik etti.

1999 yılında çıkardığı “Şarkılara Tutundum” albümünde başta Attila Özdemiroğlu olmak üzere Aysel Gürel, Seda Akay, Günay Çoban ve Mete Çelik gibi ünlü söz yazarı ve bestecilerin eserleri yer alır. Albümün bir diğer özelliği de; Niran Ünsal’ın yorumcu ve besteci kimliğinin yanında bir de “söz yazarı” kimliğinin de varlığını kanıtlamış olmasıdır. Zira, albümde yer alan ve çok beğenilen “Tövbekar” isimli eserin bestesi ve sözleri Niran Ünsal’ın kendisine aittir.

2003 yılında Ahmet Kaya’nın anısına bir albüm yayınlanır. Sanatçının eşi Gülten Kaya tarafından hazırlanan “Dinle Sevgili Ülkem” isimli bu albümde, 18 sanatçı sesi ve yorumuyla yer alır. Niran Ünsal da bu albümde “Giderim” isimli eseri seslendirir. Albüm çıkar çıkmaz, Niran Ünsal’ın yorumladığı “Giderim” şarkısı o kadar büyük ses getirir ki bomba gibi patlar. Sanatçının çıktığı konserlerde de bu şarkı yoğun istek alır.

Aradan geçen 1 yıl sonrasında Niran Ünsal “Göçebe” isimli solo albümünü çıkardı. “Göçebe” isimli albüm çok ses getirdi, şarkıların pek çoğu hit oldu.

2007 yılında Niran Ünsal, “NÜ Müzik Yapım” adını verdiği kendisine ait bir müzik yapım şirketi kurmuştur.ilk olarak da “İyi Niyetlerim” adlı albümünü çıkarmıştır. Bu albümünde tüm besteleri kendisi yapmış, müzik direktörlüğünü, süper vizörlüğünü üstlenmiştir.

2009 yılının Mayıs ayında yine kendi yapım şirketinden yayınladığı “Sesler ve İzler” piyasaya çıkardı. aynı yıl, “Küçük Kadınlar” dizisinin jenerik şarkısına sesi ve yorumuyla katıldı. Seslendirdiği şarkının adı “Ben Ne Zaman Büyüdüm Anne”dir.

Niran Ünsal, 2010 yılının sonuna doğru müzisyen Ali Osman Erbaşı’nın daveti üzerine “Bir Saz, Bir Avaz” isimli özel bir projeye güçlü sesi ve usta yorumuyla destek oldu.

2012 yılının ilk aylarında, kendi yapım şirketinden “İnce Ayar” adlı ilk maksi single albümünü çıkardı.

Yorumcu kimliğinin yanında, bugüne kadar 100’den fazla besteye de imza atmıştır. Niran Ünsal’ın bestelerini seslendiren ve bestelerinden bazıları şunlardır: Özcan Deniz “Nasip Değilmiş”, “Kayboldum”, “Karşılıksız Aşk”, Rober Hatemo “Mahrum”, “Gurur”, “Ama Seni Sevdim”, Sibel Can “Gümüş Kurşun”, “Aşk Yolcu”, Muazzez Ersoy “Düştüm Bir Ateşe”, “Geldik Gidiyoruz”, Funda Arar “Var mısın?” Demet Akalın “Sebebim”, Zerrin Özer “Deli Yaz”, Levent Yüksel “Fasl-ı Muhabbet”, Hazal “Yalancı Sevda”, “Aşka Dair”, Nalan “Farzet”, Metin Şentürk “El mi yaman, bey mi yaman?”…

Niran Ünsal’ın yurt içi, yurt dışı konser, imza günü, açılış,bayi toplantısı, festival, vb. organizasyonlarla ilgili anlaşmaları, kendi müzik yapım şirketi olan “NÜ Müzik Prodüksiyon Yapım” tarafından yürütülmektedir.

Niran Ünsal’ın yapım şirketi, 2009 yılında İbrahim Gugu’nun (By GuGu) ortak olmasıyla daha da güçlenmiştir.

Evlilikleri

1.evliliği : Kaan Canbağ ile 1990 yılında evlendi ve 6 ay sonra boşandı. Bu evlilikten Hande Ünsal (d.1991) adında bir kızı oldu.

2.evliliği : 1999 yılında tiyatrocu Peker Açıkalın ile evlenmedi ama birlikte yaşadılar. 2000 yılında Narin Şeker Açıkalın (d.2000) adında bir kızı oldu.

3.evliliği : 2004 yılında Tiyatro Sanatçısı Selçuk Soğukçay ile evlendi.

4.evliliği : 14 Ocak 2007 tarihinde Kuyumcu Oğuz Türküsev ile evlendi. 3 yıl sonra 8 Aralık 2009 tarihinde boşandı.

5.evliliği : 14 Şubat 2010'da imam nikahı ile ve Haziran 2011 tarihinde de belediye nikahıyla magazin muhabiri İbrahim Gugu ile evlendi, Eylül 2011 tarihinde de ayrıldılar. Kasım 2011 de tekrar bir araya geldiler. Liva (d. 4 Temmuz 2012) adında bir kız çocukları var. 17 Ocak 2014 de Bera adında bir erkek çocukları oldu.

Albümleri

1996 - Haktan

1999 - Şarkılara Tutundum

2004 - Göçebe

2007 - İyi Niyetlerim

2009 - Sesler ve İzler

2010 - Bir Avaz Bir Saz

2012 - İnce Ayar

2013 - Ok

Niran Ünsal’a, gelecekte yapmak istediği projeler sorulduğunda kendisinin verdiği cevap şu şekilde olmuştur.

“HAKTAN” nasip olan şu hayatta, yaşadığım en zorlu anlarda bile hep “ŞARKILARA TUTUNDUM”. Biliyorum ki, herkes gibi ben de “GÖÇEBE” bir ömrün fâni sahibiyim. Dileğim o’dur ki; ömrüm yettikçe, ruhuma yansıyan “SESLER VE İZLER”i, bütün “İYİ NİYETLERİM”le kalbimin “İNCE AYAR”ından süzüp “BİR SAZ, BİR AVAZ”la beni seven herkesin beğenisine sunmaya devam edeceğim. Nefesimin yettiği, gücümün elverdiği ve Rabb’imin müsaade ettiği kadar…

Sibel Can Kimdir?

"Deli Yüreğim", "Dedikodu" ve "Padişah" gibi parçalarıyla tanınan Sibel Can, Maksim Gazinosu'nda assolistlik yapmış en genç sanatçı ünvanına sahiptir.

Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocuğu olarak Fatih, Karagümrük'te dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan Sibel Can’ın annesi Bursa Mudanyalı, babası Yugoslav göçmenidir. Gerçek adı Sibel Cangüre olan sanatçının babası Engin Bey birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı.

Sibel Can'nın müzikle tanışması küçük yaşlarda oldu. Henüz 13 yaşındayken, babasının kemanı eşliğinde önce Viyana daha sonra da Almanya, Hollanda ve İsrail'de şarkı söyleyip dansetti. Türkiye'ye döndü. Yaşı gizlenerek Halikarnas Gazinosu'nda işe başladı.

Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçıyı, Nükhet Duru'nun Fahrettin Arslan'a tavfiye etmesi üzerine sanatçının bir anda dünyası değişti. Sanatçı böylece Maksim Gazinosu'nda ilk sahnesini aldı.

Ancak yaşının küçüklüğü sebebiyle ceza alan gazinonun kapatılması üzerine Fahrettin Arslan'nın yardımıyla mahkemede yaşı 6 yaş büyülttürüldü. Böylece Maksim Gazinosu'nun oryantal dansçısı oldu.Sibel Can üç yıl kadar dans etti. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ismlerin alt kadrosunda çalışma imkanı buldu. Assolistliğe yükseldiğinde henüz 17 yaşında idi.

Sibel Can, 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albümü olan "Günah Bize"yi çıkarttı. Bu albümde Orhan Gencebay'ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı. 1988 yılında o dönemin popüler isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Özer'in evinde gizlice evlendi. Bu evlillikten daha sonra Engincan ve Melisa adından iki çocuk dünyaya getirdi.

Neredeyse her yıl bir albüm çıkaran Sibel Can, 1995 yılında Raks Müzik'e transfer oldu. Büyük bir yükselişe geçen sanatçı, 1995 yılında yayınlanan "Şarkılarda Senden Yana" albümünde tarzını biraz değiştirdi. Albümdeki "Deli Yüreğim", "Dedikodu" gibi parçalar Can'ın eski albümlerine nazaran daha çok ses getirdi. 1997 yılında ise, Serdar Ortaç'ın bestelediği "Padişah"lı albüm yayınlandı. "Padişah"la birlikte Sibel Can, Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline geldi. 1999 yılında Hakan Ural'dan ayrıldı. 2000 yılında çıkarttığı "İşte Türk Sanat Müziği, İşte Sibel Can" adlı albümle yeni bir döneme girdi. Aynı yıl Sulhi Aksüt ile evlendi ve bu evlilikten Emir isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerle kamera karşısında da başarısını kanıtladı. 2001 yılından beri Emre Plak ile çalışan sanatçı en son 2007 yılında "Akşam Sefası" adlı albümü ile sevenleriyle buluştu.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerde kamera karşısına geçti.

Sibel Can, 15 Nisan 2015 tarihinde Fox TV'de başlayan “Sesi Çok Güzel” adlı yarışma programının jürisi oldu. Her hafta yeni yeteneklerin yarıştığı programda jüri koltuğunda oturanlar Sertab Erener, Sibel Can ve Gökhan Türkmen olacak.

Evlilikleri : 1.evliliği : Hakan Ural ile 28 Eylül 1988 tarihinde evlendi. 17 Şubat 1999 Tarihinde boşandı. Engincan (d. 27 Ocak 1992) ve Melisa (d. 22 Ağustos 1994) adından iki çocuk dünyaya getirdi.

2. evliliği : 2000 yılında müteahhit Sulhi Aksüt ile evlendi. 2010 yılının Eylül ayında boşandılar. Bu evlilikten Emir (d.Ağustos 2000) isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Albümleri

1987 - Günah Bize

1988 - Bulursun Beni

1989 - Rüyalarda Buluşuruz

1990 - Hasretim

1991 - Bir Güneş Batışında

1992 - Seni Sevmek

1993 - Hayat Devam Ediyor

1994 - Hatırasıdır

1995 - Şarkılar da Senden Yana

1997 - Bu Devirde

1999 - Daha Yolun Başındayım

2000 - İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can

2001 - Canım Benim

2003 - Sen Benimsin

2005 - Özledin mi?

2007 - Akşam Sefası

2009 - Benim Adım Aşk

2011 - Seyyah

2012 - Meşk

2014 - Galata

Filmleri ve dizileri

1996 - Kaldırım Çiçeği

1997 - Gülüm

1998 - Sibel

1999 - Bize Ne Oldu

2002 - Berivan

2002 - Papatya ile Karabiber

2005 - Saklambaç

2006 - Ah İstanbul

Emel Sayın Kimdir?

Emel Sayın, 20 kasım 1945 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926'da Türkiye’ye gelen muhacir bir aile olan Suat ve Ahmet Sayın’ın 4 kız çocuklarından en büyüğüdür. Şenel, Fatoş ve Hülya adlarında kız kardeşleri vardır. Anne ve babası Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışıyorlardı. Emel Sayın ilkokula anneannesinin yanında, Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlamıştır. Okuldaki şarkı yarışmalarında hep birinci olur. Ortaokulu ailesinin yanında Konya’da okur. Sonra Üsküdar’a taşındılar.

13 yaşındayken Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Sonraki yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan da dersler aldı ve yeteneği ile dikkat çekmeye başladı.

Edirne, Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Lise eğitimini Edirne'de tamamladıktan sonra üç yıl boyunca İstanbul Belediye Konservatuarı'nda, Münir Nurettin Selçuk'un da hocalığını yapmış olan Alis Rosenthal'dan şan dersleri aldı. Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk’a ait klasik bir eser okuyarak ‘Ses Kraliçesi’ seçildi.

Henüz 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Gönül Yazar’ın ilk eşi Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı.

İlk kez 17 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Sayın, 1963 yılında Ankara Radyosu'nun sınavını kazanarak, buradaki yedi yıllık hizmetine başladı. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul'a taşındı ve İstanbul Radyosu'na geçti. Lalezâr Gazinosu’nda assolist olarak sahne almaya başladı.

İstanbul'da bulunduğu yıllarda şöhreti giderek artan Emel Sayın, albümlerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. Ayrıca 2001 yılında Aşkım Aşkım adlı televizyon dizisinde ve daha sonra Karınca Yuvası adlı dizide rol aldı.

1974 yılında çekilen Mavi boncuk adlı filmi Tarık Akan'la oynadığı en güzel filmlerinden birisidir. Bu filmde Emel Sayın, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan ile başrolü paylaştı.

Emel Sayın’a 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.

Emel Sayın, 1966 yılında 21 yaşındayken ilk eşi İsmet Kasapoğlu ile evlendi. 1975 yılında boşanan çift bir yıl ayrı kalabildi ve 1976’da tekrar nikah masasına oturdu. 1979 yılında tekrar boşandı.

Emel Sayın, 1979’un 20 Haziran’ında ‘Gazinocular Kralı 'Fahrettin Aslan’ın oğlu Selçuk Aslan’la fırtınalı bir evliliğe adım atar. Eylül 1981’de ayrılırlar.

Emel Sayın, daha sonra 4 Haziran 1986 tarihinde Amerikalı David Younnes ile evlendi. 1999 yılında boşandılar.

Albümleri

Sus Kalbim Sus / Anılardan Bir Demet 1, (1971)

Gel Gel Gel / Anılardan Bir Demet 2, (1971)

Doyamadım Sana / Anılardan Bir Demet 3, (1971)

Son On Yılın En Sevilen On Şarkısı, (1972)

Emel Sayın, (1973)

Emel Sayın 73, (1973)

Emel Sayın 74, (1974)

Emel Sayın 75, (1975)

Emel'in Dünyası, (1975)

Emel Sayın 76, (1976)

Emel Sayın, (İran) (1977)

Sensiz Olmuyor (1978)

Rüzgar, (1979)

Emel'in Seçtikleri, (1980)

Bir Şarkıdır Yalnızlığım, (1982)

Emel Sayın 85, (1985)

Sevgiler Yağsın, (1985)

Sevgisiz Yaşayamam, (1987)

Sevdalılar, (1987)

Kanımda Kıvılcım, (1989)

Üzüldüğün Şeye Bak, (1990)

İstanbul Şarkıları, (1991)

Gücendim Sana, (1992)

El Bebek Gül Bebek, (1993)

Başroldeyim, (1997)

Ah Bu Şarkılar, (2000)

Dinle, (2001)

Emel Sayın Münir Nurettin Söylüyor, (2006)

2008 - Aşkım Aşkım (13 Bölüm) (TV Dizisi)

2007 - Beyaz Melek (Sinema Filmi)

2006 - Karınca Yuvası (TV Dizisi)

2004 - Cennet Mahallesi (TV Dizisi)

2009 - Avrupa Yakası 6. Sezon (TV Dizisi)

2001 - Aşkım Aşkım (TV Dizisi)

1995 - Azmi (Konuk Sanatçı) (TV Dizisi)

1986 - Olacak O Kadar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

1983 - Neşeli Kuklalar (Video)

1980 - Rüzgar (Sinema Filmi)

1977 - Acı Hatıralar (Sinema Filmi)

1974 - Çam Sakızı (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim

1973 - Düşman

1972 - Süreyya

1972 - Gülizar

1972 - Feryat

1971 - Makber

1971 - Kavanoz Dipli Dünya

1971 - Hicran

1971 - Feride

1970 - Şampiyon

1970 - Eyvah

Kaynak: Diyarbakır Söz